Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SAĞLIKLI BESLENME VE HAREKETLİ YAŞAM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SAĞLIKLI BESLENME VE HAREKETLİ YAŞAM"— Sunum transkripti:

1 SAĞLIKLI BESLENME VE HAREKETLİ YAŞAM

2 Sağlıklı Beslenmek Nedir?
Sağlıklı ve dengeli beslenmek her gıda grubundan ihtiyacımız kadar tüketmek demektir. Vücudumuzun tüm besin maddelerine ihtiyacı vardır. Sağlıklı ve dengeli beslenen insanlar hastalıklardan uzak olarak daha rahat bir hayata sahip olurlar.

3 Dengeli ve Sağlıklı Beslenmenin Faydaları
Dengeli ve sağlıklı beslenme kişiler sağlam ve sağlıklı bir görünüşe sahip olurlar. Sağlıklı beslenen insanların hareket sistemleri de sağlıklı olur ve esnek bir vücuda sahip olurlar. Sağlıklı beslenen insanların yüzleri canlı ve parlaktır ayrıca saçları ve gözleri de sağlıklıdır. Yeterli ve sağlıklı beslenen insanlar kuvvetli olurlar ve kas gelişimleri de sağlıklı olur. Sağlıklı beslenen kişiler sağlıklı zihinsel gelişime sahip olurlar.

4 Spor Yapmanın Faydaları
Sağlıklı bir vücuda sahip olmanın yolu spor yapmaktan geçer.Spor yapmak, doğru ve yeterli miktarda solunum yapabilme yetisini güçlendirir. Spor sırasında terlenmesi sonucunda vücut toksinlerinden arınır. Spor yaparak yaşlılık etkilerinin çok daha az hissedilir olması sağlanabilir. Spor sonucunda cilde ve saç derisine kan pompalanarak cilt daha genç ve sağlıklı bir görünüm kazanır. 

5 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER Selen gökcen 4/a 1055


"SAĞLIKLI BESLENME VE HAREKETLİ YAŞAM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları