Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TORAKOABDOMİNAL AORT CERRAHİSİNDE DİSTAL PERFÜZYON MODİFİKASYONLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TORAKOABDOMİNAL AORT CERRAHİSİNDE DİSTAL PERFÜZYON MODİFİKASYONLARI"— Sunum transkripti:

1 TORAKOABDOMİNAL AORT CERRAHİSİNDE DİSTAL PERFÜZYON MODİFİKASYONLARI
Halit Yılmaz*, İbrahim Aslan*, İsmail Oral Hastaoğlu**, Ayşen Arıkan***, Canan Akıncı***, Fuat Bilgen** * Erdem Hastaneleri, Perfüzyonist ** Erdem Hastaneleri, KVC Bölümü *** Camlica Erdem Hastanesi, Anestezi ve Reanimasyon Bölümü

2 Torakoabdominal aort cerrahisinin önemli problemlerinden başlıcaları kros klemp sonrası proksimal hipertansiyona bağlı kardiyak ve serebral hasar, distal hipotansiyona bağlı başta spinal kord olmak üzere visseral organ hasarı ve kan kaybıdır. Bu problemleri önleyemeye yönelik en efektif yöntemin ise sisteme rezervuar eklenmiş distal perfüzyon olduğunu düşünmekteyiz.

3 Kliniğimizde bu amaçla santrifüj pompası kullanılarak Crawford tip I ve tip II anevrizmalarda sol atrium-femoral arter bypası, Crawford tip III ve tipIV anevrizmalarda ise desandan aort-femoral arter bypası uygulanmaktadır.

4 Tip III ve IV anevrizmalarda inflow yeri olarak desandan aort kullanılmasının avantajları insizyon daha aşağı seviyede olduğu için kalbe ulaşmak zorunda kalınmaması ve kardiyak manipülasyon yapılmamasıdır. Sisteme rezervuar eklenerek ayrı bir roller pompa ile hem cerrahi alandan kan aspire edilmekte hem de toplanan kan sisteme hızlı bir şekilde verilebilmektedir.

5

6

7


"TORAKOABDOMİNAL AORT CERRAHİSİNDE DİSTAL PERFÜZYON MODİFİKASYONLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları