Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Menü Planlama.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Menü Planlama."— Sunum transkripti:

1 Menü Planlama

2 Öğünler Açısından Menüler
Öğünler açısından menüler dört açıdan ele alınabilir: Kahvaltı Menüsü, Brunch Menüsü, Öğle Menüsü ve Akşam Menüsü şeklindedir. Kahvaltı Menüleri; Açık büfe kahvaltı, Avrupa usulü kahvaltı, İngiliz usulü kahvaltı, Amerikan usulü kahvaltı, Fransız usulü kahvaltı ve A la kart kahvaltı olarak çeşitlenmektedir.

3

4 AçIk Büfe KahvaltI Açık Büfe Kahvaltı çeşidi self-servis sistemine dayanır. Açık büfe kahvaltısında ekmek, kek, peynir, marmelat, reçel, zeytin çeşitleri ile domates, salatalık, salam, sosis, yumurta, tereyağı, süt, kahve, meyve suyu, çay, çeşitli hamur işleri verilebilir. Açık büfe kahvaltı menüsünde fiyat sabittir.

5 Avrupa (kontinental) Usulü KahvaltI
Açık büfe kahvaltı menülerine göre oldukça sade bir kahvaltıdır. Bu kahvaltı türünde kızarmış ekmek, peynir, tereyağı, reçel, bal verilmektedir.

6 İngiliz Usulü Kahvaltı; Avrupa usulü kahvaltıya benzeyen ek olarak sosis, yulaf ezmesi ve yumurtanın verildiği bir kahvaltı menüsüdür. Amerikan Usulü Kahvaltı da ise Avrupa usulü kahvaltıya ek olarak meyve, kek çeşitleri, salam, sosis, jambon ve mısır gevreği verilir.

7 Fransız Usulü Kahvaltı; oldukça sade bir kahvaltı menüsüdür
Fransız Usulü Kahvaltı; oldukça sade bir kahvaltı menüsüdür. Kruvasan, reçel, peynir, çay ve/veya kahveden oluşur.

8 A la Kart Kahvaltı; Müşterinin istek ve tercihlerine göre hazırlanan seçilen yiyecek-içeceklere göre fiyatın belirlendiği bir kahvaltı türüdür.

9 Brunch Menüsü Kahvaltı ve öğle yemeği arasında kalan zaman diliminde hazırlanan menüdür. Bu yüzden hem kahvaltı menüsünün hem de öğle menüsünün özelliklerini bir arada bulundurur. Ekmek çeşitleri, reçeller, peynir çeşitleri ve meyve suları gibi kahvaltı öğelerinin yanında bu menüde hafif et ve sebze yemekleri de bulunur. Genellikle çabuk hazırlanabilen yiyeceklerden oluşur.

10


"Menü Planlama." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları