Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ADANA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ADANA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ"— Sunum transkripti:

1

2 ADANA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
BİLİNÇLİ AİLE UYUMLU ÇOCUK PROJESİ

3 OKUL SÜRECİNDE ÇALIŞMA ORTAMININ DÜZENLENMESİ VE VERİMLİ DERS ÇALIŞMA İLE İLGİLİ ALIŞKANLIKLARIN KAZANDIRILMASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

4 Okuldan eve geldiğinde, dinlenme ve yemeğe zaman ayırın
Okuldan eve geldiğinde, dinlenme ve yemeğe zaman ayırın. Hemen ders çalışmaya geçmesini istemeyin.Bunun on dakikasını, birlikte sohbet ederek geçirmeye çalışın.

5 Ders başarı durumunu Sağlıklı ve devamlı takip edin.
(Çocuğu aşırı ders baskısı altında tutmak, çalışırken kendiniz bağımlı kılmak, ya da tamamen serbest bırakarak aslında hiç ilgilenmemek gibi hatalardan sakının.)

6 Okulu ve okumayı önemseyin ve derslerine destek olun.

7 Çocuk okumayı, yazmayı ve sayı saymayı kendi gelişim hızına göre öğrenir. Sabırlı olun ve asla çocuğu azarlamayın

8 Çocuğunuzla her konuda olduğu gibi okulla ilgili de sağlıklı iletişim kurun.
Çocuğunuzla her konuda olduğu gibi okulla ilgili de sohbet edin. Konuşmak için fırsatlar oluşturun. ( Farkında olarak ya da olmayarak en çok yaptığımız şey budur çoğunlukla..)

9 Doğru çalışmalar yapma konusunda öğretmeniyle sürekli bir işbirliği içinde olunuz

10 Çocuğunuzu tanımaya çalışın.
Her çocuğun kapasitesi, yetenekleri, ilgileri, farklıdır. Çocuğunuzdan yapabileceklerinden fazlasını beklemek, onlara eğitim hayatları boyunca verebileceğiniz en büyük zarardır.

11 Çocuğunuza sürekli ve çok fazla “ders çalış” demeyin.
Ölçülü miktarlarda yapılan “ders çalış” uyarısı ve takibi, çalışma ortamının da hazır olması çok daha fazla işe yarar. Diğer çocuklarla ders veya başka konularda kıyaslama içine girmeyin.

12 Günümüzde özellikle Televizyon ve bilgisayar konusunda seçici ve sınırlayıcı olun.
Çok fazla televizyon ve bilgisayara maruz kalan çocuklarda davranış problemleri oluşmaktadır.Ayrıca çalışmalarını olumsuz etkileyecektir.

13 Çocuğunuza uygun bir çalışma ortamı hazırlayın.
Çocuğunuzun evde rahat çalışabilmesi için bir oda yada bir köşeye ihtiyacı vardır. Çalışma ortamında dikkat dağıtıcı şeyler (Televizyon, yoğun ses, müzik gibi) olmamalıdır.

14 Yerde uzanarak yada koltukta oturarak çalışmasına izin vermeyiniz.
Çalışmaları için her gün düzenli ‘’çalışma saati’’ oluşturmasını sağlayın.

15 Dikkat süreleri kısa olduğundan çabuk sıkılabilir ve isteksiz davranabilirler. Çocuk çalışmalarının tümünü yapmakta zorlanıyorsa çalışmaları küçük parçalara ayırın. Bir kısmını akşam bir kısmını sabah yapabilir.

16 Çocuğun düzenli çalışma yapma alışkanlığını geliştirmesine yardımcı olun.
Çalışma yapmayı ve okuma yazmayı öğrenene kadar eşlik ediniz. Fakat bunu sürekli alışkanlık haline getirmemeye özen gösteriniz. Çalışma saati sona ererken, çocuğun yapmış olduğu çalışmayı kontrol etmenizde yarar vardır.

17 Çalışmalarıyla ilgili size yöneltilen soruları yanıtlayın ama çocuğunuzla birlikte masaya oturup çalışmaları baştan sona yapmayın. Birlikteliğiniz hem olumsuz bir alışkanlığın yerleşmesine hem de hoş olmayan gerilimlerin oluşmasına neden olabilir

18 Çalışması ve ödev yapması konusunda ona baskı yapmayın
Çalışması ve ödev yapması konusunda ona baskı yapmayın. Önemli olan çocuğun ders çalışırken keyif alabilmesi, desteğiniz ve teşvikinizle yapabileceğinin en iyisini ortaya koyabilmesidir.

19 Ödevimiz,sınıfımız, öğretmenimiz gibi ifadeler kullanmak yerine ödevin,dersin,öğretmenin,sınıfın gibi ifadeler kullanın ki sorumluluğun kendisine ait olduğunu öğrensin.

20 Çalışmalarını yapmadığında çocuğunuzla ilişkilerinizi germeden öğretmeninizle işbirliği yapın. Gerektiğinde çocuk, tamamlanmamış çalışmasıyla okula giderek hesabını kendi başına vermelidir.

21 Çalışması bittikten sonra çantasını hazırlamayı alışkanlık haline getirmesinde yardımcı olunuz. Bunu onun yerine siz yapmayınız.

22 Çocuğunuzla ilgili yaşadığınız problemlerinizde Okul Rehberlik Servislerinden yardım alabilirsiniz.


"ADANA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları