Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEOG VE VERİMLİ ÇALIŞMA TEKNİKLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEOG VE VERİMLİ ÇALIŞMA TEKNİKLERİ"— Sunum transkripti:

1 TEOG VE VERİMLİ ÇALIŞMA TEKNİKLERİ

2 HAKİMİYET-İ MİLLİYE ORTAOKULU
SINAVLARI TANIMAK Sınavda ne kadar sürem var? Okul puanımın etkisi var mıdır? Sınavlar nasıl uygulanıyor? Sınavda uygulanacak taktikler nelerdir? Sınav kuralları nelerdir? Yerleşmek istediğim kurumun taban puanı nedir? Sınavlara hazırlık sürecinde nelere dikkat etmeliyim? Sınavlardaki psikolojik durumum beni nasıl etkiler?

3 ORTAK SINAVLARI TANIYALIM
HAKİMİYET-İ MİLLİYE ORTAOKULU ORTAK SINAVLARI TANIYALIM TÜRKÇE MATEMATİK FEN VE TEKNOLOJİ İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ YABANCI DİL

4 HAKİMİYET-İ MİLLİYE ORTAOKULU
Okulda gerçekleşen Din kültürü ve İnkılap tarihi sınavlarının birincisi, Türkçe, Matematik, Fen ve Yabancı Dil derslerinin ise ikincisi, işlenen müfredatı kapsayarak ortak sınavlar şeklinde yapılmaktadır.

5 HAKİMİYET-İ MİLLİYE ORTAOKULU
Her sınavda; 20 soru; 40 dakika; 30 dakika mola A, B, C, D şeklinde 4 kitapçık türü Yanlış cevaplar, doğru cevapları götürmemektedir. İlk 20 dakika ve son 5 dakika sınavdan çıkma izniniz yoktur. Geç kalırsanız sınava girebileceksiniz, ancak ek süre verilmeyecek. Ortak sınavlara katılamazsanız, mazeret sınavına girebilirsiniz.

6 HAKİMİYET-İ MİLLİYE ORTAOKULU
6, 7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanları ve 8.sınıf ortak sınav puanı ortalaması toplanacak. Elde edilen toplam ikiye bölünecek ve 500 üzerinden alacağınız ortaöğretime yerleştirme puanınıza ulaşacaksınız.

7 BAŞARIYI ARTIRMAK VE SAĞLIKLI İLETİŞİM İÇİN ÖNERİLER

8 Öğrencinizin başarı ve devam-devamsızlık durumunu takip edin.
Öğrencinizin evde verimli ders çalışabilmesi için uygun bir ortam hazırlayın. Öğrencinizin arkadaş grubunu ve onlarla olan ilişkilerini kontrol edin.

9 Sık sık öğüt verip, sunduğunuz maddi imkânları dile getirmeyin.
Kitap okuması için teşvik edin. Planlı çalışması için teşvik edin. Öğretmenleri ile iletişim içinde olun.

10 Ders çalışma Ortamı Nasıl Olmalı
Mümkünse öğrencinin çalışma odası olmalıdır. Öncelikle öğrencinin ders çalışabileceği bir masa ve sandalye bulunmalıdır. Telefon, televizyon, bilgisayar, müzik seti gibi, öğrenciyi ders çalışırken farklı düşüncelere sevk edecek, aklını dağıtacak araçlar bulunmamalıdır.

11 Çalışma odasında çok fazla eşya bulunmamalı ve ferah bir ortam olmalıdır.
Çok sıcak ya da çok soğuk, çok fazla aydınlık ya da karanlık olmamalıdır. Öğrencinin çalışma masası, dışarıyı rahatça seyredebileceği kadar pencereye yakın ya da içerideki televizyon sesini ve konuşmaları duyabileceği kadar kapıya yakın olmamalıdır.

12 İletişim Araçları Tv- bilgisayar kullanımı sınırlandırılmalı.
Tv ve Bilgisayarı kullanmasına belirli saatlerde kullanmasına izin verilmeli. Ders çalışırken cep telefonundan uzak olmalı.

13 TEŞEKKÜR EDERİZ


"TEOG VE VERİMLİ ÇALIŞMA TEKNİKLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları