Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON EĞİTİMİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BAYBURT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON EĞİTİMİ"— Sunum transkripti:

1 BAYBURT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON EĞİTİMİ Öğr. Gör. İlyas Kays İMAMOĞLU Müdür Yardımcısı

2 Oryantasyon Nedir? Üniversitemiz programlarına yeni kayıt yaptıran öğrencilerimiz için hazırlanmış olan bir programdır. Programın amacı; öğrencilerin Bayburt Üniversitesinin akademik ve sosyal hayatına kolay uyum sağlamaları yanında, eğitim ve öğretime yönelik bilgilendirme ve başvuracağı idari birimler hakkında bilgi sahibi olmalarıdır.

3

4 ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ
Öğrenci otomasyon sistemine nasıl kullanılır. Öncelikle Bayburt Üniversitesinin ana sayfasından giriş yaparak öğrenci otomasyon linkini tıklayarak ‘’İlk şifrenizi oluşturmak için tıklayınız’’ kısmından kendinize otomasyon şifresi oluşturmanız gerekmektedir.

5

6

7 DERS KAYITLANMA Öğrencilerin her yarıyıl başında ve akademik takvimde belirtilen süreler içinde, gerekli katkı payı ve öğrenim ücretlerini ödeyerek interaktif ortamda kayıtlarını yenilemeleri gerekir. İnteraktif ortamda ders kaydını yapan öğrenci, akademik takvimde belirtilen süreler içerisinde ders kaydını danışmanına onaylatarak kaydını kesinleştirmek zorundadır. Ders kayıtlanma işlemlerinin tümünden öğrenciler sorumlu olup, bu işlemleri kendileri yapmakla yükümlüdür. Bay. Uni. Yön. Madde 11

8 Akademik takvimde belirlenen süre içinde ders kaydını yenilemeyen öğrenci, o yarıyıla devam etme hakkını kaybeder. Kaybedilen yarıyıl öğrenim süresinden sayılır. Süresi içinde haklı ve geçerli mazeretleri nedeniyle ders kayıtlarını yenilemeyen öğrenciler, akademik takvimde belirlenen ders kayıtlanma ekle/bırak süresinin bitiminden itibaren yedi iş günü içinde dilekçe ile ilgili bölüm başkanlığına müracaat edebilir. Haklı ve geçerli mazereti, ilgili yönetim kurulunca kabul edilen öğrencilerin alacakları dersler ilgili kurul tarafından Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına gönderilir.

9 *Öğrencilerin ders kaydı yaptığı yarıyılda, itirazlarını akademik takvimde belirlenen süreler içerisinde ilgili bölüm başkanlığına yazılı olarak yapmaları gerekir.

10 DERS MUAFİYETİ Üniversiteye kayıt yaptıran öğrenciler, kayıt yaptırdıkları ilk yarıyılın akademik takviminde veya kayıt türüne göre belirtilen başvuru tarihleri arasında başvurmaları halinde, önceden yükseköğretim kurumlarında aldıkları derslere ait intibak ve muafiyet işlemleri Senatonun belirlediği mevzuat hükümlerine göre ilgili kurullarca yapılır.

11 SINAVLAR Sınavlar; ara sınav, yarıyıl sonu sınavı, bütünleme sınavı, mezuniyet sınavı ve mazeret sınavı olmak üzere 5 çeşittir. Öğrencilerin bir dersten başarılı olabilmeleri için, o dersin yarıyıl ortalamasının en az 50 olması gerekir.

12 ARA SINAV (VİZE) SINAVI
Ara Sınavlar her yarıyılın altıncı ve dokuzuncu haftaları arasında yapılır. Her ders için her yarıyılda en az bir ara sınav yapılır. Bir ara sınav çalışmalarının yüzdelik oranlarının toplamının harf notuna katkısı % 40 olacak şekilde dersin öğretim elemanı tarafından belirlenir.

13 YARIYIL SONU SINAVI (FİNAL) SINAVI
Yarıyıl sonu sınavları; ilgili birimler tarafından ilan edilen yer, tarih ve saatlerde iki haftaya yayılarak yapılır. Yarıyıl sonu sınavının harf notuna katkısı %60’dır. Yarıyıl sonu sınavına girmeyen veya bu sınavdan 100 puan üzerinden en az 45 puan alamayan öğrencilerin, ara sınav ve yarıyıl içi çalışmaları değerlendirmeye katılmaz ve bu dersin notu (FF) harf notu ile değerlendirilir.

14 BÜTÜNLEME SINAVI Öğrenciler DC ve daha düşük notlu derslerden bütünleme sınavına girebilir. Eğer dönem sonu not ortalamaları 2.00 ve üzeri ise DC harf notlu dersler başarılı sayılır. Bütünleme sınavına girerek 100 puan üzerinden en az 45 puan alamayan öğrencilerin, ara sınav ve yarıyıl içi çalışmaları değerlendirmeye katılmaz ve bu dersin notu (FF) harf notu ile değerlendirilir.

15 MEZUNİYET SINAVI Mezuniyetine üç dersi kalan öğrencilere, bütünleme sınavından ve yaz okulu genel sınavlardan sonra akademik takvimde belirtilen süreler içerisinde yapılmak üzere, derslerin alındığı yarıyıla bakılmaksızın başarısız olduğu dersler için mezuniyet sınavı yapılır. Başvurular akademik takvimde belirtilen süreler içerisinde ilgili bölüm başkanlığına yapılır. Mezuniyet sınavından başarılı olmak için 100 puan üzerinden en az 50 puan alınması gerekir. Sınavda alınan not, ara sınav ve yarıyıl içi çalışmalarına bakılmadan, o dersin harf notu yerine geçer.

16 MAZERET SINAVI Mazeret sınav hakkı, sadece ara sınav ( VİZE SINAVI) için verilir. Mazeret belgesinin, mazeretin bitiş tarihinden itibaren beş iş günü içinde ilgili bölüm başkanlığına verilmesi gerekir.

17 NOT ORTALAMASI Güz ve bahar yarıyılları birbiri ile ilişkili
olmayıp, her yarıyılın not ortalaması kendi yarıyılına etki eder.

18

19 ŞARTLI DERSLERDEN GEÇME DURUMU
Yarıyıl sonu sınavları sonunda, yarıyıl not ortalaması (YANO) ve üzeri olduğu için (DC) harf notlu derslerden başarılı sayılır. (YANO)’su 2.00 altına olan öğrenciler (DC) Harf Notlu derslerden başarısız sayılırlar. GANO ile karıştırılmasın!!! Şartlı derslerden geçebilmek için SADECE okuduğu dönemin ortalamasına bakılır.

20 SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ
Öğrenci, sınav sonuçlarına; sonuçların akademik takvimde belirtilen ilan tarihini bitimini izleyen beş iş günü içerisinde itiraz edebilir.

21 DERSLER Yüz yüze eğitim Uzaktan eğitim

22 DERS DEVAM ZORUNLULUĞU
Öğrencilerin bir dersin yarıyıl sonu sınavına girebilmeleri için, o derse kayıtlı olmaları ve ilk defa alınan (teorik, uygulama laboratuvar ve benzeri) derslerin en az %80’ine, devam etmeleri gerekir. Bu şartları yerine getirmeyen öğrenciler yarıyıl sonu sınavına alınmaz ve bu öğrencilere (D) devamsız harf notu verilir. Bir dersten yarıyıl sonu sınavına girme şartını bir kere yerine getiren öğrenciden, bu dersi daha sonraki yarıyıllarda tekrarlaması durumunda, sadece teorik derslerden devam şartı aranmaz.

23 BAYUZEM (UZAKTAN EĞİTİM)
Ortak dersler Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil dersleri, Üniversitemizin Ana sayfasında BAYUZEM linkini tıklayarak kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaparak ders saatlerinde bu dersleri canlı olarak dinleyebilirsiniz. Kullanıcı Adı: TC Kimlik Numaranız (Örn: ) Şifre: TC Kimlik Numaranızın ilk 8 hanesi (Örn: )

24

25 BAYBURT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ (BAYUZEM)

26

27

28

29

30

31 ZORUNLU STAJ DURUMU Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulumuzda öğrencilerimizin mezun olabilmesi için, Staj Yönergemize göre 30 iş günü staj yapma zorunlulukları vardır. Staj başvuruları 2. sınıf Bahar döneminden itibaren başvurular alınarak, yaz döneminde yapılmaktadır

32 MEZUNİYET Öğrencilerimiz, Tüm derslerini başarı ile tamamladıktan ve zorunlu yaz stajını yaptıktan sonra mezuniyete hak kazanır. Mezuniyet İşlemleri Öğrenci İşlerinden veya Bölüm sekreterliğinden alınan ilişki kesme belgesinin tüm birimlere imzalatılarak ve en son öğrenci işleri daire başkanlığına teslim edildikten sonra diplomalarını alabilirler.

33 KÜTÜPHANE Üniversitemiz, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Eğitim Fakültesinin 3. katındadır. Üniversitemiz Kütüphanesinde toplamda kitap mevcuttur.

34 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ

35 Uyarma cezasını gerektiren disiplin suçları
MADDE 4 – (1) Uyarma cezasını gerektiren eylemler şunlardır; a) Yükseköğretim kurumu yetkililerince sorulan hususları haklı bir sebep olmadan zamanında cevaplandırmamak, b) Yükseköğretim kurumu yetkililerince tespit edilen yerler dışında ilan asmak, c) Yükseköğretim kurumunun izniyle asılmış duyuruları, program ve benzerlerini koparmak, yırtmak, değiştirmek, karalamak veya kirletmek.

36 Kınama cezasını gerektiren disiplin suçları
MADDE 5 – (1) Kınama cezasını gerektiren eylemler şunlardır; a) Yükseköğretim kurumu yetkililerince istenilen bilgileri eksik veya yanlış bildirmek, b) Ders, seminer, uygulama, laboratuvar, atölye çalışması, bilimsel toplantı ve konferans gibi çalışmaların düzenini bozmak, c) (Değişik:RG-7/11/ )2 Yükseköğretim kurumu içinde izinsiz olarak bildiri dağıtmak, afiş ve pankart asmak, ç) Yükseköğretim kurumunca asılmış duyuruları, program ve benzerlerini koparmak, yırtmak, değiştirmek, karalamak veya kirletmek, d) Sınavlarda kopyaya teşebbüs etmek.

37 Yükseköğretim kurumundan bir haftadan bir aya kadar uzaklaştırma cezasını gerektiren disiplin suçları MADDE 6 – (1) Yükseköğretim kurumundan bir haftadan bir aya kadar uzaklaştırma cezasını gerektiren eylemler şunlardır; a) Öğrenme ve öğretme hürriyetini engelleyici veya yükseköğretim kurumlarının işleyiş ve huzurunu bozucu eylemlerde bulunmak, b) Disiplin soruşturmalarının sağlıklı bir şekilde yürütülmesini engellemek, c) Yükseköğretim kurumundan aldığı kendine hak sağlayan bir belgeyi başkasına vererek kullandırmak veya başkasına ait bir belgeyi kullanmak,

38 ç) Yükseköğretim kurumunda kişilerin şeref ve haysiyetini zedeleyen sözlü veya yazılı eylemlerde bulunmak, d) Yükseköğretim kurumu personelinin, kurum içinde ya da dışında, şeref ve haysiyetini zedeleyen sözlü veya yazılı eylemlerde bulunmak, e) Yükseköğretim kurumunda alkollü içki içmek, f) Yükseköğretim kurumuna ait kapalı ve açık mahallerde yetkililerden izin almadan toplantılar düzenlemek.

39 Yükseköğretim kurumundan iki yarıyıl için uzaklaştırma cezasını gerektiren disiplin suçları
MADDE 8 – (1) Yükseköğretim kurumundan iki yarıyıl için uzaklaştırma cezasını gerektiren eylemler şunlardır; a) Yükseköğretim kurumu görevlilerine karşı cebir ve şiddet kullanarak görevin yapılmasına engel olmak, b) Öğrencilere karşı cebir ve şiddet kullanarak yükseköğretim hizmetlerinden yararlanmalarını engellemek, c) (Değişik:RG-7/11/ )1 Suç sayılan eylemleri işlemek veya bir kimseyi veya grubu, cebir veya tehditle suç sayılan bir eylemi düzenlemeye veya böyle bir eyleme katılmaya zorlamak,1 ç) Yükseköğretim kurumları içerisinde uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak, taşımak, bulundurmak,

40 d) Sınavlarda tehditle kopya çekmek, kopya çeken öğrencilerin sınav salonundan çıkarılmasına engel olmak, kendi yerine başkasını sınava sokmak veya başkasının yerine sınava girmek, e) Yükseköğretim kurumlarında cinsel tacizde bulunmak, f) Yükseköğretim kurumlarında 10/7/1953 tarihli ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanuna aykırı olarak ateşli silahlarla mermilerini ve bıçaklarla saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel olarak yapılmış bulunan diğer aletleri, patlayıcı maddeleri taşımak ve bulundurmak, g) Yükseköğretim kurumunun bilişim sistemine girerek kendisine veya başkasının yararına haksız bir çıkar sağlamak. ğ) Soruşturma ile görevlendirilenleri tehdit etmek.

41 Yükseköğretim kurumundan çıkarma cezasını gerektiren disiplin suçları
MADDE 9 – (1) Yükseköğretim kurumundan çıkarma cezasını gerektiren eylemler şunlardır; a) Mahkeme kararıyla kesinleşmiş olmak kaydıyla, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, böyle bir örgütü yönetmek veya bu amaçla kurulan örgüte üye olmak, üye olmamakla birlikte örgüt adına faaliyette bulunmak veya yardım etmek, b) Yükseköğretim kurumlarında uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri satmak, satın almak, başkalarına vermek ve ticaretini yapmak, c) 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanuna aykırı olarak ateşli silahlarla, mermilerini ve bıçaklarla saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel olarak yapılmış bulunan diğer aletleri, patlayıcı maddeleri kullanmak, ç) Kişilerin vücudu üzerinde cinsel davranışlarda bulunmak suretiyle cinsel dokunulmazlıklarını ihlal etmek.

42 Öngörülmemiş disiplin suçları
MADDE 10 – (1) Yükseköğretim kurumundan uzaklaştırma ve çıkarma cezasını gerektiren disiplin suçları dışında, uyarma ve kınama cezası verilmesini gerektiren eylemlere nitelik ve ağırlıkları itibarıyla benzer eylemlerde bulunanlara da aynı türden disiplin cezaları verilir. Disiplin suçunun tekerrürü MADDE 11 – (1) Disiplin cezası verilmesine sebep olmuş bir eylemin tekerrüründe bir derece ağır ceza uygulanır. (2) Disiplin suçunun tekerrürü halinde yükseköğretim kurumundan çıkarma cezası verilemez.

43 SORUNLARIMIZI NASIL ÇÖZECEĞİZ??
İlgili dersin hocası Öğrenci danışmanları Bölüm Başkanları İlgili Müdür Yardımcısı Okul Müdürü

44 TEŞEKKÜR EDERİZ.


"BAYBURT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON EĞİTİMİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları