Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Anlatım yöntemi kullanan öğretmen;  Dersine iyi hazırlanır.  Düzenli bir öğrenim planı hazırlar.  Bu planında sunu sürelerini sınırlar.  Konuyu öğrencilere.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Anlatım yöntemi kullanan öğretmen;  Dersine iyi hazırlanır.  Düzenli bir öğrenim planı hazırlar.  Bu planında sunu sürelerini sınırlar.  Konuyu öğrencilere."— Sunum transkripti:

1

2 Anlatım yöntemi kullanan öğretmen;  Dersine iyi hazırlanır.  Düzenli bir öğrenim planı hazırlar.  Bu planında sunu sürelerini sınırlar.  Konuyu öğrencilere ilginç gelecek şekilde sunar.  Dili doğru kullanır.

3  Esnek davranır.  Başka yöntemlerden ve öğretim araçlarından yararlanır.  Dersi özetler.  Sürekli olarak öğrencileri gözlerse bu yöntemi etkili kullanmış olur.

4 1. Hedefleri ve ana noktaları açıkça belirtin. 2. Sunumu adım adım yapın. 3. Belirgin ve somut yapılar kullanın. 4. Öğrencilerin anlamasını kontrol edin.

5  Öğretmen dersi istediği hızda düzenleyebilir.  Sunum belli öğrenci gruplarına göre ayarlanabilir.  Ders boyunca öğretmen, öğrencileri kontrolü altında tutabilir.  İyi bir sunum öğrencilere derli toplu bilgiler sunar.  İyi bir sunum yapan öğretmen öğrencilerine güven verir.

6  Öğrenci pasiftir.  Öğrencileri tanıma olanağı vermez.  Öğretmen coşkulu ve güdüleyici değilse öğrenci ilgisi kısa zamanda dağılır.  Dersin hızı bütün öğrencilerin gereksinimine yanıt vermeyebilir.  Dönüt olmadığı için bazı öğrencilerin yanlış öğrenmeleri engellenemez.  İşiterek öğrenmede zorluk çeken öğrenciler için uygun değildir.

7  Yeni bir konuya giriş yaparken,  Dersin bitiminde özetleme yaparken,  Ders yada konuya ilgi çekmek istendiğinde,  Öğrenciler küçük grup yada bireysel etkinliklere başlamadan önce, ortak altyapı oluşturmak için onlara temel bilgileri sunarken önemlidir.

8  Soru, başkalarından yanıt almada kullanılan sözel düzenlemelerdir.  Öğrencilerin düşünmesini, bilgilerini irdelemesinde ve öğretmenin mesajına yanıt vermesi için kullanılır.

9 Sorunun türünü ve düzeyini belirlemede;  Öğretimin hedefleri  Hedeflerin düzeyi  Öğrencinin ilgisi  Öğretmenin öğrenciyi güdüleme düzeyi  Öğrencilerin hazırbulunuşluğu,  Öğrencilerin iletişim becerisi kılavuzluk eder.

10 Soruların değişik türleri vardır.  En doğruyu seçme soruları  Tamamlama soruları  Hatırlatma soruları  Sentez yaptırma soruları  Analizci sorular

11 Öğretmenler farklı amaçlara ulaşmak üzere sınıflarında sorular sorarlar.Bu amaçlardan bazıları;  Sorular bireyler arası etkileşimi artırır.  Sorular konunun önemli boyutlarına dikkat çeker.

12  Sorular dersin ne kadar bilindiğini ve anlaşıldığını ölçer.  Sorular dersin temel konusunu gözden geçirir.  Sorularbilişsel etkinlikleri yönlendirir.

13 Soru Sorma Teknikleri  Dersin yapısına uygun anahtar sorular planlayın.  Soruları açık ve belirgin olarak ifade edin.  Soruları öğrencilerin düzeyine uygun hale getirin.  Soruları mantıklı ve aşamalı olarak sorun.  Değişik düzeylere sorular sorun.

14  Öğrenci yanıtlarını izleyeyin.  Öğrencilerden yanıt istediğnizde düşünmeleri için süre verin.  Daha çok sayıda öğrencinin katılımını sağlayacak sorular kullanın.  Öğrencileri soru sormaya yüreklendirin.

15 Soru Sormada Uygun Olmayan Rol Modelleri  İyi öğrencileri seçen öğretmen.  Sürekli eleştiren öğretmen.  İyi soru sormayan öğretmen.  Kötü dinleyici öğretmen.  Hızlı soran öğretmen.  Yavaş soran öğretmen.  Düşük beklentili öğretmen.


"Anlatım yöntemi kullanan öğretmen;  Dersine iyi hazırlanır.  Düzenli bir öğrenim planı hazırlar.  Bu planında sunu sürelerini sınırlar.  Konuyu öğrencilere." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları