Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ / Anadolu’dan Haber Var

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ / Anadolu’dan Haber Var"— Sunum transkripti:

1 İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ / Anadolu’dan Haber Var

2 İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ / Anadolu’dan Haber Var
Atatürk, Milli Mücadele Yıllarında halkı bilinçlendirmek için, Kitle İletişim Araçlarına özellikle basına büyük bir önem vermiştir. Atatürk, Milli Mücadele Yıllarında kamuoyu oluşturmak için neye önem vermiştir?

3 verdiği Basın-Yayın Kuruluşları
İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ / Anadolu’dan Haber Var İRADE-İ MİLLİYE GAZETESİ / (14 Eylül 1919 ) Sivas Kongresi’nde alınan kararların halka duyurulması amacıyla çıkarılan gazetedir. Atatürk, Milli Mücadele’nin Yayın Organı olan bu gazeteden söz ettiğinde “BENİM GAZETEM” deyimini kullanmıştır. Atatürk ’ün bizzat kuruluşlarına destek verdiği Basın-Yayın Kuruluşları nelerdir ? HAKİMİYET-İ MİLLİYE GAZETESİ / (10 Ocak 1920 ) Mecliste (TBMM) alınan kararların halka duyurulması amacıyla çıkarılan gazetedir. ANADOLU AJANSI (06 Nisan 1920 ) Milli Mücadele Yıllarında halkın bilinçlendirilmesi için açılmış olan basın-Yayın Kuruluşu’dur. Anadolu Ajansı’nın kuruluşunda ünlü edebiyatçımız Halide Edip Adıvar‘ın da büyük bir etkisi olmuştur Anadolu’da meydana gelen olayların haberleri burada toplanmış; Daha sonra buradan tüm Anadolu’ya iletilmiştir.

4 verdiği Basın-Yayın Kuruluşları
İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ / Anadolu’dan Haber Var CERİDE-İ RESMİYE / (7 Ekim 1920)) 7 Ekim 1920 günü kurulan ve 7 Şubat 1921 tarihinden itibaren çıkmaya başlayan resmî gazetesidir. Amacı hükûmet, meclis, cumhurbaşkanı ve başbakan tarafından çıkan kararname, yasa, yönetmelik, genelge gibi kararları yayınlamaktır. Atatürk ’ün bizzat kuruluşlarına destek verdiği Basın-Yayın Kuruluşları nelerdir ? 1925 ‘de Telsiz Telgraf Hakkında Kanun kabul edildi. 06 Mayıs 1927 ‘de İstanbul Radyosu’nun açılmasına, 1927 Kasım ‘da da Ankara Radyosu’nun açılmasına katkıda bulunmuştur.

5

6


"İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ / Anadolu’dan Haber Var" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları