Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 DEPREM İ N OLU Ş UMUNU KES İ NL İ KLE ENGELLEYEMEY İ Z.  Ancak; Do ğ al olaylardan korunmak için önlemler alırız.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " DEPREM İ N OLU Ş UMUNU KES İ NL İ KLE ENGELLEYEMEY İ Z.  Ancak; Do ğ al olaylardan korunmak için önlemler alırız."— Sunum transkripti:

1

2  DEPREM İ N OLU Ş UMUNU KES İ NL İ KLE ENGELLEYEMEY İ Z.  Ancak; Do ğ al olaylardan korunmak için önlemler alırız.

3 Levha hareketleri sonucu yeryüzündeki kırık alanlarında görülen fay hatlarındaki gerilme, sıkışma ve bükülme hareketleri depremleri oluşturur. İnceleyen bilim sismoloji, ölçen alet sismograftır. Şiddeti Richter ölçeğine göre belirlenir.

4 DEPREM ÇEŞİTLERİ Bir depremde etkilenen bölgelerin genişliği depremin sebebiyle yakından ilgidir. Buna göre depremler şöyle sınıflandırılabilir:

5 1)Çöküntü Depremler Yeraltında kayatuzu, jips gibi kayaların erimesi sonucu oluşan mağara ve boşlukların tavanlarının çökmesi ile oluşan depremlerdir.

6 2)Volkanik Depremler: Volkanizma faaliyeti sırasında oluşan sarsıntıladır. Magma yeryüzüne çıkışı anında tabakaları genişleterek ve parçalayarak yanardağ çevresinde sarsıntılara sebep olur. Bu tür depremin etki alanı dardır. Depremin şiddeti ve etki alanı volkanizma faaliyetlerinin büyüklüğüne bağlı olarak değişir.

7 3)Tektonik Depremler Yer kabuğunda meydana gelen kırılma, sıkışma, gerilme ve yer değiştirme sonucu oluşan sarsıntılardır. Tektonik depremlerin sebebi yerkabuğunda biriken enerjinin ani olarak boşalmasıdır. Yeryüzünde meydana gelen depremlerin büyük çoğunluğunu tektonik depremler oluşturur. Etki alanı en geniş olan bu depremler fazla hasara neden olurlar.

8 Depreme Kar Ş I AlInan Önlemler Ve Deprem AnInda YapIlacaklar  DEPREMDEN KORUNMAK İÇİN;  Sağlam zeminlere bina yapmalıyız.

9  Evlerimizde mutlaka deprem çantası olmalıdır.

10

11

12

13

14 dePREM ANI

15

16

17

18 DEPREM,SAHİP OLDUKARINIZI ELİNİZDEN ALMASIN

19

20


" DEPREM İ N OLU Ş UMUNU KES İ NL İ KLE ENGELLEYEMEY İ Z.  Ancak; Do ğ al olaylardan korunmak için önlemler alırız." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları