Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Farklı Dalga Boylarındaki Işınların Coccuslar Üzerindeki

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Farklı Dalga Boylarındaki Işınların Coccuslar Üzerindeki"— Sunum transkripti:

1 Farklı Dalga Boylarındaki Işınların Coccuslar Üzerindeki
Etkisinin İrdelenmesi 1.Sorun Ve Amaç 2.Geliştirme 3.Gözlemler 4.Sonuç

2 Sorun Ve Amaç 1-Sorun 1.2-Amaç
Toplu taşıma araçları,hastahane,okul ve market gibi yerlerde çok mikroorganizma (mikrop) bulunur. 1.2-Amaç Toplu yaşam alanlarındaki mikroorganizma sayısını soğuk plazma kullanımıyla en aza indirmek.

3 Geliştirme 1-Yöntem Ve işlemler
a)Soğuk plazmanın nasıl oluştuğu hakkında bilgi edinildi Kullanılabilecek alanlar araştırıldı. b)Soğuk plazmanın mikroorganizmalar üzerine etkisi hakkındaki tezler araştırıldı. c)Oluşturduğumuz düzenekteki soğuk plazmanın farklı dalga boylarındaki etkileri kaydedildi.

4 Gözlemler Kurulan düzenek;

5 Gözlemler 1-Gözlemler/Veriler/Bulgular Dalga boyu nm uzaklık (cm)
1.1-İlk önce uv lamba ile mikroorganizma (coccuslar) bulunan suyun arasına 40 cmlik mesafe koyuldu daha sonra bu mesafe giderek azaltılıp 10 cmye kadar düşürüldü. Oluşan dalga boyları kaydedildi. Dalga boyu nm uzaklık (cm) Mikroorganizma sayısı 114 40 20 2. Dalga boyu 143 30 3. Dalga boyu 186 4. Dalga boyu 223 10 4

6 Gözlemlenen sonuçlar;
2-Oluşan dalga boylarının su da bulunun mikroorganizmalar üzerine etkisi gözlemlendi. Başta sudaki mikroorganizma sayısı(coccuslar) 20 olduğu görüldü Her dalga boyunun etkisinin sonucunu görmek için 45 dakika beklendi. Gözlemlenen sonuçlar; Dalga boyu nm Birim yüzeydeki mikroorganizma sayısı 1.Dalga boyu 114 20 2.Dalga boyu 143 3.Dalga boyu 186 4.Dalga boyu 223 4

7 1 2 3 4 Dalga boyu

8 Sonuç Elde ettiğimiz sonuçlara göre nm arasındaki dalga boyundaki ışınların mikroorganizmaları öldürmede kuvvetli etki yaptığına ulaşıldı. 2537 A° (253,7 nm) dalga boyundaki ışın, UV spektrumu içinde en etkili olanıdır. Bununla beraber optimum etkin dalga boyu mikroorganizma cinsine göre değiştiği de gözlemlendi. Sonuç olarak soğuk plazma kullanımının ortamdaki mikroorganizma (coccuslar) sayısının azalttığını görüldü.


"Farklı Dalga Boylarındaki Işınların Coccuslar Üzerindeki" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları