Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Koleksiyon Yönetimi Başlık Sayıları ve Listelerin İndirilmesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Koleksiyon Yönetimi Başlık Sayıları ve Listelerin İndirilmesi"— Sunum transkripti:

1 Koleksiyon Yönetimi Başlık Sayıları ve Listelerin İndirilmesi
Kullanıcı Kılavuzu Koleksiyon Yönetimi Başlık Sayıları ve Listelerin İndirilmesi support.ebsco.com

2 Holdings Management, keşif aracı aboneliğiniz olması durumunda aktif hale gelen, koleksiyonlarınızın tanımlandığı ve bu sayede keşif aracı üzerinden koleksiyonlarınızı taramanıza olanak veren bir yönetici aracıdır. Bu kılavuzda, Holdings Management bölümünü kullanarak koleksiyonunuzdaki başlık listelerini indirme ve düzenleme konularını inceleyeceğiz. EBSCOadmin’e giriş yaptıktan sonra Holdings Management sekmesine tıklayınız ve ekranın sağ üst bölümündeki ‘Languages’ açılır menüsünden dil seçeneğini Türkçe olarak değiştiriniz.

3 Sağ üstteki indir butonuna tıklayınız
Sağ üstteki indir butonuna tıklayınız. Sonrasında kaynak tipleri arasından seçim yapabilmek için en sol sütundaki 3. seçeneği işaretleyiniz, istediğiniz kaynak türünü (örneğin dergi) işaretleyiniz, oluşturulacak dosyaya bir isim veriniz ve dosyayı oluşturmak üzere mavi butona tıklayınız. Bu örneği ele alacak olursak, koleksiyondaki dergilerden oluşan bir liste oluşturulacaktır.

4 Listeniz oluşturmaya başlanacaktır ve işlemin tamamlandığı bilgisi durum sütununda belirtilecektir.

5 Liste tamamlandıktan sonra ‘Başlık Listesi Özeti’ bağlantısına tıklayınız. Açılan ekrandan listenizdeki toplam başlık sayısını ve çakışan başlıklar elendikten sonra kalan eşsiz başlık sayısını görebilirsiniz.

6 İndirdiğiniz csv dosyasını xls formatına dönüştürünüz.
Dosyanız hazır olduktan sonra, aynı satırda bulunan indir bağlantısına tıklayınız ve csv dosyasını indiriniz. Bu dosyada, listedeki her bir başlığa ait erişim yılları, bağlantı adresi, hangi veri tabanında yer aldığı, yayıncı, ISSN ya da ISBN ve kaynak türü bilgileri bulunmaktadır. İndirdiğiniz csv dosyasını xls formatına dönüştürünüz.

7 Artık indirilen dosyayı düzenleyebilirsiniz ve gerekli bilgileri edinebilirsiniz. Öncelikle csv dosyasını xls formatına çeviriniz. Bunun yapabilmek için A sütununu seçiniz, excel’in veri sekmesine tıklayınız ve metni sütunlara dönüştür özelliğini kullanınız.

8 Yukarıdaki adımları tamamladıktan sonra dosyanız hazır olacaktır.
Artık indirilen dosyayı düzenleyebilirsiniz ve gerekli bilgileri edinebilirsiniz. Bu dosyada tüm başlıkların, erişim yılları, bağlantı adresleri, hangi veri tabanında yer aldıkları, yayıncıları, ISSN’leri ya da ISBN’leri ve kaynak türleri gibi bilgiler yer almaktadır. İstediğiniz kritere göre filtrelemenizi yapınız.

9 Not: Eğer sadece eşsiz başlıkları listelemek isterseniz, çakışan başlıkları silmeyi unutmayınız.
Bildiğiniz üzere, bazı başlıklar birden fazla veri tabanında aynı anda bulunabilir. Bu sebepten, eşsiz başlık sayınızı ancak birden fazla sayılan başlıkları eleyerek elde edebilirsiniz. Bu işlemi isterseniz başlığa, isterseniz ISSN’e/ISBN’e göre yapabilirsiniz. Başlığa göre eleme yapacak olursak; B sütununu seçiniz ve veri sekmesi altındaki yinelenenleri kaldırma özelliğini kullanınız. Son adımda eşsiz başlık sayınızı görebilirsiniz.

10 Daha fazla bilgi için: EBSCO Destek Sayfası: EBSCO Türkiye Destek Sayfası: YouTube EBSCO Türkiye:


"Koleksiyon Yönetimi Başlık Sayıları ve Listelerin İndirilmesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları