Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YEMEK TARİFİ İNSANLIK !!! Bir bardak dolusu gülümseme ile başlayın,

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YEMEK TARİFİ İNSANLIK !!! Bir bardak dolusu gülümseme ile başlayın,"— Sunum transkripti:

1 YEMEK TARİFİ İNSANLIK !!! Bir bardak dolusu gülümseme ile başlayın,
Bir kap dolusu dostluk ilave edin, Bir tutam yumuşaklık ve biraz da nezaket tozu ile kabartın, Bir kaşık ümit, Bir büyük porsiyon yardımlaşma, Çok miktarda ılım ve bir tutam alçakgönüllülük ile çırpın. Kuvvetlendirmek için de bir çorba kaşığı güvene ihtiyacınız olacak. Bir sadakat kasesi içinde bir ölçü inanç, iki  ölçü aklı selim ve birkaç damla hoşgörüyü azar azar ilave ederek sevgi ile karıştırın. iki kaşık gülücük, bir kaşık sabır ve bir tutam övgü ilave edin. Şevk ile hiç durmadan karıştırın ve şükran ile tatlandırın. Yemeğin adı mı? İNSANLIK !!!

2 MURPHY KURALLARI Hiçbir şey göründüğü kadar kolay değildir.
Her şey düşünüldüğünden daha fazla zaman alır. Eğer birkaç şeyin ters gitme olasılığı varsa, en fazla zarar verebilecek olan ters gidecektir. Bir işte ters gidebilecek dört yol görüyorsanız ve bunları başarıyla atlatırsanız o zaman beşinci bir ters yol olduğunu göreceksiniz. Her şeyi kendi haline bırakırsanız, kötü de en kötüye kayar. Ne zaman bir şey yapmaya kalksanız, başka bir şeylerin daha önce yapılmış olması gerektiğini görürsünüz. Her çözüm yeni sorunlar doğurur.  Hiç bir şeyi kazadan beladan uzak tutmak mümkün değildir, çünkü aptallar öyle beceriklidir ki... Doğa her zaman gizli rüzgar değişikleriyle taraf tutar. Doğa ananın kimin anası olduğu pek belli değildir.

3 MURPHY KANUNLARI Murphy'nin altın kuralı:
Altını olan kanunu koyar! Murphy Felsefesi: Gülümse... Yarın daha kötü olacak. Murphy sabiti: Dünyadaki nüfus sürekli artar ama toplam zeka sabit kalIr.

4

5 PENC Ü SE Pers imparatorunun basveziri Buzur Mehir tarafindan 1400 yil once tasarlanan tavla oyunu; dunyanin en populer oyunlarindan biridir. Zaman kavramindan alinan ilhamla tasarlanan oyunun zamana boylesine direnmesi son derece etkileyici. Senenin birligi olarak tavla bir tanedir. 4 kosesi 4 mevsimi, tavlanin icindeki karsilikli 6'sar hane 12 ayi, pullarin toplami ayin 30 gununu, siyah -beyaz pullar gece ve gunduzu, karsilikli 12'ser hane gunun 24 saatini simgeler.. Eski zamanlarda Hint Imparatoru, satranc oyununu Pers imparatoruna, yaninda bir mektup ile hediye olarak gondermistir. Mektubunda oyunla ilgili hic bir aciklama yapmazken soyle bir mesaj yazmistir. "Kim daha cok dusunuyor, Kim daha iyi biliyor, Kim daha ileriyi goruyorsa O kazanir. Iste hayat budur...” Pers Imparatoru donemin en alim veziri olan Buzur Mehir ile bu mesaji paylasarak, ondan oyunu cozmesi ve kendisinin de karsilik olarak Hint Imparatoruna hediye edilmek uzere baska bir oyun icat etmesini ister. Vezir haftalarca calistiktan sonra gonderilen satrancin her tas hareketini ve oyunu cozer; daha sonra on gunde tavlayi icad eder ve imparatora sunar. Hint Imparatoruna tavla oyunuyla birlikte gonderilmek uzere soyle bir mesaj hazirlanir.  "Evet, Kim daha cok dusunuyor, Kim daha iyi biliyor, Kim daha ileriyi goruyorsa O kazanir. AMA BIRAZ DA SANS GEREKİR.  Iste hayat budur..." SANS SiZDEN YANA OLSUN 

6 YÖNETİM ŞEKİLLERİNE GÖRE MAL VARLIĞINIZ
IKI INEGINIZ VARSA; SOSYALIZM: birini komsuya verirsiniz. KOMÜNIZM: devlet ikisini de alir, size süt verir. FASIZM: devlet ıkısını de alır, sıze süt satar. NAZIZM: devlet ikisini de alir, sizi kursuna dizer. KAPITALIZM: birini satar, boga alirsiniz. TEOKRASI: devlet ikisini de alir, siz süt duasina cikarsiniz. BÜROKRASI: devlet ikisini de alir, birini öldürür, ötekini satar, kovayi devirir. DEMOKRASI: ikisi de greve gider.

7

8

9

10


"YEMEK TARİFİ İNSANLIK !!! Bir bardak dolusu gülümseme ile başlayın," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları