Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum 1 ekİ Tatbikat planI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sunum 1 ekİ Tatbikat planI"— Sunum transkripti:

1 Sunum 1 ekİ Tatbikat planI
Özel bir medya mecrası oluşturulması ve lobicilik faaliyetlerinde kullanılması

2 Neden medya mecrası ihtiyacı?
Sunum 1 de arz edilen çalışma planı için bir “özel medya mecrası ” şu noktalardan hareketle gerekmektedir; ABD de siyasi yönetime ulaşmak için kullanılacak meşhur gazetecileri freelance ücretlendirmek ve kullanmak. Meşhur gazeteciler vasıtasıyla üst siyasi muhataplarla ön bağlantıları kurmak. Lobi faaliyetleri için muhataba yapılacak ödemeleri telif ücretine dönüştürmek. Vergi ve sair kanuni bariyerleri aşmak.

3 Önerilen medya mecrası hakkında detay;
Bu mecra, aylık periyotla yayınlanacak olan ve elit makaleler ihtiva eden bir strateji mecmuası şeklinde düşünülmelidir. Yayın çizgisi medeniyetler ittifakı ekseninde olmalı, İslam medeniyetinin “çekirdek devleti” Türkiye’dir tezi işlenmelidir ve sorgulanmalıdır. Türkiye, ABD açısından “İslam medeniyetinin anlaşma, ittifak ve mutabakat zeminidir” fikri yayının ana kurgusunu oluşturmalıdır. Bu yayın bir hedef olarak değil, tespit edilen hedeflere ulaşmak için özellikle oluşturulmuş bir araç olarak düşünülmelidir.

4 Freelance ya da danışman olarak istihdam edilecek birkaç önemli gazeteci vasıtasıyla Amerikan siyasi ve bürokratik çevrelerine, senato ve temsilciler meclisi üyeleriyle ilk temaslar kurulmalı bu temaslar mecmua ekibinde bulunan uzman ekip tarafından devralınmalıdır. Bilahare bu özel yayın ile ABD de uygun görülen muhataba yapılacak ödemeler , mecmuada yayınlanacak” makalelerine karşılık telif ücreti şeklinde yapılabilir. (Bu notada bağlayıcı bir kanun ya da bir üst sınır yoktur.)

5 Aynı şekilde bu yayın,Türkiye ve ABD de elit siyaset, medya, bürokrasi ve sermaye çevrelerinin iştirak edeceği özel toplantılar tertipleyebilir ve katılımcı olarak davet ettiği üst Amerikan siyasetçilerine konuşma ücreti ödeyebilir.

6 Yayın ile alakalı teknik detaylar
Yayının merkezi Türkiye, Faaliyet yoğunluğu temsilcilik şeklinde ABD de olmalıdır. Yayın kurulunda ABD’nin meşhur gazetecilerinden birkaçı bulunmalıdır. Bu yapılanma ile ABD de lobi faaliyetlerini kısıtlayan ödeme ve vergi bariyerleri aşılmış olacaktır. Yayın, aylık periyotlu, elit makalelerle dolu, en iyi kadrolar tarafından dizayn edilmiş şekilde kapalı bir dağıtım hattına hitap etmelidir.

7 Yeni dönemin gerektirdiği yeni tür lobicilik çalışmalarında bu medya mecrası eşsiz bir “dış kamuflaj, sorunsuz mali transfer zemini, muhataplara ulaşma aracı ve akreditasyon kimliği” olarak hizmet verecektir. Aynı zamanda “Amerikan düşünce yapısı” hakkında Türkiye tarafı da en doğru şekilde ilk elden bilgilendirilmiş olacaktır.

8 Bu mecranın kullanacağı Türk asıllı bütün Lobicilik personeli “medya mensubu” kimliği ile Amerikan güvenlik bürokrasisi ve siyaset kurumları içinde serbestçe faaliyet icra edebilir. Bu yayın ile ünsiyet kurulacak elit siyaset medya ve sermaye çevreleri Türkiye’ye kolaylıkla davet edilerek ,yeni dönemin yeni şartlarının icabı olan “çift taraflı lobi” mekanizmasının temeli atılabilir.


"Sunum 1 ekİ Tatbikat planI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları