Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SOLUNUM SİSTEMİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SOLUNUM SİSTEMİ."— Sunum transkripti:

1 SOLUNUM SİSTEMİ

2 SOLUNUM SİSTEMİ Tüm canlı hücreler yaşamlarını sürdürmek için oksijene ihtiyaç duyarlar. Solunum sistemi vücut hücrelerine gerekli olan oksijeni sağlar ve karbondioksit atığını uzaklaştırır.

3 İnsan oksijensizliğe en fazla 3-6 dakika dayanır
İnsan oksijensizliğe en fazla 3-6 dakika dayanır. Canlılar oksijene enerji ihtiyaçlarını karşılamak için gerek duyarlar. Dakikada defa soluk alıp veririz. Bebeklerde bu sayı 30-40’a kadar yükselir. Solunum hızı omurilik sağındaki solunum merkezi yönetir

4 DOĞRU SOLUK ALIP-VERME

5

6

7

8

9

10 SİGARANIN ZARARLARI Kötü ve ağır koku.
Cilt bozukluğu, olduğundan daha da yaşlı gösterme. Beyinde felç, erken bunama. (Her nefeste 50 bin hücre ölür.) Kirli ve pis görünümlü dişler, diş eti hastalıkları. Ağızda tat alma eksikliği yutakta kanser.

11 Burunda koku alma duyusunda azalma.
Gözlerde katarakt ve ileri yaşta körlük. Mide kanseri, ülser, kanama. Pankreas kanseri. Kısırlık Damar tıkanıklığı Ellerde sararma tırnaklarda sararma. Kemik erimesi

12 Erken yaşta ölüm. Vücutta yorgunluk, uykusuzluk, ruhsal gerilim, stres performans düşüklüğü, reflekslerde azalma Sigara içen babaların çocuklarında kanseri önleyen gen yok olarak doğuyor. Hamileliğinde sigara içen hanımların bebekleri %10-15 eksik kilolu ve yine aynı oranda zeka eksikliği ile doğuyor.

13 AKCİĞERLER

14 Araştırmalara göre: Sigarayı bırakmak isteyen KESİN KARARLI olursa CABUK ve daha KOLAY bırakıyor!...

15

16

17 Sigarayı özendiren reklamlar yasaklanmalı!...

18 Çocukların yanında sigara içilmemeli!...


"SOLUNUM SİSTEMİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları