Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bakire Hastada Endoservikal Polip İçin Histeroskopi Kullanımı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bakire Hastada Endoservikal Polip İçin Histeroskopi Kullanımı"— Sunum transkripti:

1 Bakire Hastada Endoservikal Polip İçin Histeroskopi Kullanımı
GEAH Bakire Hastada Endoservikal Polip İçin Histeroskopi Kullanımı Dr Ulaş FİDAN Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hast. ve Doğum A.D. ANKARA

2 Giriş Bakirelik her ne kadar sosyo-kültürel inanca dayalı bir durum olsa da, jinekologların muayene ve tedavisine engel oluşturan bir bariyer olarak görülebilmektedir. Jinekologlara medikolegal problemler yaratabilmektedir.

3 Olgu 41 yaşında hasta, vajinadan dışarı sarkan kitle şikayeti ile kliniğimize başvurdu. Hastanın anamnezinde daha önce cinsel birliktelik yaşamamış olmasının dışında özellik arz eden bir durum yoktu. Hastanın sosyo-kültürel statüsü ve isteği ile bakirelik koruyucu cerrahi planlandı.

4 Olgu Endoservikal polipin histeroskopik görünümü (A); Histersokopik eksizyon (B); Serviksin postoperatif görünümü (C)

5 Endocervical polyp (H&E:200)
Olgu Endocervical polyp (H&E:200)

6 Tartışma Dünyamızda, bakirelik bireysel bir konu olup; kaybetmek veya korumak, kişisel seçime bağlı olarak sosyo-kültürel inanç, yaş, etnik yapı ve tercihe dayanmaktadır.

7 Tartışma Bakirelik her ne kadar sosyo-kültürel inanca dayalı bir durum olsa da, jinekologların muayene ve tedavisine engel oluşturan bir bariyer olarak görülebilmektedir. Ayrıca jinekologlara medikolegal problemler yaratabilmektedir. Bu nedenle, histeroskopi, bakire hastaların değerlendirilmesinde, tanı ve tedavisinde önemli bir rol kazanmaktadır.

8 Sonuç Seçilmiş hastalarda, özellikle anular himen yapısına sahip olan hastalarda ofis histeroskopi altın standart bir yöntem olarak seçilebilir.

9 Teşekkürler…


"Bakire Hastada Endoservikal Polip İçin Histeroskopi Kullanımı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları