Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Komuta Kontrol ve Savaş Sistemleri GMY’lığı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Komuta Kontrol ve Savaş Sistemleri GMY’lığı"— Sunum transkripti:

1 Komuta Kontrol ve Savaş Sistemleri GMY’lığı
HAVELSAN FUSION CORE Orhan AYRAN Evrim Anıl EVİRGEN Ziya ULUSOY Komuta Kontrol ve Savaş Sistemleri GMY’lığı

2 GİRİŞ Modern komuta kontrol sistemlerinin görevlerinden biri optik, infrared, elektronik karşı tedbir sistemleri, otomatik tanıma sistemi (AIS) ve radarlar gibi farklı sensörlerden gelen iz bilgilerini birleştirmedir. İz bilgileri sensör kaynaklı olabileceği gibi diğer sistemler tarafından gönderilen dış kaynaklı izler de olabilir. Büyük ölçekli sistemler için temel sorunlardan biri de veri birleştirmede uygulanacak yöntemdir. Bu sistemlerde sensörlerden alınan bilgi çoğunlukla iz verisidir. İz verisi içeriğinde hedefin pozisyon, rota ve sürati bulunmaktadır. Sensörlerden alınan verinin iz seviyesinde olmasının nedenleri arayüzlerin bu şekilde tanımlanmış olması ya da işlenmemiş ham verinin komuta kontrol sistemine beslenmesinin yol açabileceği karmaşıklıklar olabilir.

3 GİRİŞ HAVELSAN FUSION CORE, komuta kontrol sistemlerinin veri füzyonu ihtiyacını gidermek üzere geliştirilmiş bir üründür. Kütüphane felsefesi ile geliştirilmektedir. Böylece projelerden, uygulamalardan, arakatmanlardan bağımsız bir biçimde gelişimine devam edebilmektedir.

4 SENSÖR İZLERİ – SİSTEM İZLERİ İLİŞKİSİ
İlişkilendirme Tablosu Sistem İzleri Sistem İzi 1 Sistem İzi 2 Sistem İzi 3 Sistem İzi 4 Radar A İz 1 X İz 2 İz 3 Radar B AIS Elektronik Destek Sistemi

5 SENSÖR İZLERİ – SİSTEM İZLERİ İLİŞKİSİ
Sensör A Ölçümleri Zaman Sensör A İzi Sensör B İzi Sensör B Ölçümleri Sistem İzi Sistem izlerinin sensör izleri ile beslenmesi

6 SENSÖR İZLERİ – SİSTEM İZLERİ İLİŞKİSİ
Farklı radarların kapsama alanlarına giren nesnenin aynı sistem iz numarası ile izlenmesi

7 İŞLEVLER Temel işlevler Sistem izinin başlatılması Sistem izinin güncellenmesi Sistem izinin silinmesi Alt işlevler Aynı zaman referansına dönüşüm Aynı coğrafi referansa dönüşüm Ham veriler (plot, kerteriz, frekans) ile izleme (tracking yapılması)

8 Hibrit sensör iz verisi (1. seviye füzyon)
FÜZYON SEVİYELERİ Radar A plot verileri ED C kerteriz verileri Radar B plot verileri Hibrit sensör iz verisi (1. seviye füzyon) Radar D iz verisi ESM E iz verisi AIS F iz verisi Sistem iz verisi (2. seviye füzyon)

9 KİMLİK BİLGİSİNİN PLATFORM VERİSİ İLE İLİŞKİLENDİRİLMESİ
Sistem İzi İz Numarası Kimlik Pozisyon Hız Platform Verisi Platform Tipi Çıkış Noktası Varış Noktası Veritabanı

10 DESTEK İŞLEVLER Dağıtık Mimari Genel füzyon merkezi Füzyon düğümü
Radar Füzyon düğümü Genel füzyon merkezi

11 DESTEK İŞLEVLER Hata dayanıklılığı için bağlantı kopma ve yeniden kalkınma senaryolarında devamlılığın ve veri tutarlılığının sağlanması Füzyon düğümleri arasında kapsama alanlarının örtüşmesi durumlarında iz sahipliğinin devri ile iz tekrarının engellenmesi Performans ölçümü Kesin referanslar mevcut ise iz sayısına, doğruluğa ve zamana bağlı metrikler Kesin referanslar mevcut değil ise tutarlılığa, iz yaşam sürelerine ve izlerin parçalanma oranlarına ilişkin metrikler

12 SONUÇ HAVELSAN olarak hedefimiz HAVELSAN FUSION CORE ürününe her proje ile beraber yeni yetenekler eklemenin yanında önceki işlevlerinin de yeniden kullanımını da en üst düzeyde tutmaktır. HAVELSAN olarak gerek kapalı yerel ağlardaki platform sistemlerinde gerekse de ağ destekli yetenek kapsamındaki dağıtık füzyon sistemleri için çözümler sunmaktayız ve bu kapsamdaki işbirliklerine açığız.

13 TEŞEKKÜRLER VE SORULARINIZ


"Komuta Kontrol ve Savaş Sistemleri GMY’lığı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları