Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hazırlayan: ELİF AKGÜN

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hazırlayan: ELİF AKGÜN"— Sunum transkripti:

1 Hazırlayan: ELİF AKGÜN 1131602907
Switch Çeşitleri Hazırlayan: ELİF AKGÜN

2 Switch Nedir? Bilgisayarların ve diğer ağ öğelerinin birbirlerine bağlanmasına olanak veren ağ donanımlarından biridir. Sadece o ağ içerisinde çalışır yani farklı bir network ağına erişim sağlamaz. 

3 Çalışma Şekli Ağ anahtarının her bir kapısı diğerlerinden bağımsız veri alış-verişinde bulunabilir. Bir veri paketi (veri çerçevesi) kapılardan birine ulaştığında ağ anahtarı gönderenin MAC adresini ve gönderilen kapıyı adres tablosuna kaydeder.

4 MAC adres tablosundaki mevcut kayıtlar incelenerek hedef MAC adresinin bağlı olduğu kapıyı tespit etmeye çalışır. Eğer herhangi bir kayıt bulunamazsa, veri paketi gelen kapı hariç bütün kapılara gönderilir

5 Eğer mac adresi biliniyorsa, bu durumda veri paketi sadece hedef kapıya gönderilir. Eğer gönderenin ve alıcının MAC adresleri aynıysa paket silinir.

6 Kullanımı Switch’ler yıldız topolojisine sahip yerel ağlar oluşturmak için kullanılabilir

7 Anahtarlama Yöntemleri
Depola ve ilet : Ağ anahtarı her bir veri paketini iletmeden önce ara belleğe alır ve bir kontrol toplamı oluşturur.Oluşturulan kontrol toplamı pakette kayıtlı olanla uyuşmuyorsa paket iletilmez.Bu sayede ağ içerisinde hatalı paketlerin dolaşması engellenmiş olur.Yavaş ama güvenilir bir yöntemdir.

8 Kestirme : Ağ anahtarı veri paketinde sadece MAC adresi bilgisini okur ve iletmeye başlar.Hata kontrolu yapılmaz. Hızlı bir yöntemdir. Serbest Parça : Veri paketinin,adresleme bilgisinin de içinde olduğu ilk 64 byte okunur ve paket kontrol toplamı oluşturulmadan iletilir

9 Switch Çeşitleri Switchler çoğunlukla ethernet switch olarak Ethernet arayüzü içindirler. Fibre channel arayüzü için fibre channel switchler ile infiniband arayüzü için infiniband switch çeşitleri de vardır.

10 Kaynakça http://www.nedir.com/switch


"Hazırlayan: ELİF AKGÜN" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları