Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GRT 283 KİTLE İLETİŞİM KURAMLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GRT 283 KİTLE İLETİŞİM KURAMLARI"— Sunum transkripti:

1 GRT 283 KİTLE İLETİŞİM KURAMLARI
Hafta 11 A

2 Ne kadar harcadığınız değil, Ne kadar çok çalıştığınız önemli
Yeni durum sembolü: Ne kadar harcadığınız değil, Ne kadar çok çalıştığınız önemli “Eskiden zenginler, ihtiyaç duymadıkları şeylere ne kadar harcayabileceklerini gösterirlerdi. Bugün, üretkenliğin kamusal gösterimi, sınıf gücünün yeni sembolüdür.” “The new status symbol: it’s not what you spend – it’s how hard you work” The Guardian, 24 Nisan 2017,

3 Apple CEO'su Tim Cook, her güne saat 3
Apple CEO'su Tim Cook, her güne saat 3.45'te başladığını, Yahoo CEO'su Marissa Mayer ise haftada 130 saat mesai yaptığını açıkladı. Fotoğraf: Guardian Design Team / Getty Images

4 120 yıl önce yaşanan ilk Yaldızlı Çağ’la ilgili olarak Sosyolog Thorstein Veblen „Gösterişli Tüketim“ terimini öne sürdü. 100 dolarlık bir giysi aynı işi görürken neden bir benzerine 1000 dolar harcayalım? Cevap: harcayabilme gücü Yeni Yaldızlı Çağ'da, kendini egemen sınıfın bir üyesi olarak tanımlamak sadece gösterişli tüketimi gerektirmez. Gösterişli üretim gerektirir. Gösterişli tüketim lükse tapınmaksa, gösterişli üretim emeğe tapınmaktır.

5 Bu kişilerin zorunluluk sebebiyle çalışmadığını söylemeye gerek yok
Bu kişilerin zorunluluk sebebiyle çalışmadığını söylemeye gerek yok. Amerikalıların büyük çoğunluğu hayatta kalmak için çalışıyor. Buna karşılık, Mayer, Immelt ve Cook yarın emekli olabilirler ve hayatlarının geri kalanında çok rahat yaşayabilirler- toplu net değerleri yaklaşık 1,5 milyar dolardır.

6 Fakat gösterişli üretim, kişinin maddi ihtiyaçlarını karşılamak değildir. Bu, üretkenliğin sınıfın bir sembolü olarak halka açık olarak gösterilmesiyle ilgilidir. Aşırı eşitsizlik döneminde, seçkinlerin kendilerine ve başkalarına, herkesten daha büyük bir servet sahibi olmayı hak ettiğini göstermeleri gerekiyor. Cook ortalama Amerikalıdan yaklaşık % 500,000 daha zengin - ancak sabahları 3.45'te uyanıyor. Bu göze çarpan üretimin damgasını oluşturuyor: emperyal bir sınıfın varlığını, insanüstü sanayinin seviyelerini sergileyerek haklı çıkarıyor.

7 İşgücünün alttaki beşte birinde bulunan siyahi bir kadın, 2015'te 1979'da olduğundan 349 saat daha çalışıyordu. Bunun nedeni basitti: 1970'lerden beri ücretler neredeyse hiç değişmedi, yani günümüz işçilerinin masrafları karşılamak için daha fazla çalışması gerektiği anlamına geliyor.

8 Gösterişli Üretim Nasıl Olur?
Bir yol, "kendiniz üzerinde çalışarak" boş zamanınızı emek haline getirmektir. En belirgin örnek, kentsel profesyonel sınıf üyeleri arasında zorlayıcı bir nitelik kazanan egzersizdir.

9 Gösterişli Üretim Nasıl Olur?
Ancak göze çarpan üretimle uğraşmak için bir CEO ya da varlıklı bir profesyonel olmanız gerekmez. Teknoloji, herkesin her şeyi verimlilik için bir fırsat olarak görmesini mümkün kıldı. Uyku, egzersiz, günlük adım sayınızı bir Fitbit’le, çekiciliğinizi Tinder’la, zekanızın kıvraklığını Twitter'la, popülerliğinizi Facebook'la ölçebilirsiniz. Kişiliğinizi, endüstriyel bir işlemin hassasiyeti ile izlenebilecek, analiz edilebilecek ve optimize edilebilecek veri akışlarının gösterge panosuna dönüştürebilirsiniz. Hayatınızı bir fabrikaya dönüştürebilirsiniz - sadece mecazi olarak değil. Kendinizi üretirken başkaları için ekonomik değer üretiyorsunuz. Bu platformlarda harcadığınız saatler beklenmedik olabilir, ancak bunlara sahip şirketler için gerçek gelir elde ettikleri anlamına gelir.

10 “Hiçbir kaçış yok: ya şirket için çalışıyoruz ya da kendimiz üzerinde çalışıyoruz, ancak her zaman çalışıyoruz. "İş için sekiz saat, dinlenme için sekiz saat, kendimize ayıracağımız sekiz saat" yüzyılın başında sekiz saat talep eden işçilerin marşıydı. Bu ayrımlar artık anlam ifade etmiyor. Uykumuz bile üretkenlik skorumuza dahil edilir - benliğin girişimcisi hiçbir zaman ara vermez.”

11

12 1. Yapılacaklar listesi tutun.

13 dakika kualı: Eğer yeni gelen bir işi 2 dakika içinde yapıp bitirebilirseniz, yapın. Sonraya bırakırsanız yapılması çok gecikebilir.

14 3. Her gün egzersiz yapın ve bitkisel temelli beslenme planı uygulayın.

15 4. Düşünmeye zaman ayırın.
5. Uzun vadeli hedefleri şimdi belirleyin 6. Eğlence seçenekleri konusunda seçici olun. 7. Aşırı harcamalardan kaçının.

16 8. Gençken para biriktirin ve yatırım yapın.
9. Tutumlu olun, karşınızdakine ucuzcu görünmekten korkmayın 10. Arkadaşlarınızla görüşün.


"GRT 283 KİTLE İLETİŞİM KURAMLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları