Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Meyve Meyve genellikle ginekeum’dan (dişi organ) teşekkül eder. Fakat birçok meyvenin oluşumuna diğer organlarda iştirak eder. Örneğin, tepallerin katılımı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Meyve Meyve genellikle ginekeum’dan (dişi organ) teşekkül eder. Fakat birçok meyvenin oluşumuna diğer organlarda iştirak eder. Örneğin, tepallerin katılımı."— Sunum transkripti:

1 Meyve Meyve genellikle ginekeum’dan (dişi organ) teşekkül eder. Fakat birçok meyvenin oluşumuna diğer organlarda iştirak eder. Örneğin, tepallerin katılımı ile (Morus, dut), reseptaklin katılımı ile (Fragaria, çilek), braktelerin katılımı ile (Ananas), çiçek tüpüne ilaveten reseptakl ve çiçek organlarının iştiraki ile (Pyrus malus, elma) ve çiçek durumu ekseninin gelişmesi ile (Ficus, incir) meyve oluşur.

2 Meyve Bu durumda, ginekeumdan başka çiçek organlarının iştiraki ile oluşan meyveye, yalancı meyve veya pseudokarp meyve denir. Çiçekte, epiderma, parankima ve iletim dokusundan yapılmış karpel, meyve gelişirken değişikliğe uğrayarak meyvenin temel yapısını yani perikarp’ı meydana getirir. Perikarp dıştan içe doğru eksokarp, mezokarp ve endokarp kısımlarından oluşur.

3 Meyve Kuru meyveler Açılan kuru meyveler Açılmayan kuru meyveler
1. Akene 1. Tek karpelden oluşan meyveler 2. Cipsela Folükül 3. Nuks veya Nut Legümen 4. Karyopsis 5. Samara 2. Sinkarp meyveler 6. Şizokarp meyveler Silikva ve silikula Kapsül

4 Meyve Etli meyveler Drupa Bakka (Berry)

5 Meyve Agregat (birleşik) meyve İğit (yalancı) meyve Rubus (böğürtlen).
Fragaria vesca (çilek) Pyrus communis (Armut) Rubus (böğürtlen). Malus silvestris (elma) Ficus carica (İncir)

6 Meyve Partonekarpi Döllenme olmaksızın tohumsuz meyve oluşumudur.
Muz, Armut (Williams), Portakal (Washington), Trabzon Hurması, Üzüm (Korinth), Hıyar, Patlıcan


"Meyve Meyve genellikle ginekeum’dan (dişi organ) teşekkül eder. Fakat birçok meyvenin oluşumuna diğer organlarda iştirak eder. Örneğin, tepallerin katılımı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları