Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ŞU AN MOTİVASYON ARIYORSAN, HALA ÇALIŞMAYA BAŞLAMAMIŞSIN DEMEKTİR!

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ŞU AN MOTİVASYON ARIYORSAN, HALA ÇALIŞMAYA BAŞLAMAMIŞSIN DEMEKTİR!"— Sunum transkripti:

1 ŞU AN MOTİVASYON ARIYORSAN, HALA ÇALIŞMAYA BAŞLAMAMIŞSIN DEMEKTİR!

2 BAŞLAMAYACAĞIN ANLAMINA
AMA BU, BAŞLAMAYACAĞIN ANLAMINA GELMEZ!

3 FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK DE
HATTA, FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK DE OLABİLİR.

4 O ZAMAN, ŞUNLARA BİR GÖZ AT

5 KARAR ANI… Pusulasız ve haritasız kaldığında, kararını vermelisin!..
Yolun tıkandığında, Yönünü şaşırdığında, Kafan karışık bir halde, Çıkmaz sokağın ortasında, Pusulasız ve haritasız kaldığında, kararını vermelisin!..

6 BAŞARI AYRINTIDA GİZLİDİR.
Ayrıntılar bazen sadece farkı yaratan unsurlardır Bazen tek başına sonucu belirlerler. Ayrıntıya hakim olabilme becerisi potansiyeli üzerinde de etki sahibi. İbretlik Savunma… Ünlü avukat Petrocelli’nin kaybettiği tek dava... Jüri başkanı onu kendi silahıyla nasıl alt etti? (Merak ediyorsan araştırman gerekecek)

7 DÜN HAYALDİ BUGÜN GERÇEK
Eskiden servet yaratmak için sermaye gerekliydi; yaratıcılık. bugün ise hayal gücü ve Günümüzün En Büyük Sermayesi Yaratıcılıktır. Sence yanda uçağa yüklenen şey, şu an senin önünde duran bilgisayarın atası olabilir mi?

8 GELECEK… Gelecek; güçsüzler için ulaşılmazlık,
korkaklar için bilinmezlik, cesurlar için şanstır. Sizin İçin Geçerli Olan Hangisi ?

9 Eğer kendinizi aşabilirseniz, Her şeyi aşarsınız…
ENGELSİZ YAŞAM… Engeller, Sadece Engelleri Kabul edenler için vardır. Engeli, Beyinlerinde ve Duygularında Yaşayanlar Başarılı Olamamışlardır. Eğer kendinizi aşabilirseniz, Her şeyi aşarsınız…

10 BAŞARMAK İÇİN Erteleme; gelecek günleri Vazgeçme;
Üşenmek; geçmiş günleri Erteleme; gelecek günleri Vazgeçme; Hayatı boş yere geçirtir.

11 TAM ZAMANI Bir şey yapmazsanız, hiçbir şey elde
edemezsiniz! Haydi, şimdi, verin. Yaşamının kalan KARAR bölümü; ortalama mı, hatırlanmaya değer mi olmalı? Unutma! Çok fazIa hedef koyarsan, en önemIisini ıskaIarsın.

12 OLUMSUZ DURUMLARDA

13 UNUTMA! Sen geleceğini unutursan, geleceğin kendine göre hareket eder.
Sen sınavları unutursan, sınavlarda seni unuttur. Sen geleceğini unutursan, geleceğin kendine göre hareket eder. Günün sözü Hayatlarında hiçbir başarı gösteremeyenler, kendilerini başkalarının başarılarını küçüItmekIe teseIIi ederler.

14 STRES VE KORKU DOĞAL MIDIR?
YGS-LYS GİBİ SINAVLAR KORKU VE ENDİŞE UYANDIRABİLİR. BU, DOĞALDIR. UNUTMAYIN… BAŞARISIZ OLMAK HAYATIN SONU MU?... SINAVLARDA BAŞARISIZ OLMAK, HAYATTA BAŞARISIZ OLMAK ANLAMINA GELMEZ. SINAVLARDA BAŞARILI OLAMAYANLAR DA YAŞAMLARINI SÜRDÜRÜYORLAR

15 KAYGININ NEDENLERİ Desteğin çekilmesi Zamanı iyi kullanmamak
Yeterince çalışmamak Çalışmayı sürekli ertelemek Aşırı beklentiler ve hırs Özgüven eksikliği

16 KAYGI BELİRTİLERİ

17 KÖSTEK DEĞİL DESTEK Sınavda başarılı olmak için belirli
düzeyde kaygıya gerek vardır. Anne –Babanın çocuğunu teşvik için kaygısını arttırması, beklenenin tam aksine sonuç verir. Ailenin küçük yaştan başlayarak, çocuktan yüksek başarı beklemesi, onu eleştirmesi, başarısızlık durumunda cezalandırması çocuğun kendine olan güvenini sarsar ve kaygı düzeyini yükseltir.

18 STRESİN, KAYGININ ETKİLERİ…
Öğrenilenlerin sınav esnasında kullanılamaması, Düşünceleri toparlayamama, Okuduğunu anlamama, Dikkati toplayamama, … KISACA… BELLEK VE HATIRLAMA SORUNLARINA YOL AÇAR…

19 KAYGI - STRES Zihni donuklaştırır, Düşünceleri dondurur.
BU DURUMDA OLUMLU DÜŞÜNMELİYİZ! “Benim kimseden eksiğim yok. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım / çalıştım. Zamanımı verimli kullanmalıyım.” diyebilmeliyiz. YALNIZ DEĞİLSİN, BİRÇOK ÖĞRENCİ STRESİ VE KAYGIYI YAŞIYOR!

20 STRESİ VE KAYGIYI AZALTACAK ADIMLAR…
Planlı ve verimli çalışmak, Ertelememek, Zamanı verimli kullanmak, Gerçekçi – ulaşılabilir hedefler belirlemek, Olumsuz düşüncelerden kurtulmak, Başarabileceğine inanmak…

21 PEKİ NASIL DERS ÇALIŞMALIYIZ ?
“Nasıl ders çalışmalıyız ?” sorusunu cevaplamadan önce, “Niçin ders çalışmalıyız ?” sorusunun cevabını bulmalıyız.

22 ÖNCELİKLERİNi BELİRLE
Öncelikli Amaçların Belirlenmesi

23 KALKINMA PLANINIZ VAR MI?
10 sene sonra nerede olmak istiyorum. 5 sene sonra nerede olmak istiyorum. 1 sene sonra nerede olmak istiyorum. 1 ay sonra nerede olmak istiyorum. 1 gün sonra nerede olmak istiyorum.

24 HERKESLE EŞİTSİNİZ… Her insan, benzer donanımlarla dünyaya gelir:
Her insanın, yaklaşık 1,5 kg. ağırlığında ve 120 milyar nörondan oluşan bir beyni vardır; başarılı olanlarında, olmayanların da! Bu donanımı, iyi kullananlar başarılı olurlar. Başarmak zordur, kolaya kaçarsan sonuç basitleşir. Unutma, yokuş aşağı inmek kolaydır ama manzara tepeden seyredilir.

25 ÇALIŞMA ODANIZDA Zamanınızı Boşa Geçirmeyin !…
Unutma; savaşan kaybedebilir, savaşmayan çoktan kaybetmiştir.

26 PLANLI ÇALIŞIN Bir Taban Standardınız Olsun

27 BAŞARIYA ULAŞMADA EVDE DERS ÇALIŞIRKEN
HAFTA SONU HAFTA İÇİ TEKRAR YAPMAK YARINKİ DERSLERE HAZIRLIK TEST ÇÖZÜMÜ YAPMAK KİTAP OKUMAK C.TESİ Her Ders İçin 30 Dk. konu + 30 Dk. Test PAZAR Her Ders için 30 Dk. Konu + 30 Dk. Test (Süreyi kendinize göre ayarlayabilirsiniz!)

28 DERS ÇALIŞMA ALIŞKANLIĞI NASIL KAZANILIR?
Yapacağınız Programı Öğretmen ve Ailenizle Birlikte Belirleyin; plana uymak için onlardan yardım alın. Odanızda Mutlaka Bir Saat Bulundurun; Çalışacağınız Süre İçin !. Çalışma Odanızı, Masanızı Ve Kütüphanenizi Düzenleyin. (Eski Kitap Ve Oyuncakları, Posterleri Kaldırın, Kitapları Sıraya Koyun, Araç Gereçleri hazır bulundurun.) Çalışma Odasında Mutlaka Bir Pano Bulundurun. Bu Panoya Ders Programını, Sınav Tarihlerini, Tatilleri Veya Sizin İçin Özel Olan Bilgileri Asın. Ders Çalışırken Cep Telefonunuz, Televizyonunuz, Bilgisayarınız ya da Müzik Açık Olmamalı…

29 DERS ÇALIŞMA ALIŞKANLIĞI NASIL KAZANILIR?
Zaman Zaman Aksamalar olabilir; Planınız Esnek Olsun… Kaydırma Yapabilirsiniz… Uyku Saatleriniz Düzenli Olsun; Yeteri Kadar Dinlenmeye de Zaman Ayırmalısınız! Beslenmenize dikkat edin; Yeterli; Özellikle Dengeli Beslenmelisiniz. Ders Çalışmak Başlangıçta Sıkıcı Gelebilir; Ancak Hedef Belirleyin, Heyecan Taşıyın. Sizin yerinize Başkası çalışmayacak ve SINAVA SİZ GİRECEKSİNİZ, BAŞKASI DEĞİL! Zamanla Ders Çalışmak ve Test Çözmek Bir Antrenman Haline Gelecek ve Çalışmaktan Zevk Almaya Başlayacaksınız.

30 KAZANILMASI GEREKEN BAZI DAVRANIŞLAR:
Kitap okuma alışkanlığı Başkalarıyla uyum içinde çalışabilme ve iyi bir iletişim kurabilme alışkanlıkları Kısa ve uzun vadeli hedefler belirleme. Olumsuz davranışlara ve isteklere hayır diyebilme (Yanlış yapanı uyarma) Kavga etmeme (Hakkını kurallara göre savunabilme) Harçlığını uygun biçimde harcama Randevuya zamanında gelme (Sözünde durma)

31 PLANSIZ BAŞARI OLMAZ!.. Zamanı, planlayarak çalışmalıyız.
Plan, acı ilaca benzer; gereklidir. Mazeretlerini yok et! Mazeretler, senin düşmanındır, çalışmanı engeller, zamanını israf eder. Başarını engelleyecek ögeleri es geç!

32 ÇALIŞMA TEMPONU SÜREKLİ ARTIR
160 dakikalık bir sınav için 320 dakikalık antrenman yapmalısın. Futbolcular, 90 dakikalık bir maç için haftada 90 dakikalık, en az 2 antrenman yapıyorlar. HAZIRLIK YAPMAK, HEYECANI ENGELLER.

33 ANTRENMAN, İNSANI USTALAŞTIRIR.
Test çözme hızını, artırmalısın. Her soruya yaklaşık 1 dakikalık zaman veriliyor; siz, soruyu, 50 saniyede çözmeyi hedefleyin… Bunu yapabilenler var.

34 SINAVDAKİ SORULARIN % 10’U ÇOK KOLAY, % 20’Sİ KOLAY, % 40’I NORMAL,
% 20’Sİ ZOR, % 10’U ÇOK ZORDUR. Unutma ki… Soruların tamamını, doğru cevaplayanlar çıkabiliyor… Tamamını doğru çözebilmeyi hedefleyenler ve buna göre çalışanlar arasından…

35 SINAVDAN ÖNCE… Sınava gireceğin yeri, önceden gör.
Sınav gereçlerini hazırla, eksiğin olmasın. Bir önceki gece, uykunu al. Sevdiklerinle sohbet et. Sabah, iyi bir kahvaltı yap. Sınav yerine zamanında git.

36 SINAV SÜRESİNCE… Sorular kolaydan zora gider; sırayı takip et.
Öncelikle, en iyi bildiğin bölümün/ dersin sorularını çözmeye başla. Seni oyalayan soruların kenarına işaret koy ve geç! Vaktini harcama… Soruları bitirdiğinde kalan vaktini bunlara ayır. Cevabından emin olmadığın soruları yanıtlama; yanlış yapma riski yüksektir. Çok yanlış, yaptığın doğruları da götürür. Cevap anahtarınla, cevaplarını karşılaştır; yanlış işaretleme ve kaydırma olmasın.

37 UMUDUNU KAYBETME…

38 Unutmayınız ki; bedava peynir sadece fare kapanında olur.
Başarmak emek ister. Unutmayınız ki; bedava peynir sadece fare kapanında olur.

39 Hakkarili çoban Hacettepe Tıp’ta
Hakkâri'nin İlçesi’nde Yüksekova yaşayan ve çobanlık yapan 19 yaşındaki İrfan Töreci 2008 ÖSS’de alarak yüksek puan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bölümüne İngilizce Tıp yerleşti. 5 yaşında sonucu elektrik sağ çarpması kolu omuzundan kesilen Töreci, “Engelli olmam hayata tutunmamı engelleyemedi.

40 Başarılar, kolay gelsin
Acil ya da acil olmayan durumlarda farketmez, bizimle iletişime geçmek için, Şehit Ali Er Anadolu Lisesini telefonla arayabilir ya da ziyaret edebilirsiniz. Okul Rehberlik Servisi Görüşmek üzere.


"ŞU AN MOTİVASYON ARIYORSAN, HALA ÇALIŞMAYA BAŞLAMAMIŞSIN DEMEKTİR!" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları