Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kitap Kapağı Tasarımı ve Özellikleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kitap Kapağı Tasarımı ve Özellikleri"— Sunum transkripti:

1 Kitap Kapağı Tasarımı ve Özellikleri
Fazilet Hazal Burmabıyık

2 Tanım Kitap kapağı tasarımı kitabın içeriğini, akılda kalıcı vurgulu ve tasarım ilkeleri ile meydana getirilen biçimsel ve grafiksel düzenlemelerdir.

3 Özellikleri Kitap kapağı tasarımının en önemli özelliği kitabın içeriğini yansıtmasıdır. Ve en öncelikli işlevi kitabı sattırabilmelidir.

4 Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Akılda kalan, unutulmayan, anımsanıveren, Kitaba anlam veren, Farklılık katan, Özgün ve çarpıcı olan, Merak ettiren, Fark ettiren, Kitaba gönderme yapan, Aklı meşgul eden, düşündüren,

5 Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Okuyucuya soru sorduran, Sade, yalın olmalı, Amaca uygun olmalı. Ekonomik olmalı, Kapak, içerikle ilişkili olmalı, Görsel öğeler vurgulayıcı olmalı,

6 Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Boşluklar etkili kullanılmalı, Kitap kapağında kullanılacak bilgiler tam olmalı: Kitabın adı, yazarın adı, yayın evinin adı… Yazı karakterinin sade olmasına ve çok çeşitli olmamasına dikkat edilmeli.

7 Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Ön ve arka kapakta bütünlük olmalıdır, Kapağın işlevsel olması kadar, estetik olmasına da dikkat edilmeli, Özgün, ilgi çekici, farklı olması konusunda hassasiyet gösterilmeli, Kullanılan yazılar okunaklı olmalı.


"Kitap Kapağı Tasarımı ve Özellikleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları