Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TBS’ de ÜRETİM (HAZIRLAMA VE PİŞİRME)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TBS’ de ÜRETİM (HAZIRLAMA VE PİŞİRME)"— Sunum transkripti:

1 TBS’ de ÜRETİM (HAZIRLAMA VE PİŞİRME)

2 YİYECEK ÜRETİM SİSTEMLERİ

3 Geleneksel Yiyecek Üretim Sistemi
Bu sistemde yiyecekler büyük miktarlarda ve geleneksel sistemlerle hazırlanıp pişirildikten sonra servise kadar sıcak tutulmaktadır. Yemeklerin porsiyonlaması mutfakta yapılmakla birlikte kimi zaman konuk masasında da yapılmaktadır.

4 Geleneksel yiyecek üretim sisteminin;
Avantajları Dezavantajları

5 Pişir ve Soğut Sistemi “sos-vide”
Yemeğin hazırlanması, pişirilmesi ve pişirme sonrası hızla soğutulmasına dayalı bir yiyecek üretim sistemidir.

6 Aşamaları Pişirme Soğutma Depolama Dağıtım Isıtma

7 Pişir ve Dondur Sistemi
Bu sistemde yiyecekler pişirildikten sonra 0 derecenin altında haftalarca veya aylarca saklamak amacıyla dondurulur ve depolanır.

8 Aşamaları Reçete Geliştirme Pişirme Yiyeceklerin Dondurulması
Yiyeceklerin Paketlenmesi, Depolanması Taşınması Yiyeceklerin Yeniden Isıtılması ve Servisi

9 Pişir-Soğut ve Pişir-Dondur Sisteminin Avantajları ve Dezavantajları

10 PİŞİRME YÖNTEMLERİ

11 YÖNTEM PİŞİRME ŞEKLİ Suda Pişirme Yöntemleri ■ Ön Haşlama (Blanching) ■ Hafif Ateşte Haşlama (Poaching) ■ Haşlama (Boiling / Simmering) ■ Kısık Ateşte Az Suda Pişirme (Brasing) ■ Kendi Suyu İle Pişirme (Stewing)

12 Buharda Pişirme Yöntemleri
PİŞİRME ŞEKLİ Buharda Pişirme Yöntemleri ■ Buharda Pişirme (Steaming)

13 Pişirme Yöntemleri YÖNTEM PİŞİRME ŞEKLİ Kuru Isıda Pişirme Yöntemleri
■ Izgarada Pişirme (Grilling / Broiling) ■ Fırında Kızartma (Roasting) ■Fırında Pişirme (Baking) ■ Sote (Sauteing)

14 Pişirme Yöntemleri YÖNTEM PİŞİRME ŞEKLİ Yağda Pişirme Yöntemleri
■Wok İçinde Karıştırarak Pişirme (Stir Frying) ■ Derin Yağda Kızartma (Deep Fat Frying) ■ Az Yağda Kızartma (Shallovv Fat Frying)


"TBS’ de ÜRETİM (HAZIRLAMA VE PİŞİRME)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları