Sunuyu indir
Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz
1
TBS’ de ÜRETİM (HAZIRLAMA VE PİŞİRME)
2
YİYECEK ÜRETİM SİSTEMLERİ
3
Geleneksel Yiyecek Üretim Sistemi
Bu sistemde yiyecekler büyük miktarlarda ve geleneksel sistemlerle hazırlanıp pişirildikten sonra servise kadar sıcak tutulmaktadır. Yemeklerin porsiyonlaması mutfakta yapılmakla birlikte kimi zaman konuk masasında da yapılmaktadır.
4
Geleneksel yiyecek üretim sisteminin;
Avantajları Dezavantajları
5
Pişir ve Soğut Sistemi “sos-vide”
Yemeğin hazırlanması, pişirilmesi ve pişirme sonrası hızla soğutulmasına dayalı bir yiyecek üretim sistemidir.
6
Aşamaları Pişirme Soğutma Depolama Dağıtım Isıtma
7
Pişir ve Dondur Sistemi
Bu sistemde yiyecekler pişirildikten sonra 0 derecenin altında haftalarca veya aylarca saklamak amacıyla dondurulur ve depolanır.
8
Aşamaları Reçete Geliştirme Pişirme Yiyeceklerin Dondurulması
Yiyeceklerin Paketlenmesi, Depolanması Taşınması Yiyeceklerin Yeniden Isıtılması ve Servisi
9
Pişir-Soğut ve Pişir-Dondur Sisteminin Avantajları ve Dezavantajları
10
PİŞİRME YÖNTEMLERİ
11
YÖNTEM PİŞİRME ŞEKLİ Suda Pişirme Yöntemleri ■ Ön Haşlama (Blanching) ■ Hafif Ateşte Haşlama (Poaching) ■ Haşlama (Boiling / Simmering) ■ Kısık Ateşte Az Suda Pişirme (Brasing) ■ Kendi Suyu İle Pişirme (Stewing)
12
Buharda Pişirme Yöntemleri
PİŞİRME ŞEKLİ Buharda Pişirme Yöntemleri ■ Buharda Pişirme (Steaming)
13
Pişirme Yöntemleri YÖNTEM PİŞİRME ŞEKLİ Kuru Isıda Pişirme Yöntemleri
■ Izgarada Pişirme (Grilling / Broiling) ■ Fırında Kızartma (Roasting) ■Fırında Pişirme (Baking) ■ Sote (Sauteing)
14
Pişirme Yöntemleri YÖNTEM PİŞİRME ŞEKLİ Yağda Pişirme Yöntemleri
■Wok İçinde Karıştırarak Pişirme (Stir Frying) ■ Derin Yağda Kızartma (Deep Fat Frying) ■ Az Yağda Kızartma (Shallovv Fat Frying)
Benzer bir sunumlar
© 2024 SlidePlayer.biz.tr Inc.
All rights reserved.