Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EGE BÖLGESİNİ TANIYALIM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EGE BÖLGESİNİ TANIYALIM"— Sunum transkripti:

1 EGE BÖLGESİNİ TANIYALIM

2 EGE BÖLGESİ,NİN ÖZELLİKLERİ
Yer şekilleri Yer şekillerinin oluşmasında 3. zaman sonları ile 4. zaman başlarındaki tektonik hareketler belirleyici olmuştur. Dağlar : Bölgenin batısında, Ege Denizi’ne dik uzanan, doğu-batı yönlü dağlar ile bu dağlar arasındaki çöküntü ovaları yer alır. Kuzeyden güneye doğru sıralanan Kaz Dağı, Mardan Dağı, Yunt Dağı, Bozdağlar ve Aydın Dağları kırılma sonucu oluşan horstlardır. Manisa’nın Kula ilçesi yakınlarında genç volkan konileri yer alır.

3 EGE BÖLGESİ,NİN ÖZELLİKLERİ

4 EGE BÖLGESİ,NİN TARİHİ YERLERİ
İzmir Kuşcenneti, değişik canlıların yaşayabildiği dalyanlar, sazlıklar, otlaklar ve tuzla havuzları gibi farklı yaşam alanlarını bünyesinde bulundurması nedeniyle, ülkemizdeki diğer kuş cennetleri arasında çok önemli bir ayrıcalığa sahiptir. Sahip olduğu farklı ekosistemler nedeniyle, ülkemizde gözlenen 450 kuş türünden 220'si İzmir Kuşcenneti'nde gözlenmektedir. Bu kuş türlerinden 59'u burada kuluçkaya yatmakta; kuluçkaya yatan kuş türlerinden 39 türün korunan türler olması, İzmir Kuşcenneti'nin önemini daha da arttırmaktadır. Özellikle bu türler arasında bulunan Tepeli Pelikan, Küçük Karabatak ve Küçük Kerkenez Dünya' da soyları azalan kuş türlerindendir

5 EGE BÖLGESİ,NİN TARİHİ YERLERİ KUŞ CENNNETİ

6 EGE BÖLGESİ,NİN DOĞAL GÜZELLİKLERİ
Ege Bölgesi’nin turizm bakımından zengin bir doğal ve kültürel yapısı vardır. Dağların kıyıya dik olarak uzanması, son derece girintili çıkıntılı bir kıyı şeridi yaratmıştır ( Ege denizi kıyılarının toplam uzunluğu 593km’dir) ve doğal kumsalların denize girmeye son derece elverişli olmalarının yanı sıra, yüksek kıyılarda da çekici görünümleriyle ilgi toplarlar. Ayrıca yöredeki bük (Akbük, Gökçeler bükü, Değirmen bükü, Palamut bükü, Kargıbük, vb.), özellikle son yıllarda iyice yaygınlaşan yat turizminde, yatlara doğal liman işlevi gören; “Mavi Yolculuk” adıyla yaygınlaşan ve kıyının Kuşadası’ndan Antalya’ya kadar olan koylarını dolaşan yat turizmi, bölgeye önemli miktarda yerli ve yabancı turist çekmektedir; ülkemizin başlıca üç yat limanı (Kuşadası, Çeşme ve Bodrum yat limanları) da bu kıyılardadır.

7 EGE BÖLGESİ,NİN DOĞAL GÜZELLİKLERİ

8 EGE BÖLGESİNİN KIYAFETLERİ

9 EGE BÖLGESİNİN KIYAFETLERİ

10 Kaz Dağları Yunt Dağı Bozdağlar Nif Dağı Spil Dağı Dilek Dağı
Aydın Dağları Menteşe Dağları Emirdağ Murat Dağları Sandıklı Dağları Madran Dağı Emir Dağı Türkmen Dağı Domaniç Dağı Kumalar Dağı Ahır Dağı Murat Dağı Şaphane Dağı Akdağ Eğrigöz Dağı Honaz Dağı (Denizli)


"EGE BÖLGESİNİ TANIYALIM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları