Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SELAMLAMA GÜLERYÜZ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SELAMLAMA GÜLERYÜZ."— Sunum transkripti:

1 SELAMLAMA GÜLERYÜZ

2

3 BAŞARILI GÖRÜNÜM: İnsanlar ilk karşılaştıkları kişilerle ilgili izlenimlerinin % 90 ‘ı ilk saniye içinde oluştururlar. Görünüm (kıyafet, saçlar, aksesuarlar, koku vs…) Duruş El sıkışma Göz teması – güler yüz

4 Kıyafetimize ve bakımımıza her zaman özen göstermeliyiz.
Dik durmalıyız sağa sola bükülmemeliyiz. İletişimde en önemli güçlü aracımız gözlerimizdir. Mesajımızın etkinliği onu iletirken karşımızdaki kişi ile sürdürdüğümüz göz temasının süresine bağlıdır. Karşımızdaki kişiyi dinlerken ve mesaj verirken gözlerimizi kısmadan 5 saniye bakabilmeliyiz.

5 OLUMLU ZİHİNSEL TUTUMU YAŞAM BİÇİMİ OLARAK BENİMSEYİN
Olumlu zihinsel tutum ile ne denilmek isteniyor? Olayların iyi yönlerini görebilmek sorunlar yerine fırsatları düşünmektir. Aynı zamanda değişmeleri kabullenmeye istekli olmak ve her hangi bir şeyi daha iyi yapabilme yollarını aramak olumlu zihinsel tutumun gereğidir

6 Başlıca özelliği de hep başarma arzusudur.
Olumlu zihinsel tutuma karşı en önemli engel nedir? Olumsuz düşünme alışkanlığıdır. Bu alışkanlıklar genellikle hayatımızın ilk dönemlerinde kazanılır. Birçok insan olumsuz düşünmek için şartlanmıştır.

7 Olumsuz düşünme alışkanlığından nasıl kurtulabiliriz?
Bu alışkanlıkları nasıl kazandığımızı ve zihinsel tutumumuzun nasıl oluştuğunu anladığımızda hayatımıza yön vermek için doğru kararlar alabiliriz ve imkânsız diye bir şey olmadığını görürüz. Olumlu zihinsel tutuma sahip olabilmek için ilk adım nedir? İş, sosyal ve özel hayatımızda ulaşmayı arzuladığımız hedeflerinizi belirlemektir. Neleri elde etmek istediğinize karar verebilmek ve bunlara erişmek için var güçle çalışmaktır.

8 ‘’EĞER GELECEĞİNİZİ DÜŞÜNMEZSENİZ ASLA BİR GELECEĞE SAHİP OLAMAZSINIZ’’

9 OLUMLU TUTUMU SÜRDÜRMEK İÇİN HER ZAMAN SAKINMAMIZ GEREKEN OLUMSUZLUKLAR NELERDİR?
Eleştirmek Suçlamak Şikâyet etmek

10 Olumsuz insanların tutumlarına karşı kullanabileceğimiz panzehirler nelerdir?
Söylediklerinizi kontrol edin. Yakınlarınızla iş ilişkisi içinde olduğunuz kişilerle herkesle konuşurken olumsuz sözler sarf etmeyin, hep şikâyetçi dertli olmayın, düşüncelerinizi kontrol edin.

11 Sürekli olarak motivasyonunuzu yoklayın. Moralinizi daima yüksek tutun
Sürekli olarak motivasyonunuzu yoklayın. Moralinizi daima yüksek tutun. Olumsuz düşüncelerinizi zihninizden atın. Başkalarının olumsuz tutumlarına karşı güzelliklerle, sevgiyle geçirilmez bir zırh oluşturun. Olumsuzluklardan etkilenmemek için planlı, sistemli ve neşeli olun.

12 Olumlu insanlarla görüşün
Olumlu insanlarla görüşün. Olumsuzluklara öldürücü silahınız --- iyimserlikle --- karşı koyun. Ne zaman sizi olumsuz bir konuşmaya iten bir kişi olursa iyimserlik silahınızı çekin. Onlara hayatınızdan çok memnun olduğunuzu bundan daha iyi olamayacağınızı söyleyin. Kazananların ve başaranların zihninde sürekli durumundan memnun olmak fakat daha iyiyi yapmak düşüncesi vardır.

13 BUNLARI UNUTMAYIN! Yeteneklerinize inanın. Bu inancınızı koruyun. Siz kendinize inanın ki başkaları da size inanacaktır. Hiç kimse her gün için başarı garantisi vermez. Mutlaka yenilgiler ve hayal kırıklıkları olacaktır. Ancak bunlarla mücadele etmenin yolları vardır. Yeter ki bu kötü anların sizi yıldırmasına izin vermeyin

14 Bir krizle karşılaştığınızda yaklaşımınız olumlu olsun
Bir krizle karşılaştığınızda yaklaşımınız olumlu olsun. Kendinize sorun “bunu nasıl kendi yararıma çevirebilirim “? Her terslikte ve kötü olayda o olaya eşit ya da daha büyük bir yarar tohumu vardır. Her işte bir hayır vardır.

15 Olumsuzluklardan sakının onlar olumlulardan güçlüdür.
Eğer önlem almazsanız olumsuz tavır kolayca olumlu tavrı yok eder. UNUTMAYIN! Abideler çalışkan, dürüst, saygılı ve başarılı kişiler için dikilir. Asla sadece eleştiren, dalkavuk kişiler için dikilmez.

16   GÜLÜMSEMENİN SIRRI Bir gülümseme insana hiçbir şey kaybettirmez fakat çok şey kazandırır. Vereni fakirleştirmeden alanı zengin eder. Gülümseme sadece bir an sürer fakat hatırası ebediyen yaşar. Hiç kimse onsuz yaşayabilecek kadar zengin ve güçlü değildir. Gülümseme evde mutluluk, işte iyilik ve başarı getirir.

17 Dostluğun ve samimiyetin parolasıdır
Gülümseme yorguna istirahat, üzüntüye neşe verir Böyle olmakla beraber satın alınamaz Rica ve minnetle elde edilemez, ödünç alınamaz veya çalınamaz Zira kendiliğinden verilmedikçe hiç kimsenin işine yaramaz Bazı kimseler size gülümseyemeyecek kadar yorgundur. Onlara siz gülümseyiniz Gülümseyenlerin güler yüz görmeye ihtiyaçları herkesten çoktur

18 YOK – KALMADI BİLMİYORUM – YAPAMAM HAYIR – BANANE BENİM İŞİM DEĞİL kelimelerini iş yerinize getirmeyin.

19 MİSAFİR MEMMUNİYETİ Misafirlerimize her alanda yardımcı olmaya istekli olmalıyız

20 OTEL MİSAFİRİ NE BEKLER
İçten karşılama Sıcak ilgi Kendisini önemli hissetmek İstemeden hizmet edilmek Doğrulanmak ( kendisine hak verilmesi)

21 Sorunla karşılaşıldığında çabuk ve olumlu bir ilgi ve etki almak
Otelden kaynaklanan bir hatanın çabuk giderilmesi ve kendisinden özür dilenerek sonuçlandırılması Özel misafirlerine saygı duyulması Dostane bir atmosfer Eğlendirilmek

22 MİSAFİRLERİN BEKLENTİLERİNE CEVAP VERDİĞİMİZDE!!!
Misafir memnun kalır ve yine gelir, Tesisin doluluğu artar, İş garantisi artar, İlerleme imkânı doğar,

23 GÜLÜMSEYİN Bütün beklentilerimizin temelinde her gün her saat, her dakika, her saniye sunmamız gereken bir şey var, ‘’MİSAFİRLERİMİZE GÜLÜMSEYİN’’ Canınız sıkkın moraliniz bozuk olsa da, ne kadar isteksiz ve yorgun olursanız olun misafirlerimize gülümsemek zorundayız. Çünkü bizler hizmet satıyoruz. Hizmet sıcak gülümsemeyle başlar ve gülümsersek hizmetimizi satabiliriz.

24 MİSAFİRLERİMİZLE İLETİŞİM
Gülümsemeyle başlayan misafir iletişimimize bazı konulara önem verip dikkat edersek onları işletmemize ve ürünlerimize bağlamakta çok daha başarılı oluruz.

25 Unutmayınız ki; Söylemek istediğiniz şeylerin; % 55 ‘ ini beden dili ile % 38 ‘ ini sesinizin tonuyla, Ve yalnızca % 7 ‘ sini kelimelerle anlatırız

26 Tesisi kim satar? Satış müdürü mü ? Satış ofisi mi ? Acenteler mi ?

27 Tesisi; İyi bir servis elemanı, Güleryüzlü bir servis personeli Yani yukarıdakilerin hepsi doğrudan veya dolaylı olarak tesisin satışında etkili olurlar. TESİSİ BİZ SATARIZ.

28 MİSAFİR KİMDİR Misafir işimizin var oluşunun tek nedenidir. Misafirlerimize sunduğumuz hizmette farkı yaratabilmek için misafirlerimize beklemedikleri farklı bir hizmet yani ek bir hizmet sunmalıyız. İnsanları en çok mutlu eden ve şaşırtan beklemedikleri bir şeyin kendilerine sunulmasıdır. Bu ek hizmet faturaya dâhil değildir. Her zaman düşünün. Misafirlerimize nasıl bir ek hizmet sunabiliriz

29 İnsanlar kendilerine ilgi gösterilmesinden hoşlanır.
Bu onların TANINMA ya da ”ÖNEMLİ KİŞİ OLMA “ dürtülerinin doğal sonucudur. İlgi insani çeker. Bazı sürekli gelen misafirlerimizle onların mutlu ve hüzünlü günlerini paylaşmalıyız. İnsanların kendi değer ve düşünce duygularından oluşan psikolojik alanları vardır. Onların bu alanlarına saygılı ve anlayışlı olmalıyız.

30 Kullanacağımız sözleri düşünerek seçip misafirlerin görüşlerini paylaşmalıyız.
Misafirlerimize sakin ve nazik davranmalıyız. Her ne ortamda olursa olsun eğer duygularımızı kontrol altında tutamazsak ortaya çıkan tartışmada kaybeden işletmemiz olacaktır.

31 Misafirlerimize eşit davranmalıyız
Misafirlerimize eşit davranmalıyız. Kötü misafir iyi misafir önyargısıyla hizmet sunmamalıyız. Kendisinden hiç beklemediğimiz bir misafir büyük bir iş potansiyeli sağlayabilir. Ya da aksine hiç önem vermediğimiz bir misafir bizim için önemli bir iş kaybına neden olabilir.

32 OLUMLU ZİHİNSEL TUTUMU YAŞAM BİÇİMİ OLARAK BENİMSEYİN

33 Memnun bir misafir; Hoşgörülü, Affedici, Gönüllü bir reklam aracıdır. Memnuniyetsiz bir misafir ise; Yargılayıcı, Sorgulayıcı, Şikâyetçi, Ve kötü propaganda yapan bir kimsedir.

34 UNUTMAYINIZ …!!!! Memnun ayrılan bir misafir bunu 10 kişiye, Memnun olmamış bir misafir bunu 50 kişiye anlatır.

35 Misafire karşı her zaman yardıma hazır olduğunuzu hissettiriniz;
Yardıma ihtiyacı olan misafirlerin yardım istemesini beklemeyiniz, Bavul taşıyan misafire en azından asansöre kadar yardımcı olunuz. Bellboyun gelmesini beklemeyiniz. Çocuk arabalı misafirlerinize merdiven veya tümseklerde yardımcı olunuz.

36 Unutmayınız ki; Gelenler müşteri değil “ Misafir “ dir.
Evinize gelen misafirlerinize nasıl en iyi yemeğinizi, en iyi yatağınızı veriyorsanız; tesiste misafirlerinize de aynı özeni gösteriniz. Üstelik onlar para da ödüyorlar.

37 SORULAR 1- Misafirlerimiz bizden ne bekler?
2- Misafir memnuniyetinin işletmemize katkıları nelerdir? 3- Misafir Kimdir?


"SELAMLAMA GÜLERYÜZ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları