Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Reysaş Field TrIP qUESTIONS

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Reysaş Field TrIP qUESTIONS"— Sunum transkripti:

1 Reysaş Field TrIP qUESTIONS
SOCI 302 Spring 2011 Koç University Prepared by students, compiled by Nursem Keskin

2 Questions According to Main Titles
History and Structure of the Company TQM Labor Control Labor Structure, Conditions and Social Relations in the Factory Human resources

3 History and Structure of the Company
When and how was Reysas logistics established? How did it grow? Reysaş Lojistik ne zaman kuruldu ve nasıl büyüdü?

4 History and Structure of the Company
What are your business relationships outside of Turkey? Which companies? Türkiye dışındaki ülkelerle ilşkinizi nasıl değerlendiriyorsunuz? Hangi şirketlerle ilişkiniz var?

5 History and Structure of the Company
Who are your partners? Do you have any foreign partners? Şirket ortaklarınız kimlerdir? Yabancı iş ortaklarınız var mı?

6 History and Structure of the Company
How do you decide about your partners and how did an increase in your parnership with other companies occur in time? Bu ortakları neye göre belirliyorsunuz ve zamanla ortak firma sayısında artış neye bağlı olarak gerçekleşti?

7 History and Structure of the Company
What kind of subcontracting relations do you have? What kind of strategic alliances and partnerships do you have? Ne tip taşeronluk ilişkileriniz var? Stratejik ortaklıklarınızı anlatır mısınız?

8 History and Structure of the Company
Can you talk about hierarchical organization structure of your company? What about your companies in other sectors? Şirketinizdeki hiyerarşik organizasyon yapısından bahsedebilir misiniz? Web sitenizde sözü edilen diğer şirketlerinizden söz eder misiniz?

9 History and Structure of the Company
Reysas has been doing road, sea and railway transportation. What is your management style? What are your organizational and communications systems? Şirketiniz kara, deniz ve demiryol taşımacılığı yapıyor. Bütün bunların işletmesini nasıl yapıyorsunuz? Nasıl bir organize ve iletişim sisteminiz var?

10 History and Structure of the Company
On your web site, among your company values there is an item “contributing to national economy and education”. Can you give an example how do you contribute to education? What are your social responsibility projects? Web sitenizde, değerlerinizin içinde ülke ekonomisine ve eğitime katkıda bulunmak diye bir madde var. Eğitime nasıl katkıda bulunduğunuza dair örnek verebilir misiniz? Sosyal sorumluluk projeleriniz nelerdir?

11 Total Quality Management
As mentioned on the web-site, the company uses one of the modern management models, ‘total quality management’. And compares it to the traditional management method which is based on the cost and the revenue of the company. I wonder the significant changes or the consequences of the TQM. Web sitesinde bahsedildiği üzere, şirket modern yönetim biçimlerinden olan toplam kalite yönetimini uygulamaktadır. Ve bunu tradisyonel; maliyet ve gelir bazlı yönetim ile kıyaslamaktadır. Toplam kalite yönetimi ile birlikte ortaya çıkan değişimleri ve sonuçları merak ediyorum.

12 Total Quality Management
As you value customer satisfaction so much do you apply any specific methods to increase productivity and motivation among workers? Müşteri memnuniyetine ve zamanlamaya bu kadar önem verirken sürücülerinizin verimliliğini ve motivasyonunu arttırmak için uyguladığınız belli yöntemler var mı?

13 Total Quality Management
What practices do you have for the improvement of working conditions of workers? Çalışanların çalışma koşullarını iyileştirmeye yönelik ne tür çalışmalarınız var?

14 Total Quality Management
What methods do you use for the satisfaction of companies you work with? Birlikte çalıştığınız firmaların memnuniyeti için ne tür bir politika izliyorsunuz?

15 Labor Control  How do you evaluate your workers, performances of workers? On what basis do you evaluate them, with performance evaluation surveys or with survelliance? Çalışanlarınızı neye göre değerlendiriyorsunuz? Düzenli anketler yapılıyor mu yoksa izleme ile mi değerlendiriliyorlar?

16 Labor Control Do you have any practices to increase the productivity of your employees such as employee of the month, incentive pays or bonus wage? Do you have any problems with workers because of these applications? Çalışanlarınızın verimliliğini yükseltmek amaçlı prim ya da performanslarına bağlı artı maaş veya ayın çalışanı gibi uygulamalarınız var mı? Bu uygulamalar yüzünden işçilerle herhangi bir sorun yaşıyor musunuz?

17 Labor Control How do you control workers? Is there any camera to watch the activity of your employees and any report about how much each employee performs in a day? İşçilerinizi nasıl kontrol ediyorsunuz? İş yerinde çalışanların çalışmalarını gözlemlediğiniz kamera ya da her çalışanın günlük yaptığı işi gösteren raporlarınız var mı?

18 Labor Control As mentioned on the web-site, workers help the managers who are responsible of the control. Does this control create any pressure on the workers? (for example, workers can feel stressed knowing that there are managers who oversee them all the time) Web sitesinde bahsedildiği üzere, çalışanlar denetimden sorumlu kişilere yardımcı olurlar. Yöneticilerin kontrolünde olmak acaba bir baskı yaratıyor mu? (örneğin, çalışanlar sürekli onları denetleyen yöneticiler olduğunu bilerek stres yaşayabilirler)

19 Labor Control How do your workers balance their family and work lives, i.e. what strategies do you employ in order to help them achieve this balance? Çalışanlarınız hayat dengesini nasıl kuruyorlar: yani iş hayatları ve aile hayatları arasındaki dengeyi kurmaları için ne gibi stratejiler uyguluyorsunuz?

20 Labor Structure, Conditions and Social Relations in the Factory
What are the working hours? Are there shifts? Çalışma saatleriniz nelerdir? Vardiya var mı?

21 Labor Structure, Conditions and Social Relations in the Factory
Are the working hours of workers flexible? İşçilerinizin çalışma saatleri esnek mi?

22 Labor Structure, Conditions and Social Relations in the Factory
How much break time do employees have? Can they go outside? Are they allowed to smoke? What about drivers? İşçilerin ne kadar mola zamanı var? Dışarıya çıkabiliyorlar mı? Sigara içmelerine izin veriliyor mu? Peki ya sürücüler için mola zamanları var mı?

23 Labor Structure, Conditions and Social Relations in the Factory
Is there an area for praying? İbadet için ayrılmış alanlarınız var mı?

24 Labor Structure, Conditions and Social Relations in the Factory
If a worker gets injured in the workplace, how do you deal with this? Are there workplace safety rules and procedures? Bir işçinin iş kazası geçirmesi durumunda ne yapıyorsunuz? İş güvenliği ve iş kazalarını önlemek için önlemler ve kurallar var mı?

25 Labor Structure, Conditions and Social Relations in the Factory
Do you arrange some social activities with your workers? Do you have social activities in your company? Is there solidarity among workers? Çalışanlar için/ çalışanlarınızla düzenlediğiniz sosyal aktiviteler var mı? Çalışanlar arası birlik var mı?

26 Labor Structure, Conditions and Social Relations in the Factory
How do you describe your relationship with workers? Çalışanlarla aranızdaki ilişkiyi nasıl anlatırsınız?

27 Human Resources Can you talk about Human Resources practices of your company? Şirketinizin insan kaynakları bölümü uygulamalarından bahsedebilir misiniz?

28 Human Resources What percentage of your employees are female? In which departments do they mostly work? Why are other jobs not available for women? Ne kadar kadın işçi çalışıyor? Özellikle hangi departmanlarda ve işlerde yoğun olarak çalışıyorlar? Neden diğer bölümlerde kadınlar çalışmıyor?

29 Human Resources How many female executives are working in your company? Şirketinizde ne kadar kadın yönetici çalışıyor?

30 Human Resources What is the rate of turnover among your workers or how long in average do your workers work in your company? İş yerinizde çalışanlarınızın işten ayrılma oranı nedir ve ya işe giren çalışanlarınız genellikle kaç sene çalışırlar?

31 Human Resources Do you apply a training session to workers before you admit them into the factory? If yes what kind of trainings? Are there on the job trainings? İşe almadan önce işçilerinizi bir eğitimden geçiriyor musunuz? Öyleyse nasıl? İşe alımdan sonra eğitimler de var mı?

32 Human Resources As indicated in your web site you give special attention to technological investments (ex. Mobile tracking system through GPS satellites). These techniques might require demand of additional qualities from your workers. Do you have extra criteria in selecting your drivers or do you have trainings after they become your workers? İnternet sitenizde teknoloji yatırımına büyük önem verdiğinizi belirtmişsiniz. Örneğin, araç takibinde uydu sistemi kullanılması gibi. Sürücülerle elektronik ortamda bilgi transferinin sağlanması ya da Just-In-Time uygulamalarına önem verilmesi sürücülerde ekstra özellikler aramanıza da neden oluyor olsa gerek. Sürücülerinizi seçerken aradığınız ekstra kriterler var mı ya da işe alım sürecinden sonra onları belli bir eğitime mi tabi tutuyorsunuz?

33 Human Resources In Human Resources part of your website, you talk about loyalty of your employees; how do you measure this loyalty with quantitative methods? Sitenizin İnsan Kaynakları bölümünde işçilerinizin sadakatinden bahsediyorsunuz. Bunu niceliksel yöntemlerle nasıl ölçüyorsunuz?

34 Human Resources Can you explain clearly what you mean with “an employee who can build and operate a system”? Bir sistemi kurabilen ve işletebilen bir işçi söyleminizle neyi kasteddiğinizi açıklayabilir misiniz?

35 What are the policies and procedures for promotions
What are the policies and procedures for promotions? Do men and women have the same priorities for promotions? İş terfileri için kural ve yöntemler nelerdir? Kadınlar ve erkekler aynı kriter ve önceliklere göre mi terfi eder?


"Reysaş Field TrIP qUESTIONS" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları