Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ"— Sunum transkripti:

1 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
MART AYI TOPLANTISI I. BİRLEŞİM

2 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 13/06/2016 Ara Karar No : 532 KONU : Mersin İli, Toroslar İlçesi, Bahçe Mahallesi, ada 1 numaralı parsele ilişkin /5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği KOMİSYON RAPORU NO : 1 RAPOR Mersin İli, Toroslar İlçesi, Bahçe Mahallesi, ada 1 numaralı parsele ilişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı teklifi, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 532 sayılı kararıyla İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Ekonomik Kalkınma ve Turizm Komisyonu’na müştereken havale edilmiştir. Söz konusu plan değişiklik teklifine konu edilen parsel yürürlükteki 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planında Akaryakıt İstasyonu olarak planlıdır. Plan teklif dosyasının incelenmesi neticesinde; plan değişiklik teklifi Akaryakıt İstasyonları yönetmeliğine göre aynı yönde 1 km mesafede Akaryakıt İstasyonu yapılamayacağı hükmü doğrultusunda hazırlanmış olup, teklif ile parselin bulunduğu alan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planında Ticaret+Turizm (TİCT) olarak işaretlenmiştir. Söz konusu plan teklifine konu parselin bulunduğu alan Mezarlık 1 Katlı Kavşak Proje sahasına isabet etmesi nedeni ile imar uygulaması görmüş olup, parsel son düzenlemeyle yüz ölçümünde herhangi bir değişiklik olmadan tapuda ada 7 numaralı parsel olarak tescil görmüştür. Komisyonlarımız tarafından dosya üzerinde, üst ölçek planlar ve ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan incelemeler neticesinde; 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği teklifinin Mersin İli, Yenişehir- Akdeniz- Mezitli- Toroslar İlçeleri 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu çalışmalarında değerlendirilmesi için plan müellifine iletilmesine komisyonlarımız tarafından oybirliğiyle karar verilmiştir.

3 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 13/02/2017 Ara Karar No : 99 KONU : Yenişehir İlçesi, tapuda Bahçe Mahallesi, 11 ada 1 parsel no.lu taşınmaza ilişkin /1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklik teklifi KOMİSYON RAPORU NO : 2 RAPOR Yenişehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 12 sayılı kararı ile, Mersin İli, Yenişehir İlçesi, tapuda Bahçe Mahallesi, 18-K-II pafta, 11 ada 1 parsel No.lu taşınmaza ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planında plan tadilatı ile ilgili teklif, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 99 sayılı kararı ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’na müştereken havale edilmiştir. Plan değişikliğine konu parsel 1/5000 ölçekli nazım imar planında “Ticaret Alan” olarak planlıdır. Yenişehir Belediyesi’nin söz konusu kararında; “… Önerilen plan notu ilavesi teklifi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün tarih ve E sayılı yazılarında belirtilen otopark yönetmeliğinin 2. Maddesinin (d) bendinde yer alan “otopark ihtiyacının tamamının bodrum katlarda karşılanamaması halinde bina cephe hattı gerisinde kalmak şartı ile binaların arka ve yan bahçelerinde tabii zemin altında, parselin tamamı veya bir bölümünde otopark yapılabilir” ibaresine göre çekme hattının ilerisinde bodrum yapılamayacağından plan notu ilavesi teklifinin uygun görülmediği…” belirtilmektedir. Komisyonlarımız tarafından dosya üzerinde, üst ölçekli plan kararları ve ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan incelemeler neticesinde; Yenişehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 12 sayılı red kararının kabulüne komisyonlarımız tarafından oy birliğiyle karar verilmiştir.

4 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 23/09/2016 Ara Karar No : 895 KONU : Silifke Mahalle Yerleşik Alan Sınırları KOMİSYON RAPORU NO : 3 RAPOR Silifke İlçesi, Atik, Hasanaliler, Kızılisalı ve Uzuncaburç Mahallelerinde Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği’nin 43. maddesine göre kurulan Yerleşik Alan Tespit Komisyonu tarafından hazırlanan Yerleşik Alan Sınırlarının 3194 Sayılı İmar Kanununun 27. maddesine göre Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülerek karara bağlanması ile ilgili teklif, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 895 sayılı kararıyla İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmiştir. 3194 sayılı İmar Kanununun 27. maddesinde; “İl çevre düzeni planında açıkça belirtilmediği takdirde, ihtiyaç duyulması hâlinde, köyün gelişme potansiyeli ve gelişme düzeyi de dikkate alınarak köy yerleşik alan sınırları ve özel kanunlara ilişkin hükümler saklı kalmak kaydıyla bu alanlarda yapılaşma kararı ve ifraz şartları belediye sınırı il sınırı olan yerlerde büyükşehir belediye meclisi, diğer yerlerde il genel meclisi kararı ile belirlenir. Tespitler kadastro paftasına işlenerek tapu sicilinde belirtilir. İhtiyaç duyulması hâlinde mevcut köy yerleşik alan sınırları il genel meclislerince yeniden belirlenebilir. “ denilmektedir. Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinin 43. maddesinde; “Köy ve mezraların yerleşik alanı ve civarının tespiti, valiliklerce birisi harita mühendisi olmak üzere en az üç kişilik bir komisyon tarafından 1:1000, 1:2000 veya 1:5000 ölçekli halihazır haritalar veya kadastro paftaları üzerine yapılır, il idare kurulunca onaylanır. Aynı köyün mülki sınırları içinde kalmakla birlikte köy yerleşik alanı ile civarının dışında kalan mezralarda mevcut köy ortak yapıları yok ise yerleşik alan ve civarı tespiti yapılamaz. Köy ortak yapılarının bulunduğu mezralarda ise, yerleşik alan ve civarı tespiti, köy yerleşik alan ve civarının tespiti ile ilgili usullere uyulmak koşuluyla yapılır. Köy ve mezralar ile civarının yerleşik alan tespiti bir defaya mahsus olmak üzere yapılır, bu sınırlar genişletilemez ve genişletilmesine dönük olarak birleştirilemez.” denilmektedir.

5 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 23/09/2016 Ara Karar No : 895 KONU : Silifke Mahalle Yerleşik Alan Sınırları KOMİSYON RAPORU NO : 3 2 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlar Genel Müdürlüğünün tarih ve 1156 sayılı yazısında; “3194 sayılı İmar Kanununun 27.maddesinden de anlaşılacağı üzere mevcut köy yerleşik alan sınırlarının yeniden belirlenmesi il genel meclislerince yapılacağı, il genel meclisi bulunmayan büyükşehir illerinde ise mevcut köy yerleşik alanlarının mevcut hallerini koruyacağı yeniden belirlenme yoluna gidilmeyeceği değerlendirilmektedir. Ayrıca köylerin köy yerleşik alanlarının genişletilmesi yerine bu alanların planlı gelişmesi ve korunması esastır.” denilmektedir. Ancak Atik, Hasanaliler, Kızılisalı ve Uzuncaburç Mahallelerinde Yerleşik Alan Sınırlarının karara bağlanması talebine ilişkin yapılan incelemeler neticesinde, Atik Mahallesine ilişkin teklifin Silifke İlçesi sınırları içerisinde yapılan Plan Revizyonlarında değerlendirilmesi gerektiği, diğer mahallelere ilişkin tekliflerin Mersin-Adana Planlama Bölgesi 1/ ölçekli Çevre Düzeni Planında gösterilen yerleşim sınırları ile uyuşmadığı, söz konusu tekliflerin üst ölçekli planlar bazında yeniden düzenlenmesi gerektiği anlaşılmıştır. Komisyonumuz tarafından dosya üzerinde, ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan incelemeler neticesinde; Silifke Belediyesi tarafından yapılan teklifin uygun görülmeyerek reddine, teklifle ilgili dosyaların Belediyesine iadesine komisyonumuz tarafından oy birliğiyle karar verilmiştir.

6 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
MART AYI TOPLANTISI I. BİRLEŞİM


"MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları