Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Öğr.gör.özgür ince 5.hafta

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Öğr.gör.özgür ince 5.hafta"— Sunum transkripti:

1 Öğr.gör.özgür ince 5.hafta
Hastane Anatomisi Öğr.gör.özgür ince 5.hafta

2

3 Mali Hizmetler Başkanlığı Görev Yetki ve Sorumlulukları
Birliğe bağlı sağlık tesislerinin ihtiyacı olan ve ilgili hizmet başkanlıklarınca talep edilen her türlü mal ve hizmet alımları ile yapım işi ihalelerinin ihale ve ihale sonrası süreçlerini yürüterek takip etmek, bunlara ilişkin gerekli belgeleri düzenleyerek ödeme işlemlerini gerçekleştirmek.

4 Birlik genelinde tüketime yönelik ihtiyaçların hizmet sunumu için hazır bulundurulabilmesi amacıyla etkin stok yönetimini yürütmek. Stok kayıtlarının Kurumca belirlenen şekilde güncel tutulmasını sağlamak.

5 Taşınır mal mevzuatına ilişkin iş ve işlemleri yürütmek.
Sağlık hizmetlerine ilişkin satın almalarda hizmet birim maliyetlerinin, klinik tabanlı fayda maliyet analizinin, hizmet üretim ve genel işletme giderlerine ilişkin sabit ve değişken maliyetlerin hesaplanması ile maliyetlerin düşürülmesine yönelik çalışmaları yapmak. Mal ve hizmet alımlarında kalite, maliyet ve işletme giderleri ile ilgili çalışmaları yapmak, bunlarla ilgili verilerin zamanında bildirilmesini sağlamak.

6 İlgili birimlerden gelen bütçe taleplerini ve Genel Sekreterce kabul edilen bütçeleri konsolide etmek ve gerçekleşmelerini takip etmek. Ek kaynak geliştirilmesi için gerekli çalışmaları yürütmek. Genel Sekreterin verdiği diğer görevleri yürütmek.

7 Satın Alım ve İhale İşlemleri Birimi
Tıbbi sarf alımları, Tıbbi hizmet alımları, Demirbaş ve mal alımları, Tıbbi demirbaş alımları, DMO alımları, Personele dayalı hizmet alımları, Çerçeve ihaleler, Yapım işleri ihaleleri, Satın alma yetki devri işlemleri, İş Artışı iş ve işlemlerini yürütmek, Başkanlık tarafından verilecek diğer işleri yapmak.

8 Mutemetlik, Maaş ve Bağlı Ödemeler Birimi
Maaş ve hakediş işlemleri, Döner sermaye işlemleri, Yolluk, harcırah iş ve işlemlerini yürütmek, Başkanlık tarafından verilecek diğer işleri yapmak.

9 Stok Yönetim Hizmetleri Birimi
Stok takip ve koordinasyon, Birlik konsolide hesap işlemleri, Tıbbi sarf - laboratuar tüketim takip, İlaç - tıbbi sarf ihale hazırlıkları, İlaç tüketim takip, Demirbaş takip ve koordinasyon, Demirbaş ihale hazırlık,

10 Sarf tüketim takip, Muayene kabul işlemleri, Hek işlemleri, MKYS / TDMS / HYS / HBYS / KDS işlemleri ve programlar arası veri analizi, İş artışı talep değerlendirmeleri iş ve işlemlerini yürütmek, Başkanlık tarafından verilecek diğer işleri yapmak.

11 Mali Analiz Hizmetleri Birimi
Sağlık hizmetlerine ilişkin satın almalarda hizmet birim maliyetlerinin, klinik tabanlı fayda maliyet analizinin, hizmet üretim ve genel işletme giderlerine ilişkin sabit ve değişken maliyetlerin hesaplanması ile maliyetlerin düşürülmesine yönelik çalışmaları yapmak,

12 Mal ve hizmet alımlarında kalite, maliyet ve işletme giderleri ile ilgili çalışmaları yapmak, bunlarla ilgili verilerin zamanında bildirilmesini sağlamak, İlgili birimlerden gelen bütçe taleplerini ve Genel Sekreterce kabul edilen bütçeleri konsolide etmek ve gerçekleşmelerini takip etmek, Başkanlık tarafından verilecek diğer işleri yapmak.

13 Gelir Gerçekleştirme Birimi
Hasta alacak takip ve vazgeçme davaları, Mal ve hizmet protokolleri, TDMS takibi, HBYS faturalama işlemleri, Medula faturalama işlemleri, TİG iş ve işlemlerini yürütmek, Başkanlık tarafından verilecek diğer işleri yapmak.

14 Gider Gerçekleştirme Birimi
Gider tahakkuk işlemleri, Nakit akış planlama, Borç takip, Avans ve krediler iş ve işlemlerini yürütmek, Başkanlık tarafından verilecek diğer işleri yapmak.

15 Taşınır Mal Yönetim Hizmetleri Birimi (İl Konsolide)
Taşınır Mal Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde Birlik ve bağlı sağlık tesislerinin taşınır işlemlerinin yürütülmesi, Birliğe ait taşınır ve taşınmazların terkin ve devir işlemlerinin yürütülmesi, Taşınır kayıtlarının güncel tutulması. Başkanlık tarafından verilen diğer iş ve işlemleri yerine getirmek.

16 Kaynak Geliştirme Hizmetleri Birimi
Ticari alanlarla ilgili mevzuatla belirlenen iş ve işlemlerin yapılması, kira gelirlerinin takip edilmesi, yeni ticari alanların oluşturulması yönünde çalışmalar yapılması, Özel sigortalılar, banka sandıkları ve sağlık turizmi gelirlerini arttıracak çalışmalar yapılması, Enerji verimliği uygulamalarının izlenmesi ve enerji giderlerini azaltıcı tedbirlerin alınmasının sağlanması, Enerji Takip Modülüne veri girişlerinin yapılması veya yaptırılması,

17 Hibe ve destek projelerinden yararlanılması için çalışmalar yapılması,
Döner Sermaye İşletmesi kapsamında destekleyici talebi ile yürütülecek çalışmaların takibini yapmak, Gelir artırıcı ve gider azaltıcı çalışmaları koordine etmek, Sağlık Turizmi potansiyelinin geliştirilmesine yönelik planlama, tanıtım ve organizasyonlar yapmak, Başkanlık tarafından verilen diğer iş ve işlemleri yerine getirmek.

18 Klinik Mühendislik Hizmetleri Birimi
Genel Sekreterlik ile Kurum Başkanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve Birliğe bağlı Sağlık Tesisleri arasında teknik konulu yazışmaları yapmak, Sağlık Tesislerinin inşaat, mekanik ve elektrik tesisatı, alt yapı gibi teknik hizmet alanlarında keşif ve proje hazırlanması, ihale süreci takibi konularında ilgili teknik birimlerle koordinasyonu sağlamak,

19 Birliğe bağlı sağlık kuruluşlarının ihtiyacı olan dayanıklı taşınır tıbbi malzemelerin ihtiyaç tespiti, mal ve hizmet alımı şartnameleriyle tıbbi cihaz ve demirbaşların periyodik bakım teknik şartnamelerinin hazırlanması, satın alma ve ihale süreçlerinin takibi, envanter kayıtlarının tutulması, gibi konularda Stok, Satın Alma ve Hastane Hizmetleri Birimleriyle koordineli çalışmak, Başkanlık tarafından verilen diğer iş ve işlemleri yerine getirmek.

20

21 Bütçe ve Muhasebe Hizmetleri
Muhasebe birimini sevk ve idare etmek, Muhasebe biriminin faaliyet alanına giren konulara ilişkin iş ve işlemleri yürütmek, Gelirlerin ve alacakların ilgili mevzuatına göre tahsil edilmesi, yersiz ve fazla tahsil edilenlerin ilgililerine iade edilmesi, giderlerin ve borçların hak sahiplerine ödenmesi işlemlerini yürütmek, Para ve parayla ifade edilen değerler ile emanetlerin alınması, saklanması, ilgililere verilmesi ve gönderilmesi işlemlerini yürütmek, Muhasebe yetkilisi mutemetlerin hesap, belge ve işlemlerini ilgili mevzuatında öngörülen zamanlarda denetlemek veya muhasebe yetkilisi mutemedinin bulunduğu yerdeki birim yöneticisinden kontrol edilmesini istemek,

22 Muhasebe hizmetlerine ilişkin defter, kayıt ve belgeleri ilgili mevzuatında belirtilen sürelerle muhafaza etmek ve denetime hazır bulundurmak, arşivlenme işlemlerini yapılmasını yürütmek, Ödeme emri belgesi ve eki belgeler üzerinde 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunun 61 inci maddesi ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine uygun olarak gerekli kontrolleri yapmak, Gerekli bilgi ve raporları, yetkili kılınmış ilgili kamu idarelerine muhasebe yönetmeliklerinde belirtilen sürelerde düzenli olarak vermek,

23 Muhasebe biriminin ay ve yılsonu hesap ve cetvellerini süresinde hazırlamak ve Yönetim Dönemi Hesabını Mevzuatında belirtilen süre içerisinde yetkili mercilere vermek, Harcama birimlerince hazırlanan taşınır yönetim hesabı cetvellerini inceleyip onaylayarak harcama yetkilisine gönderilmesi işlemlerini yürütmek, Muhasebe biriminde görev yapan personeli mevzuat yönünden bilgilendirmek ve eğitmek,

24 Avukatlık ve Hukuk İşleri Birimi
Genel Sekreterlik ve Bağlı Tesislerinin taraf olduğu adli ve idari davalarda, iç ve dış tahkim yargılamasında, icra işlemlerinde ve yargıya intikal eden diğer her türlü hukuki uyuşmazlıklarda dava ve icra işlemlerini vekil sıfatı ile takip etmek, Genel Sekreterlik ve Bağlı Sağlık Tesislerinin avukatlık ve hukuk müşavirliği işlerini yürütmek. Genel Sekreter tarafından verilecek diğer işleri yapmak.

25 Basın ve Halkla İlişkiler Birimi
Genel Sekreterliğin Basınla İlişkilerle ilgili faaliyetlerini planlamak ve bu faaliyetlerin belirlenecek usul ve ilkelere göre yürütülmesini sağlamak, Genel Sekreterliğin çalışmalarına yönelik kamuoyunu aydınlatıcı haberler hazırlayarak basın-yayın kuruluşlarınca yayımlanmasını sağlamak, ayrıca kurum içinde iletişimi sağlamaya yönelik süreli yayın, broşür, yazı, fotoğraf, slayt, film, kitap vb. dokümanları hazırlamak,

26 Yazılı ve görsel basını günlük olarak izlemek, Genel Sekreterliğe ilişkin haber, yorum ve yazıları incelemek, bu konularda makamı bilgilendirmek, konu ile ilgili merkez ve taşra birimlerinden alınacak bilgilerle gerektiğinde bu haber ve yorumlara yanıt, açıklama, tekzip hazırlamak ve bunlar için basın ve yayın kurumları nezdinde girişimlerde bulunmak,


"Öğr.gör.özgür ince 5.hafta" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları