Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FEN EĞİTİMİ DENEY RAPORU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FEN EĞİTİMİ DENEY RAPORU"— Sunum transkripti:

1 FEN EĞİTİMİ DENEY RAPORU
HAZIRLAYANLAR Zeynep ÇELİK Gurbet TURAN Derya MERİÇ

2 DERSİN ADI: FEN EĞİTİMİ ETKİNLİĞİN ADI: YANARDAĞ YAPALIM
ETKİNLİĞİN AMACI : Yanardağ oluşumunu etkinlik ile kavrayabilme KULLANILAN ARAÇ-GEREÇLER: Sirke, Ilık Su, Bir Paket Kabartma Tozu, 3 Tatlı Kaşığı Sıvı Deterjan, Kırmızı Besin Boyası, Su Şişesi, 3-4 Kg Toprak

3 ŞİMDİ ETKİNLİĞİN YAPILIŞI:
1- Plastik şişeye sıvı deterjanı, besin boyasını ve sirkeyi koyalım. Şişenin ağzını kapatalım. 2- Şişeyi toprağın ortasına dik bir şekilde yerleştirelim. 3- Şişenin çevresini ağzı kapanmayacak şekilde toprakla dolduralım. 4- Toprağı koni şeklinde şekillendirdikten sonra şişenin kapağını açalım. 5- Şişeye sıcak suyu ekleyelim. 6- Kabartma tozunu da bir kapta bir miktar su ile çözerek kaba ekleyelim. Gerekirse uzun bir çubukla karıştırarak sonucu gözlemleyelim.

4 Merak duygusu uyandırmak Soru sormaya yöneltmek Doğa bilinci oluşturma
DENEYİN AMACI: Merak duygusu uyandırmak Soru sormaya yöneltmek Doğa bilinci oluşturma Doğal olayları tanıtmak

5 ETKİNLİĞİN ADI: ETKİNLİĞİN YAPILIŞI:
BULUT, SİS VE YAĞMUR NASIL OLUŞUR ETKİNLİĞİN AMACI: DOĞA OLAYLARINDA OLAN BULUT VE SİSİN NASIL OLUŞTUĞUNU GÖZLEMLEME KULANILAN ARAÇ VE GEREÇLER: BUZ KÜPLERİ, 2 ADET DAR AĞIZLI CAM ŞİŞE, SICAK ve SOĞUK SU ETKİNLİĞİN YAPILIŞI: 1- Şişenin bir tanesini çok sıcak su ile dolduralım ve birkaç dakika bekleyelim. 2- 3/2 ‘ni döküp hemen şişenin ağzına buz küpü kapatalım 3- Kontrol için aynı işlemi soğuk su ile yapalım.


"FEN EĞİTİMİ DENEY RAPORU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları