Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TATA MOTORS.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TATA MOTORS."— Sunum transkripti:

1 TATA MOTORS

2 Kuruluş: 1945 Kurucu: Ratan Naval Tata Konum: Mumbai, Maharashtra, Hindistan Alan: Otomotiv endüstrisi Ürün:Otomobiller,Otomotiv parçaları Hizmetleri:Taşıt leasing,Taşıt service Slogan:More Dreams Per Car  Marka 1945'te kurulmuş, kişinin çalıştığı kuruluşta Tata Grubun yönetim kurulu başkanlığını 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir.  Tata Motors'un varlığı Hindistan sınırlarının ötesine geçmiştir ve ilk aracın tanıtımının yapıldığı 1954 yılından bu yana Hindistan yollarında 4 milyondan fazla Tata araç bulunmaktadır.  Malezya Mısır Kenya Güney Afrika Cumhuriyeti ve Bangladeş'te üretim yapmakta olan marka Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir.  Orta ve ağır ticari araç üretiminde dünyanın beşinci büyük şirketi olan Tata Motors, orta ve büyük otobüs üretiminde de dünya ikincisidir.

3 Tata Motors, 1961 yılında ihracata başlamış ve uluslar arası pazarda hızla büyüyen bir yer edinmiştir. Şirketin ticari ve yolcu araçları Avrupa, Afrika, Orta Doğu, Güney Doğu Asya, Güney Asya ve Güney Amerika'daki pek çok ülkeye pazarlanmaktadır. Şirket; Malezya, Kenya, Bangladeş, Ukrayna, Rusya ve Senegal'de bayilik ve ortak girişim yoluyla araç montaj faaliyeti göstermektedir.  Hindistan'ın ilk yerli üretim hafif ticari aracını ilk spor otomobilini ve ilk tamamen yerli binek otomobili olan TATA INDICA YI 1998 yılında üretmiştir.Ve piyasaya çıkışından itibaren 2 yıl içinde kendi segmentinde 'ülkenin en çok satan' otomobili ünvanına sahip olmuştur.

4 2005'te Hindistan'ın ilk yerli mini kamyonu TATA ACE'I piyasaya sürerek yeni bir segment yaratmıştır. 2006 yılında otobüs sektöründe lider olan Brezilya kökenli Marco Polo ile otobüs üretimi konusunda ortaklık içine girmiştir.  Ocak 2008'de Hindistan'ın ve tüm dünyanın merakla beklediği halk otomobili Tata Nano'yu ortaya çıkardı. Küresel otomobil endüstrisinde bir ilk olan Tata Nano,planlandığı gibi Mart 2009'da Hindistan pazarındaki yerini aldı.

5 Tayland fabrikası olan XENON marka pikap kamyon üretimine başlamıştır
Tayland fabrikası olan XENON marka pikap kamyon üretimine başlamıştır. (2008 yılında) İngilterenin yüksek itibarlı markaları olan Land Rover ve Jaguar'ı Ford (ABD) otomotiv şirketinden satın alarak Haziran 2009'da,Jaguar ve Land Rover markalarının süper lüks modellerini Hindistan pazarına sundu  Mayıs 2009'da tüm dünyaya hitap eden Prima isimli kamyonlarının lansmanını gerçekleştirdi ve Hindistan otomobil pazarında yeni bir çığır açtı. Prima kamyonları; gücü, hızı, taşıma kapasitesi ile Hindistan pazarında yeni dönüm noktalarına imza atarken, kullanım ömrü boyunca düşük maliyetlerle en yüksek performansı sunmak,markanın hedefleri arasındaydı.

6 Markanın Türkiye ile bağlantısı 1997'de ISOTO ile başlamıştır Isoto'nun başarısına bağlı olarak Türkiyeyi bir üs olarak görmüştür, Tata'nın binek ve pikap modellerinin ihracat yetkisini alan Isoto, pikap modeller ile ciddi taleplerle karşılanmıştır.  Marka binek ve ticari araçlara; aracın tesliminden itibaren, 2 yıl yada km garanti vermektedir.(Tamir süresi 30 iş günüdür)  Şirket "Faaliyet gösterdiğimiz yolda en iyi,teslim ettiğimiz ürünlerde en iyi,değerler ve ahlak sistemimizde en iyi" olma vizyonu ile yönlendirilmektedir. Müşteri memnuniyetini ön planda tutan marka ''Tata Destek Hattı'' ile markayla ilgili her konuda destek vermektedir.

7 KAYNAKLAR: https://tr.wikipedia.org/wiki/Tata_Motors
Birleşmiş Milletler Global Sözleşmesini imzalayan kuruluş; Ar-Ge , ürün geliştirmenin yanısıra alternatif yakıtlar alanında çevre dostu teknolojiler geliştirme konusuna da odaklanmıştır. KAYNAKLAR:


"TATA MOTORS." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları