Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KULAKLIK Şeyma KARAHAN 165511036.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KULAKLIK Şeyma KARAHAN 165511036."— Sunum transkripti:

1 KULAKLIK Şeyma KARAHAN

2 Kulaklık Nasıl Üretilir? Kulaklık Çeşitleri Kulaklık Güncel Fiyatları
KULAKLIK Kulaklık Nedir? Kulaklık Tarihçesi Kulaklık Nasıl Üretilir? Kulaklık Çeşitleri Kulaklık Güncel Fiyatları

3 Kulaklık Nedir? Kulaklık daha çok hoparlör yerine kullanılan olması mutlak olmayan bir parçadır. Hoparlörlerin boyutlarının küçültülmesiyle elde edilmiş elemanlarıdır. Verdikleri ses çok yakından işitilebilir. Bunlar, mono ya da stereo olarak üretilirler.

4

5 Kulaklığın Tarihçesi İlk kulaklığı 1910 yılında Nathaniel Baldwin isimli mucit, Amerikan Ordusu için hazırladı. Çünkü Amerikan ordusu telgraf seslerini dinlemek istiyordu. Sesin kulaklıklardan dinlenebilmesi için ilk prototipi hazırlayan Baldwin in icadı oldukça başarılı bulundu.

6

7 Kulaklığın Çeşitleri YERLEŞTİRME: Kafa Üstü Kulaklık:
Kafa üstü kulaklıklar genellikle bilgisayarlar için kullanılan kulaklıklardır. Çok yer kapladığından ve taşınabilir olmadığından dolayı mobil cihazlarda pek tercih edilmezler.

8 Ense Üstü Kulaklık: Ense Üstü kulaklıklar şapka ve başlıkla birlikte kullanma bakımından daha rahattır. Spor yaparken tercih edilirler. Kulak içi kulaklıklardan daha kaliteli ses üretirler.     Gözlük tipi: Bu kulaklık tipi genelde kablosuz olup güneşli günlerde kullanılması için üretilmiştir    

9  Kulağa tutunan: Bu kulaklık tipi kulaklık içi kulaklıkların ani hareketlerde düşmesini önlemek için üretilmiştir. Kulağın üst kısmından destek aldığından kulağa tutunan denir.    Kulak içine tutunan: Bu kulaklık tipi de kulaklık içi kulaklıkların ani hareketlerde düşmesini önlemek için üretilmiştir. Kulağın iç kısmında yan taraflara destek verip düşmesini önler.

10 Kulak üstü: ÖRTME Kulak çevreleyen:
İsminden de anlaşılacağı gibi bu kulaklıklar kulağın tamamını içine alarak dıştan bir sesin müzik sesine engel olmadan müziği ince ayrıntılarına kadar duymamızı sağlamak için üretilmiştir. Kulak üstü: Kulak çevreleyen kulaklık ile arasındaki fark kulağı tam olarak içine almadan üstünde duruyor vaziyette durması bu nedenle kulak çevreleyen kulaklığın uzun kullanımındaki kulağın aşırı terlemesi durumu önlenebilir

11    Kulak içi: Kafa üstü kulaklıkların gündelik kullanıma uyarlanmış modelidir. Dış veya orta kulak içine takılabilen modelleri vardır. Orta kulak içine takılan modellerin baş kısmında şapkamsı, silikon bir yapı mevcuttur. 

12 SİNYAL ALIŞ Analog Kablolu : Sayısal Kablolu: Bluetooth Kulaklık:
Şuan telefonlarda kullandığımız kulaklığın kablosu bu modele giriyor. Sayısal Kablolu: Şuanda pek yaygın olmayan bir kulaklık tipidir.(örn:usb kablolu). Bluetooth Kulaklık: Bluetooth teknolojisi ile cihaz arasında iletişim kurarak sesi ileten kulaklık türüdür  Kızıl ötesi kulaklık: Kızıl ötesi teknolojisi ile cihaz arasında iletişim kurarak sesi ileten kulaklık türüdür.

13 BLUETOOTH SAYISAL KABLOLU KIZIL ÖTESİ

14 En Çok Satan Ürünler Saitek Ph06 Cyborg 5.1 Mikrofonlu Kulaküstü Kulaklik :99,90TL Philips She3590BK/10 Siyah Kulakiçi Kulaklık :29,90TL Philips SHE3595BK/00 Siyah Kulakiçi Kulaklık: 39,90TL

15 Güncel Fiyatlar Philips SHB9850NC Gürültü Önleyici Bluetooth Kulaklık: 499,00 TL Philips SHQ5200 ActionFit Kulaküstü Kulaklık: 133,00 TL Philips Shl1000 Kulak Üstü Kulaklık: 32,45 TL

16 KAYNAKÇA:


"KULAKLIK Şeyma KARAHAN 165511036." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları