Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hazırlayan İSMAİL ŞAHİNER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hazırlayan İSMAİL ŞAHİNER"— Sunum transkripti:

1 Hazırlayan İSMAİL ŞAHİNER
PARAGRAFTA DUYU ORGANLARI Hazırlayan İSMAİL ŞAHİNER

2 GÖRME “Kemeraltı şimdi olduğu gibi o zamanlar da kentin canlı, hareketli merkezlerinden biriydi. Ancak bugünkü gibi değildi. Denizin hemen kıyıcığından başlardı. Küçük bir meydan... Ortasında süslü, narin yapısıyla saat kulesi... yanı başında soyluluğunu çinilerinden alan minik cami... Gerisinde hükümet konağı... Ve sağına düşmüş Sarıkışla... Şimdi bunların çoğu yok. Saat kulesi ve cami, yerinden edilip başka bir yere taşınmış gibi.”

3 DUYMA Birden havada beyaz bir şimşek parladı. Arkasından tatlı, cilalı bir güneş açtı. Sonra gene karanlık çöktü. Son vapur, elinde aydınlık sopasıyla yolunu arayarak geliyordu. Düdük, yaş gök ve ıslak hava içinde çürük bir tülbendin yırtılışı gibi, zevksiz bir hırıltı gibi, dağlarda yankılandı. Deniz keskin bir yosun kokusuyla dalgalandı durdu.

4 TATMA Annemin bayramlarda yaptığı o enfes baklavaların tadı aklımdan hala çıkmıyor.

5 Keskin bir kömür kokusu genzimize dolmaya başlamıştı.
KOKLAMA Keskin bir kömür kokusu genzimize dolmaya başlamıştı.

6 HİSSETME Ayaz, elimizi ayağımızı bıçak gibi kesiyordu. Köyün ışıkları uzaktan seçilmeye başlamıştı. Keskin bir kömür kokusu genzimize dolmaya, köpek havlamaları duyulmaya başlamıştı. Bir an önce köye varmak, sıcacık, yumuşacık yatağa kendimi atmak istiyordum.


"Hazırlayan İSMAİL ŞAHİNER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları