Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İZMİR.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İZMİR."— Sunum transkripti:

1 İZMİR

2 İzmirin konumunu gösteriniz

3 Ege Bölgesi'nde yer alan İzmir'in batısında Ege Denizi, kuzeyinde Balıkesir, doğusunda Manisa, güneyinde de Aydın illeri bulunmaktadır.

4 COĞRAFYASI İzmir, Türkiye' nin üçüncü büyük kentidir. İzmir, Ege kıyı bölgesinin tipik bir örneği gibidir. Kuzeyde Madra Dağları, güneyde Kuşadası Körfezi, batıda Çeşme Yarımadası' nın Tekne Burnu, doğuda ise Aydın, Manisa il sınırları ile çevrilmiş İzmir, batıda kendi adıyla anılan körfezle kucaklaşır.

5 Akdeniz iklim kuşağında kalan İzmir' de yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı geçmektedir.

6 1901 yılında Sultan Abdülhamit’ in tahta çıkışının 25
1901 yılında Sultan Abdülhamit’ in tahta çıkışının 25.yıldönümü nedeniyle Sadrazam Küçük Sait Paşa tarafından yaptırılmıştır. Son derece zarif görünümüyle Konak Meydanını bir inci gibi süslemektedir. Teras yükseldikçe incelen sivri kemerleri, kubbecikleri, mukarnas işçiliği ve geometrik figürlerle donatılmış olan taş işçiliğinin dantele gibi bir zarafet içinde Saat Kulesi’ni çevrelemesi, oldukça zengin bir görüntü oluşturmaktadır. Kulenin saati Alman İmparatoru II.Wilhelm tarafından armağan edilmiştir. İzmir‘in sembolü olarak kabul edilen Saat Kulesi‘nin altında bulunan odanın dört köşesinde çeşmeler bulunmaktadır.

7 Efes; Batı Anadolu’da İonia Bölgesi’ nde antik kenttir
Efes; Batı Anadolu’da İonia Bölgesi’ nde antik kenttir. İzmir’in güneydoğusunda, Selçuk İlçesi’nin batısında Küçük Menderes Vadisi’nde yer alır.

8  İzmir Selçuk'taki Bülbüldağı'nda İsa'nın annesi Meryem'in son yıllarını St. Jean ile birlikte geçirdiğine inanılan kilise. Hıristiyanlar için hac yeridir. Bugüne kadar papalar tarafından ziyaret edilmişliği vardır. Meryem'in mezarının da Bülbüldağı'nda olduğu düşünülür. Efes antik kentin üst kapısının yanından geçilerek çıkılan Meryem Ana ören yerinde, Küçük bir Bizans Kilisesi bulunmaktadır. Burada İsa Peygamber’in annesi Meryem’in yaşadığına ve öldüğüne inanılır. Hristiyanlar yanında Müslümanlarca da kutsal sayılır ve ziyaret edilir, hastalara şifa aranır, adaklar adanır. Kilise’nin Meryem Ana adını alması 431 yılında Efes’te toplanan EkümenikMeclis’in Meryem’in İsa’yı Tanrı’nın oğlu olarak doğurduğuna karar vermesi ile de bağlı olabilir. Evin bulunuşu da ilginçtir.

9 İzmir’in Yemekleri Radika salatası Efe sarması
Tere çorbası Boyoz Patlıcan Kumru silkme Sütlü gözleme İzmir köfte Halka bisküvi İzmir kebabı Kalburabastı tatlısı Isırganlı güveç Lokma Peynir köftesi

10 İzmir’de deniz ulaşımı,kara ulaşımı,hava ulaşımı gerçekleşmektedir.

11 HAZIRLAYAN:ALEYNA SUDE İSKA
7/C 501


"İZMİR." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları