Sunuyu indir
1
MUTFAK İÇİN TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON PLANI
2
GÜNLÜK Hazırlık ve pişirme Zeminler
Toz ve atıkları uzaklaştırın ve nötr veya Alkali deterjanlar ile yıkayın Lavabo ve evyeler Nötr deterjan ile yıkayın ve amonyum tuz esaslı dezenfeksiyon maddesi ile dezenfekte edin
3
Depo Zemin Nötr deterjan ile yıkayın ve dezenfekte edin Bulaşıkhane Servis Nötr deterjan ile yıkayın ve dezenfekte edin
4
Zemin, çöp sepetleri, aynalar, musluklar, raflar, sıhhi tesisat.
Tuvalet ve banyolar Zemin, çöp sepetleri, aynalar, musluklar, raflar, sıhhi tesisat. Nötr veya alkali deterjanlar ile yıkayın ve klor bazlı kimyasallar ile dezenfekte edin Zemin ve fayanslar Sudkostik esaslı deterjan ile yıkayın ve klor Esaslı kimyasallar ile dezenfekte edin
5
HAFTALIK Hazırlık ve pişirme Yıkanabilir duvarlar
Nötr deterjan ile yıkayın ve amonyum tuzu esaslı dezenfeksiyon maddesi ile dezenfekte edin Lavabo ve evyeler Asitli çözücüler ile kireçlerden arındırın Cam ve pencereler Nötr deterjan ile yıkayın
6
Tuvalet ve banyolar Sıhhi tesisat Asitli çözücüler ile kireçlerden arındırın Fayans kaplı duvarlar Nötr deterjan ile yıkayın ve amonyum tuzu esaslı dezenfeksiyon maddesi ile dezenfekte edin
7
AYLIK Hazırlık-pişirme Tavan aydınlatma Nötr deterjan ile yıkayın
Tavan ve duvarlar Örümcek ağlarını ve örümcekleri alın Bulaşıkhane Camlar Alkol bazlı deterjan ile yıkayın
8
Depo Depo rafları Nötr deterjan ile yıkayın Camlar Alkol bazlı deterjan ile yıkayın Aydınlatma sistemi
9
Banyo ve tuvaletler Camlar Alkol bazlı deterjan ile yıkayın Tavan aydınlatma Nötr deterjan ile yıkayın
10
EKİPMANLAR İÇİN T E M İ Z L İ K VE DEZENFEKSİYON PLANI
11
GÜNLÜK Hazırlık ve pişirme Bıçak ve mutfak kullanım malzemeleri
Nötr deterjan ile yıkayın ve amonyum tuzu esaslı dezenfeksiyon maddesi ile dezenfekte edin Tencere, tepsi ve kaplar Nötr, güçlü yüzey aktif madde içeren ve Düşük köpüklü bir deterjan ile yıkayın
12
Çalışma tezgahları ve tüm ekipmanlar
Temizlik için nötr deterjan kullanın, yerleri dezenfekte etmek için amonyak tuzu kullanmak gerekir. Soğuk odalar Zeminler Nötr deterjan ile yıkayın
13
Bulaşıkhane Bulaşık makinesi filtreleri Yemek artıklarını aldıktan sonra birikintileri temizleyin. Tezgahlar ve evyeler Nötr deterjan ile yıkayın ve amonyum tuzu esaslı dezenfeksiyon maddesi ile dezenfekte edin
14
Servis ve tüketim Çalışma tezgahları, evyeler, soğuk tezgahlar, benmariler Nötr deterjan ile yıkayın ve dezenfekte edin Soğuk vitrinler Alkol bazlı deterjan ile yıkayın. içecek dispenserleri Çıkış muslukları nötr deterjan ile yıkayın ve amonyum tuzu esaslı dezenfeksiyon maddesi ile dezenfekte edin Dondurma dispenserleri Bıçak ve silindiri nötr deterjan ile yıkayın
15
HAFTALIK Hazırlık ve pişirme Davlumbaz filtreleri, buzdolapları
Alkalin esasli deterjan ile yıkayın Dolaplar, raflar, tezgah altları Nötr deterjan ile yıkayın ve amonyum tuzu esaslı Dezenfeksiyon maddesi ile dezenfekte edin Fritözler Yüksek yağ çözücü özelliğe sahip deterjanlar ile yıkayın Fırınlar Alkali esaslı deterjan ile yıkayın
16
Soğuk odalar Raflar, kapılar, kulplar Nötr deterjan ile yıkayın ve amonyum tuzu esaslı dezenfeksiyon maddesi ile dezenfekte edin Duvarlar (Yan paneller) Nötr deterjan ile yıkayın.
17
Yemek dağıtım Ekmek muhafazasi Nötr deterjan ile yıkayın ve amonyum tuzu esaslı dezenfeksiyon maddesi ile dezenfekte edin Benmariler Asit çözücüler ile kireçten arındırın
18
AYLIK Hazırlık ve pişirme Soğutucular,Kompresörler, kondenseler,
Soğutma, serpantinleri Nötr deterjan ile yıkayın Bulaşıkhane Davlumbazlar
19
Çalışma yüzeylerinin ve kullanım malzemelerinin deterjan ve dezenfektan maddelerden arındırılması amacı ile bol suyla son durulama yapılmalıdır.
20
Kemirgenler, Böcekler, Diğer Kanatlı ve Haşereler İle Mücadele
21
Bunlar çeşitli fiziksel, kimyasal, duyusal ve mikrobiyolojik bozulmalara yol açmaktadır. TBS’lerinde sorun yaratan ve kontrolü zor olan başlıca zararlı canlılar sinek, böcek vb. haşereler, sürüngen ve kuş türleridir.
22
Bu zararlılarla savaşmada amaç;
Bu zararlıların işletmeye girişlerini engellemek, Barınaklarını, gıda ve su kaynaklarını yok etmektir.
23
Ortamı ve ekipmanları her gün temizleyin.
Depo, imalat, servis ve/veya satış noktalanandaki artıkları düzenli olarak toplayın. Kapı ve pencereleri haşerelerin sızmasını önleyecek teknik özellikte yapın Zemin ve duvarlardaki bütün çatlak ve delikleri kapatın.
24
Temizlik açısından ulaşılamayacak
noktaların oluşmasından mümkün olduğunca kaçının (buzdolaplarının, kalorifer peteklerinin ve fırınların arkası, lavabo altları gibi) Haşere ve kemirgenler için sığınak görevi görecek mobilya ve cihazları kullanmayın ya da ortada tutmayın.
25
Bakanlıkça izin verilen ilaçlar kullanılmalıdır.
Mücadele ilaçları üzerinde toksik etkileri ve kullanımları açısından uyarılar bulunan uygun etiketler taşımalı, sadece bu amaç için kullanılan kilitlenebilir odalar veya dolaplarda saklanmalıdır. Haşere ve kemirgen mücadelesi için uzman ve deneyimli bir firmadan profesyonel yardim istemek uygun olacaktır.
26
MUTFAK KAZALARI
27
DÜŞMELER Kırık,çıkık ve çeşitli travmalara neden olabilir. YANMALAR
28
KESİLMELER ELEKTRİK ÇARPMALARI Yanma ve şoklara yol açar.
29
GAZ PATLAMALARI VE ZEHİRLENMELER
Benzer bir sunumlar
© 2024 SlidePlayer.biz.tr Inc.
All rights reserved.