Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Mümin DENİZ 1983 Bulgaristan doğumlu.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Mümin DENİZ 1983 Bulgaristan doğumlu."— Sunum transkripti:

1

2 Mümin DENİZ 1983 Bulgaristan doğumlu.
2008 Ege Üniversitesi BÖTE mezunu. 2008 yılında ilk Web Tasarım & SEO şirketini kurdu. 2011 yılından itibaren de sadece SEO alanında kendini geliştirdi ve hizmet vermeye başladı. 2014 yılında İzmir’de ilk SEO Konferansını düzenledi.

3 SEO Referansları Temizlik Firmaları Marka Tescil Ofisleri
Eğitim Merkezleri Fırınlar Özel Bloglar Yemek Tarifleri Siteleri Sağlık Siteleri

4 SEO

5 SEO (Search Engine Optimization)
SEO Nedir? Neden SEO’ya ihtiyaç duyulur? SEO sadece Google için mi yapılır? SEO’nun kapsamı nedir? Google algoritma mantığı ve güncellemeleri Google’ın 200 tane sonuç listeleme kriteri vardır.

6 SEO Neden Önemlidir? Adwords ten daha ucuz. (SEO’dan farkı)
Adsense ile para kazanma imkanı. Sizi tanımayan müşterilere ulaşma imkanı. Eğer siz bir; Şirket, Proje yöneticisi (internet sitesi olan) Blog yazarı (reklam ve hit) SEO geliştiricisi Para kazanmak isteyen öğrenci

7 SEO ÖĞRENMELİ & UYGULAMALISINIZ

8 1. Sıra tıklama oranı: %37 2. Sıra tıklama oranı: % 13 3
1. Sıra tıklama oranı: %37 2. Sıra tıklama oranı: % Sıra tıklama oranı: % 9

9 SEO Tarihsel Gelişimi 1998 – 2011 – 2017

10 SEO; etkisini hızlı gösterecek bir çözüm değildir
SEO; etkisini hızlı gösterecek bir çözüm değildir! Sabır ve kararlılıkla doğru SEO yapın ve kazanın.

11 On Page SEO Site İçi SEO

12 Site İçi SEO Tasarımın SEO da önemi. Kod kalitesi.
Schema.org --> Rich Snippets. Domain – Subdomain Title – Keywords – Description - İçerik uyumu. Sayfada / Yazıda sosyal paylaşım butonları olmalıdır.

13 Site İçi SEO Mobil Uyumlu – Responsive.
AMP (Hızlandırılmış Mobil Sayfalar). Sayfa her cihazda düzgün ve hızlı yüklenmelidir.

14 Site İçi SEO

15 Site İçi SEO

16 Site İçi SEO URL URL de Türkçe karakter ve boşluk olmamalıdır.
URL de anlamsız karakterler olmamalı. .php , .html , %20 , ?id=11 vb. Eğer kullanıcının özel bilgileri form ile alınacaksa https protokolü SEO açısından daha avantajlıdır. ----- Meeting Notes ( :38) ----- tamam doğru hareket.

17 Site İçi SEO

18 Site İçi SEO

19 Site İçi SEO Title Long tail olmalıdır. 60-70 karakter olabilir.
Rekabeti yüksek çok aranan kelimlerde az tıklama almaktansa, az aranan kelimelerde çok tıklama almak daha kolaydır. URL ile aynı olması büyük avantaj olur. Title tekrarı olmamalıdır. Her sayfada değişmelidir.

20 Site İçi SEO Description
İlgili sayfanın Google’da görünen açıklamasıdır Anlamlı cümleler olmalıdır Her sayfada içeriğe uygun değişmelidir Max karakter olmalıdır Anahtar kelime max. 2 defa geçmelidir. <meta name="description" content="Herkes için SEO Eğitimi İzmir de başlıyor! Mümin Deniz tarafından İzmir’de SEO Eğitimi. Doğru ve güncel SEO teknikleri nelerdir öğrenmek isteyenlere özeldir."/>

21 Site İçi SEO

22 Site İçi SEO breadcrumb

23 Site İçi SEO Kaliteli, SEO uyumlu içerik üretimi.
Görsel, dış link, anahtar kelime yoğunluğu vb. Site içi linkleme, eski yazılara link verme. Sitede favicon kullanılması çok önemlidir.

24 Site İçi SEO Görsellerde title ve alt tagı:
<img src=“seo-egitimi.jpg” alt=“seo eğitimi” title=“seo eğitimi”> Linklerde title tagı kullanımı: <a href=“ title=“seo eğitimi”>SEO Eğitimi</a>

25 Site İçi SEO

26 Site İçi SEO Her sayfada 1adet <h1> etiketi olmalıdır ve o da sayfa başlığı, içerik başlığı olmalıdır. Her sayfada 2-3 adet <h2> etiketi kullanılmalıdır ve alt başlıklar olmalıdır. Her sayfada 4-5 adet <h3> etiketi olmalıdır ve önem derecesi <h1> ve <h2> ye göre daha düşük olan anahtar kelimeler için kullanılmalıdır.

27 Site İçi SEO <h2> - <h3> etiketleri yazıda alt başlıklardır ve içerikleri, paragraflar şeklinde doldurulmalıdır. Wordpress alt yapısında H etiketlerinin karşılığı ise “Başlık 1”, “Başlık 2” ve “Başlık 3”tür.

28 Site İçi SEO

29 SORU? 

30 İÇERİK content is king

31 İÇERİK Konu Başlığına Göre SEO Uyumlu İçerik Oluşturma
İçerik araştırması. Özgün içerik yazılması. Giriş – Gelişme – Sonuç. İçerikte anahtar kelime sayısı ve yerleşimi, <h1> <h2> <h3> etiketlerine uygun yapılmalıdır.

32 İÇERİK Oluşturulan içerik “Site İçi SEO” kriterlerine uygun girilmelidir. Title, description, keywords uyumu. İçerik sektöre ve konuya göre uzunluğu değişebilir ancak en az 300 kelime olmalıdır. Site içi linkleme, diğer ilgili yazılara link verilmeli. Anahtar kelimeler kalın, renkli, italik olması tavsiye edilir.

33 İÇERİK Oluşturulan içerik “Site İçi SEO” kriterlerine uygun girilmelidir. İçerikte resim, görsel kullanılmalıdır. Görsel kullanımında title ve alt tagı kullanılmalıdır. <img src=“seo-egitimi.jpg” alt=“seo eğitimi” title=“seo eğitimi”> Resim özgün olmalıdır. Resmin dosya adı “anahtar-kelime.jpg” olmalıdır. Görsel dosya boyutları ayarlanmalıdır. Yazı ve resimlere link verirken title etiketi kullanın <a href=“#” title=“anahtar kelime”>

34 İÇERİK Oluşturulan içerik “Site İçi SEO” kriterlerine uygun girilmelidir. Video kullanılmalıdır (YouTube embed). Eski içerikleri silmeyin. “Stokta yok” vb. kullanın. Link çıkışları az olsun ve nofollow kullanın. Iframe ve flash kullanmayın. Site haritası mutlaka ekleyin. Yeni içeriğin biran önce Google’a indeksletilmesi gerekir. Google Search Console – Google gibi getir.

35 İÇERİK Siz Ziyaretçi Ne dediğiniz Ne ile ilgilendiği

36 “Content Relevance is King”
İÇERİK “Content is King” yerine “Content Relevance is King”

37 İçerik Üretirken Unutmayın!
Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için görseller, video ve pdf gibi zengin içerikler kullanılmalı. <h1> tagını kullanın. Google ilgili arama kelimeleri alt başlık olarak <h2> - <h3> tagları ile girilmeli. Rakiplerden farklı konulara ve ayrıntılara değinin. İçerik sektörüne göre yeterli uzunlukta ve bilgi olarak dolu dolu olmalıdır.

38 İçerik Üretirken Unutmayın!
İlgili tıklama dikkate alınmalı. “Content Relevance is King” ten dolayı  Kısa ve uzun tıklama düşünülmeli. “ziyaretçiler sayfada uzun süre kalmalıdır” Sadık ziyaretçiler elde etmek hedeflenmelidir.

39 İçerikleri insanlar için üret, Google için değil!
Google der ki… İçerikleri insanlar için üret, Google için değil!

40 Fakat Geçerli Durum… İçerikleri hem Google hem de insanlar için üret.

41 Local SEO

42 Local SEO

43 Local SEO

44 Google Algoritmaları Algoritma güncellemelerindeki temel amaç nedir?
Güncellemeler ne sıklıkla yapılır?

45 Google Sizden Ne Bekler?
Site açıldığı günden beri düzenli bir şekilde artan kaliteli içerik üretimi. Buna bağlı olarak düzenli olarak artan kaliteli backlink sayısı. Bu ikisinin bir sonucu olarak ta düzenli olarak artan hit. Backlink çeşitliliği.

46 Böylece siteniz Google’a doğal görünür

47 SONUÇ Siteniz tamamen doğal SEO davranışları segilemeli ve yanlış SEO tekniklerinden, davranışlarından kaçınılmalıdır. Güncelliğini yitirmiş SEO tekniklerini kullanmayınız ve kullanıcı deneyimini arttıracak çalışmalar yapılmalıdır.

48 SEO & Web Tasarım Özel tasarım web site ile tema site farkı nedir?
Wordpress ve SEO aşkı… Opencart ve SEO ilişkisi nasıldır?

49 SORULARINIZ

50 bana yazabilirsiniz bilgi@seoegitimi.com.tr

51 TEŞEKKÜR EDERİM


"Mümin DENİZ 1983 Bulgaristan doğumlu." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları