Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "IĞDIR ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ"— Sunum transkripti:

1 IĞDIR ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
İletişim: Mühendislik Fakültesi Suveren Kampüsü /Iğdır Tel: E-posta:

2 Iğdır Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü yılında lisans öğrenci alımına başlamış ve 2014 yılında ilk mezunlarını vermiştir. Gıda Mühendisliği Bölümü 2011 yılında II.öğretim öğrencisi almaya başlamıştır. Bölümde öğretim ve araştırma faaliyetleri 4 derslik ile yeterli donanıma sahip 4 araştırmaya yönelik laboratuarda, 8 akademik ve 6 idari personel ile yürütülmektedir. Gıda Bilimi Anabilim Dalı ve Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı olmak üzere iki anabilim dalında eğitim ve araştırma faaliyetlerini sürdürmektedir. Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Programı çerçevesinde yüksek lisansını tamamlayanlar “yüksek mühendis” unvanı almaktadır. Halen eğitim ve öğretimine devam eden yüksek lisans öğrenci sayısı 26 adettir. Bölüm mezunları; gıda endüstrisinin tüm dallarında ve çeşitli kamu kuruluşlarında, gıda maddelerinin üretim planlaması ve proses tasarımında, üretimi, işlenmesi, korunması, kalite kontrolü ve pazarlanması alanlarında görev almaktadırlar. 

3 Gıda Mühendisliği bölümü gıda hammaddelerinin en uygun şekilde işlenerek değerlendirilmesi, hammaddelerden çok yönlü yararlanarak gıda çeşitliliğinin artırılması, işlenen gıdaların miktar ve kalite bakımından muhafaza edilmesi ve pazarlanmasında uygun proseslerin tasarımı, geliştirilmesi ve kontrolü ile gıda kontrolü, sanitasyon ve işletmecilik konularında en verimli ve en sağlıklı üretimi gerçekleştirmek üzere eğitim-öğretim ve araştırma yapmak amacıyla kurulmuştur. Bu kapsamda hizmet vermeyi planlayan bölümümüz, çalıştığı ortamlarda bilimsel yöntemleri kullanan, yenilikçi, problem çözme niteliği gelişmiş ve girişimci Gıda Mühendisleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bölümümüz gıda sektörüne güvenli, verimli ve başarılı eleman sağlama yanında, sektörde karşılaşılan problemlerin çözümüne yönelik hizmet vermeyi de kendisine ilke edinmiştir.

4 AKADEMİK PERSONEL Yrd. Doç. Dr. Uğur GÜLLER (Bölüm Başkanı)
Doç. Dr. Duried ALWAZEER Yrd. Doç. Dr. Elif Duygu KAYA Öğr. Gör. Menekşe BULUT Arş. Gör. Dr. Bengi HAKGÜDER TAZE Arş. Gör. Dr. Mubin KOYUNCU Arş. Gör. Mehmet Murat CEYLAN Arş. Gör. Mustafa ÇAVUŞ

5 ÇALIŞMA KONULARI Temel Mühendislik Ar-Ge ve Yönetimi
Gıda İşleme Teknolojisi Tasarım-Planlama Enzim Teknolojisi Kalite Kontrolü Gıda Mikrobiyolojisi Hijyen-Sanitasyon Gıda Muhafazası ve Ambalajlama

6 LABORATUARLARIMIZ Bölüm içerisinde Gıda Araştırma Laboratuarı, Tahıl Bilimi ve Teknolojisi Laboratuarı, Redoks Araştırma Laboratuarı ve Et Bilim Teknolojisi Laboratuarı olmak üzere 4 adet laboratuar mevcuttur.

7 Redoks Laboratuarı Gıdalarda Redoks uygulama araştırma merkezi DAP bölge kalkınma idaresi başkanlığı tarafından 2015 yılında finanse edilmiş bir projedir. Bu laboratuarda çalışma konuları; geleneksel ve gelişmiş kurutma teknolojileri, modifiye atmosfer paketleme, fermantasyon teknolojisi ve soğutma ve dondurma teknolojisidir. Laboratuarda araştırma kapsamında -Liyofilizatör -HPLC Vakumlu fırın Elisa Spektrofotometre Multi Parametre Ölçüm Cihazı Tekstür Analiz Cihazı ve ürün analizlerine yönelik sarf malzemeler mevcuttur. Çalışma alanları Arge-Gıda ürünlerinin çeşitli analizi ve gıda ürünlerinin çeşitli kalite analizleri üzerinde çalışmalar yoğunlaşmıştır

8 Tahıl Bilimi ve Teknolojisi Laboratuarı
Tahıl teknolojisi kapsamında daha kaliteli ve uzun raf ömrüne sahip tahıl ürünlerinin üretilmesi ve reçete optimizasyonu, yeni mamul formülasyonlarının geliştirilmesi, var olan ürünlerin raf ömrü ve besin kalitesi bakımından iyileştirilmesi ve ekmek, kek, makarna, erişte, bisküvi vb. ürünlerin fonksiyonel bileşenlerce zenginleştirilerek daha faydalı hale getirilmesi vb konularda araştırmalar yapılmaktadır. Laboratuarımızda çeşitli tahılların ve tahıl ürünlerinin fizikokimyasal analizleri ve kalite parametrelerinin tespitine yönelik, falling number, RVA Cihazı, Gluten yıkama makinesi, değirmen, sedimentasyon, mikrodalga fırın, öğütücü, elek, pişirme fırını vb cihazlar ile temel hubabat teknolojisine yönelik sarf malzemeler mevcuttur.

9 Gıda Araştırma Laboratuvarı
Ön denemelerin yapılması ve Arge-Ürge kapsamında daha kaliteli ve uzun raf ömrüne sahip ürünlerinin üretilmesi ve reçete optimizasyonu, yeni mamul formülasyonlarının geliştirilmesi, var olan ürünlerin raf ömrü ve besin kalitesi bakımından iyileştirilmesi, enzim saflaştırma vb. konularda araştırmalar yapılmaktadır. Laboratuarımızda fizikokimyasal analizler ve kalite parametrelerinin tespitine yönelik; -Soxhlet Ekstraksiyon Cihazı -Spektrofotometre -Kjeldahl Azot Protein Tayin Cihazı ve ürün analizlerine yönelik sarf malzemeler mevcuttur

10 Et Bilimi ve Teknolojisi Laboratuarı

11 MEZUNLARIMIZ 2014 2015 2016

12 İŞ ALANLARI Tarım Gıda Kontrol Laboratuvarları
Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlükleri Özel İşletmeler Et ve et ürünleri Süt ve süt ürünleri Meyve-sebze ve ürünleri Tahıl ve tahıl ürünleri Hazır yemek fabrikaları Fırıncılık ürünleri işletmeleri Hastaneler Diğer devlet kurumları


"IĞDIR ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları