Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI"— Sunum transkripti:

1 STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI STAJ KOMİSYONU: Yrd. Doç. Dr. Ö. Faruk DURSUN (Başkan) Arş. Gör. Talha SARICI Arş. Gör. Enes GÜL Sekreter. Seher PEKDOĞAN

2 STAJ BAŞVURUSU için GEREKLİ EVRAKLAR

3

4 3-İmzadan sonra şirkete gönder
2-Sekreterlik Teslimi 3-İmzadan sonra şirkete gönder 1-Çıktı Al Doldur Form Nisan Tarihlerinde 1.işlem sırası olarak doldurulup BÖLÜM SEKRETERLİĞİNE teslim edilecektir. 2. İşlem sırasında Form Nisan Tarihlerinde Bölüm Başkanı imzalamış haliyle teslim alınacak 3. İşlem sırası takip edilerek şirket tarafından doldurulacaktır.

5 Doldurulacak Doldurulacak

6 Tüm kısımlar eksiksiz doldurulacak.
Sigortalı olanların sigorta numarasını doldurması şart. Bu kısım kesinlikle boş bırakılmamalıdır. Sigortalının işten ayrılma tarihi olarak stajın son günü yazılacaktır. Örneğin : Stajın son günü ise İşten ayrılma tarihi olarak yazılacaktır. Eğer kişi aktif olarak bir işte çalışıp sigortası yatıyorsa «AKTİF» kısmı işaretleyecek, diğer öğrenciler «PASİF» kısmı işaretleyecektir. Bu belgeden 2(iki) adet teslim edilecektir.

7 Öğrenci tarafından doldurulacak.
Foto Yapıştırılacak Bu kısım Staj Değerlendirmesidir. Firma tarafından staj bitişinde doldurulacaktır. Mühür ve İmza unutulmamalıdır.

8 Öğrenci tarafından Doldurulacaktır
Bu kısım Bölüm Tarafından İmzalatılacaktır.

9 Öğrenci tarafından doldurulacaktır
Evraklar şirkete teslim edildikten sonra şirket tarafından doldurulup 3iş günü içerisinden belirtilen numaraya fakslanacaktır. Öğrenci tarafından doldurulacaktır

10 Buraya Fotoğrafını yapıştır !
8-9/05/2017 TARİHLERİNDE DOLDURMUŞ HALİYLE TESLİM EDİLECEK (KAPAK İLE 1. VE 2. SAYFA DOLDURULMALI)

11 TESLİM EDİLECEK EVRAKLAR
BU KISMA KADAR ANLATILAN EVRAKLAR; SABIKA KAYDI, 1 FOTOĞRAF ve BİR ÖNCEKİ SLAYTTA GÖRDÜĞÜNÜZ, İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ SEKRETERİNDEN TEMİN EDİLECEK STAJ DEFTERİ (SARI DEFTER) İLE BİRLİKTE; 8-9 MAYIS TARİHLERİNDE BİR POŞET DOSYAYA KONULARAK TESLİM EDİLECEKTİR.

12 STAJ TARİHLERİ Büte kalmayanlar 12 Haziranda Staj Yapabilir. Büte kalanlar ise 3 Temmuz tarihinde staja başlayabilir. (Tatil günleri : Haziran 15 Temmuz Ağustos Eylül ) Kamu kurumlarında staj yapacak öğrenciler haftada 5 gün (hafta sonu hariç), özel kuruluşlarda haftada 6 gün (Pazar günleri hariç) staj yapabilirler. Final

13 STAJ BAŞLAMA TARİHLERİ STAJ BİTİŞ TARİHLERİ (20 iş günü)
12 HAZİRAN 2017 (Özel Sektör) (Kamu) 3 Temmuz 2017 Bu tarihlere uygun şekilde formunuzu doldurunuz !

14 Ziyaret et

15 STAJ DÖNÜŞÜ GETİRİLECEK EVRAKLAR

16

17 Ör. 2015-2016 Yaz Dönemi Şantiye Stajı
FOTOĞRAF ŞİRKET TARAFINDAN MÜHÜRLENECEK MÜHÜR İMZA DİKKAT

18 HER SÜTUN DOLDURULACAK
İNŞAAT MÜHENDİSİ İMZALAYACAK

19

20

21

22 Bu noktaya stajın kaçıncı günü olduğunu belirt !
Örneğin: 4.Gün İMZA ve KAŞE OLACAK!

23 Başvuru sırasında bu kısım zaten doldurulmuştu

24 Başvuru sırasında bu kısım zaten doldurulmuştu

25 Başvuru sırasında üst kısım zaten doldurulmuştu
Başvuru sırasında üst kısım zaten doldurulmuştu. Alt kısımda staj dönüşü staj yapılan kuruluş tarafından doldurup imzalanacak ve mühürlenecektir

26 STAJ YAPARKEN DOLDURULACAK.

27 DÖNÜŞTE STAJ RAPORU İLE BİRLİKTE TESLİM EDİLECEK HER GÜN İÇİN
STAJ HAKKINDA BİLGİLER HER GÜN İÇİN ÖZET ŞEKLİNDE VERİLECEK İMZA VE KAŞE ATILACAK Fotoğraf ve çizelge gibi detaylar staj defterinde (sarı defter) verilmemelidir.

28 Sıkça Sorulan Sorular:
İlk Stajınızı 4. dönem itibari ile yapacaksanız tek seferde maksimum 40 gün kabul edilir. İlk stajınız şantiye stajı olarak yapılabilir. İkinci stajınızda büro stajı yapabilirsiniz. Ama en fazla 30 iş günü büro stajı kabul edilir. Büro stajını olabildiğince az sayıda yapmanız tavsiye olunur. Tek seferde asgari staj süresi 20 gündür. Ancak mezuniyet durumunda olan öğrenciler danışmanlarından mezuniyet durumuna ait belge getirdikleri taktirde eksik stajlarını tamamlayabilirler. Mezun olabilmeniz için, toplamda, kabul edilen 60 iş günü staj yapmış olmanız gerekmektedir.

29 Sıkça Sorulan Sorular:
Gerektiği şekilde hazırlanmış tüm staj evraklarını 8-9/05/2017 tarihleri arasında teslim etmeniz gerekmektedir. Staj yapacak öğrenciler yaz okulu yapamayacaktır. Buna göre öğrencilerin ikisinden birini tercih etmesi gerekecektir.

30 Sıkça Sorulan Sorular:
Mezuniyet durumundaki öğrencilerin staj defterleri danışmanlarından getirecekleri mezun olabilir pusulası ile staj komisyonu tarafından incelenir. Öğrenci, genel mülakat tarihini beklemez, komisyondan defter onayı için randevu alır. Mezuniyet tarihi staj defterinin onaylandığı gün olarak işlenir. Bize teslim edilen tüm staj evrakları 04 Haziran 2017 tarihinde mesai saatleri arasında imza karşılığı teslim edilecektir.

31 STAJ DEFTERLERİNİZ İNCELENİRKEN DİKKAT ETTİĞİMİZ HUSUSLAR
Öğrenci, staj defteri ve staj raporu ile beraber İMZALI ve KAPALI ZARF İÇERİSİNDE bulunması gereken staj sicil fişlerini teslim etmek zorundadır. Posta ile gönderilmiş ise postadan teslim almak öğrencinin sorumluluğundadır. Her sayfanın imzalı/kaşeli olması gerekmektedir.  

32 STAJ DEFTERLERİNİZ İNCELENİRKEN DİKKAT ETTİĞİMİZ HUSUSLAR
Resmi tatil günlerinde ve Resmi kurumlar için Cumartesi–Pazar; Özel kurumlar için Pazar günlerinde yapılan stajlar değerlendirmeye alınmaz. Öğrenci, staj çalışmasının sonunda staj defterini ve ekinde verdiği belgelerin tamamını staj yöneticisine kontrol ettirmek ve mutlaka onaylatmak zorundadır. (ilk Sayfa, haftalık program ve staj defterinin her sayfası) Onaylanmamış sayfa ve/veya belgeler değerlendirmeye alınmaz. Her sayfada imza ve kaşe mutlaka olmalıdır.

33 STAJ DEFTERLERİNİZ İNCELENİRKEN DİKKAT ETTİĞİMİZ HUSUSLAR
Yapılan staj türüne uygun olacak şekilde staj defteri ekinde, aşağıda belirtilen belgelerden en az iki adedi sunulmalıdır. Sunulan bu belgelere metnin içerisinde atıf yapılmalıdır. Staj defterinin sonunda ekte sunulan belgelerle ilgili özet açıklamalar yapılmalıdır. Staj defterine yapıştırılan fotoğraflar ile dijital ortamda verilen belgeler staj defteri eki olarak sayılamaz. Keşif Özeti Cetveli Hakediş Raporu Rölöveler, Ataşmanlar Yapı Metraj Cetveli (işin yalnız küçük bir bölümüne ve herhangi iki kalem işe ait olacaktır) Geçici ve kesin kabul tutanakları İmalat ve İhrazat iş programları Statik ve/veya mimari projeler (işin bir bölümüne ait) Şantiye laboratuvarlarında yapılan deneylerden elde edilen sonuçlar.

34 Yönetmelikler 1- İnönü Üniversitesi Staj Uygulama Esasları
2- İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Staj Uygulama Esasları Mutlaka okuyunuz…

35 Staj Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
EG & TS

36 Staj ile ilgili … Aynı defter getirenler (Fotoğraflar vs) (Herkesin fotoğraf makinası kendine…)( Fotoğraflarınızın özçekim olması tavsiye olunur) Firma isimleri hatalı olanlar (İmza, kaşe ve onaylar İnşaat Mühendisine ait olması gerekir). Tüm sayfalar imzalı ve kaşeli olacak. (İnşaat Mühendisi olduğunu ispatlayın.) Erzurum’da staj yapıp Rize den fotoğraf koyanlar var… İnternetten staj defteri indirenler var… 1. sınıflar staj yapamaz. Staj defteri ekinde Bölümümüz staj yönetmeliğinde yazan belgeler sunulmalıdır, aksi halde staj sürenizden kesilir.

37 Sizin hayat hikayeniz lazım değil….
Staj ile ilgili … Staj defterlerinde teknik bilgi, teknik detay ve teknik yorumlar çizim, fotoğraflarla açıklanmalıdır. Fotoğraf ve eklere atıf yapılmalıdır ve açıklanmadır. Fotoğraf, eklere ve çizelgelere numara verilmelidir. Sizin hayat hikayeniz lazım değil….

38 Staj ile ilgili … Ayrıca bir ansiklopedi ya da kitap da hazırlamıyorsunuz. Her gün için en az bir sayfa ayrılmalı ve o gün görülen imalatlar bir mühendis gözüyle en ince ayrıntısına kadar anlatılmalıdır. Eğer o gün yaptığınız işler bir sayfaya sığmıyor ise o bir günü birkaç sayfada açıklayabilirsiniz.

39 Staj ile ilgili … *Staj defterine (sarı defter) daha kısa özetler şeklinde ve fotoğrafsız olarak anlatımlar yapılacaktır. *Staj raporunun yazımı ise (beyaz defter) olabildiğince ayrıntılı; fotoğraf, tablo, çizim ve eklerle desteklenmiş şekilde yapılacaktır.

40 Staj ile ilgili … *İnce işçilik (badana, boya vs) ile her gün aynı imalatların tekrarlanması (Üç gün üst üste kalıp sökülmesi gibi) vb. gibi durumlarda staj günlerinizden ciddi miktarda kesintiler yapılmaktadır. Bu durum özellikle, 10 gün staj yaptığı kuruma uğrayıp 30 günlük staj raporu sunanlarda görülmektedir. Bu gibi durumları yaşamamanız için staj yerinizi iyi seçmeniz ve her gün orada bulunmanız gerekmektedir.

41 Bence en iyi staj hangisi?
Olumsuz hava koşullarında ya da zor şartlarda çalışılan Şantiye


"STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları