Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MADDENİN DOĞADAKİ HALLERİ BERİL BERA BENİCE 4D. KATI MADDELER Kendine özgü bir şekli olan ve dışarıdan bir etki olmadığı sürece şekli değişmeyen maddelere.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MADDENİN DOĞADAKİ HALLERİ BERİL BERA BENİCE 4D. KATI MADDELER Kendine özgü bir şekli olan ve dışarıdan bir etki olmadığı sürece şekli değişmeyen maddelere."— Sunum transkripti:

1 MADDENİN DOĞADAKİ HALLERİ BERİL BERA BENİCE 4D

2 KATI MADDELER Kendine özgü bir şekli olan ve dışarıdan bir etki olmadığı sürece şekli değişmeyen maddelere katı maddeler denir. KATI MADDELERİN ÖZELLİKLERİ Kendilerine özgü şekilleri vardır. Biçim ve şekilleri dışarıdan bir etki olmadığı sürece değişmez. Belirli bir hacimleri vardır. Elle tutulabilir ve gözle görülebilir.

3 Bulundukları kabı tamamen doldurmaz, akıcı değildir., Tuz, şeker, pirinç, mercimek, un, bulgur gibi maddeler küçük taneli katı maddelerdir. Bu maddeler yığın olarak bulunduklarında akıcılık özellikleri vardır. Bu özellikleri ile sıvı maddelere benzer. Küçük taneli katılar bulundukları kabın şeklini alır. Bu özellikleri ile paketlenmeleri kolaylaşır. paketlenmeleri kolaylaşır


"MADDENİN DOĞADAKİ HALLERİ BERİL BERA BENİCE 4D. KATI MADDELER Kendine özgü bir şekli olan ve dışarıdan bir etki olmadığı sürece şekli değişmeyen maddelere." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları