Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

WEB GÜVENLİĞİ FURKAN KOÇ & EMİNE AÇAR. “Yıkılacakmış gibi duran bir binaya girermisiniz?” “Gitmek istediğimiz yer değil de oraya ulaşmak için izleyeceğiniz.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "WEB GÜVENLİĞİ FURKAN KOÇ & EMİNE AÇAR. “Yıkılacakmış gibi duran bir binaya girermisiniz?” “Gitmek istediğimiz yer değil de oraya ulaşmak için izleyeceğiniz."— Sunum transkripti:

1 WEB GÜVENLİĞİ FURKAN KOÇ & EMİNE AÇAR

2 “Yıkılacakmış gibi duran bir binaya girermisiniz?” “Gitmek istediğimiz yer değil de oraya ulaşmak için izleyeceğiniz yol tehlikeli olsa ne yaparsınız?” Bir başka deyişle “ Tehlikeli internet sitelerini ziyaret edermisiniz?” “Hangi iletişim yolları tehlikeli olabilir?”

3 GÜVENLİK DUVARI NEDİR? NE İŞE YARAR? Güvenlik duvarı kurulduğu durumda gelen ve giden ağ trafiğini kontrol ederek bilgisayarınıza ya da bilgisayar ağınıza yetkisiz veya istemediğiniz kişilerin çeşitli yollardan erişim sağlamasını engellemeye yarayan yazılım ve donanımdır. Güvenlik duvarı kurulduğu durumda gelen ve giden ağ trafiğini kontrol ederek bilgisayarınıza ya da bilgisayar ağınıza yetkisiz veya istemediğiniz kişilerin çeşitli yollardan erişim sağlamasını engellemeye yarayan yazılım ve donanımdır. GÜVENLİK DUVARI NEDİR? NE İŞE YAR

4 GÜVENLİK DUVARI Ev ve küçük ofislerde internet güvenliğini sağla- mak için kullanılırken. Kurumsal olarak da genelde bilgisayar ağına erişim kontrolü amacı ile kullanılır.

5 GÜVENLİK DUVARI NASIL ÇALIŞIR? Güvenlik duvarı,İnternet`ten gelen bilgileri de- netleyen ve ardından güvenlik duvarı ayarlarınıza göre engelleyen veya geçişine izin veren bir yazılımlar`ın ağ veya internet üzerinden bilgisayarınıza erişmelerini engellemeye yardımcı olur.Ayrıca, güvenlik duvarı bilgisayarınızın diğer bilgisayarlara zararlı yazılım göndermesine de engel olur. Güvenlik duvarı,İnternet`ten gelen bilgileri de- netleyen ve ardından güvenlik duvarı ayarlarınıza göre engelleyen veya geçişine izin veren bir yazılımlar`ın ağ veya internet üzerinden bilgisayarınıza erişmelerini engellemeye yardımcı olur.Ayrıca, güvenlik duvarı bilgisayarınızın diğer bilgisayarlara zararlı yazılım göndermesine de engel olur.

6 GÜVENLİK DUVARI BİZİ HANGİ TEHLİKELERDEN KORUR? Güvenlik duvarı etkinleştirildiği bağlantılar üze- rindeki tüm trafiği izler ve istenmeyen trafiğin bilgisayarımıza erişmesine engel olur Güvenlik duvarı etkinleştirildiği bağlantılar üze- rindeki tüm trafiği izler ve istenmeyen trafiğin bilgisayarımıza erişmesine engel olur Bilgisayar solucanlarına karşı koruma sağlar Bilgisayarınızı dış kullanıcılardan gizler Yetkisiz kişilerin bilgisayarınıza erişim yapmasını engeller. Bilgisayara bulunan saldırı anında güvenlik duvarının verdiği rapor

7 GÜVENLİK DUVARI BİZİ HANGİ TEHLİKELERDEN KORUMAZ?


"WEB GÜVENLİĞİ FURKAN KOÇ & EMİNE AÇAR. “Yıkılacakmış gibi duran bir binaya girermisiniz?” “Gitmek istediğimiz yer değil de oraya ulaşmak için izleyeceğiniz." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları