Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Çocuğunuzun Grip aşısını yaptırdınız mı?. Grip aşısı kimlere yapılmalı? 6 ay- 5 yaş arası çocuklar 65 yaş üzeri olanlar Şeker,kalp,akciğer,böbrek hastalığı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Çocuğunuzun Grip aşısını yaptırdınız mı?. Grip aşısı kimlere yapılmalı? 6 ay- 5 yaş arası çocuklar 65 yaş üzeri olanlar Şeker,kalp,akciğer,böbrek hastalığı."— Sunum transkripti:

1 Çocuğunuzun Grip aşısını yaptırdınız mı?

2 Grip aşısı kimlere yapılmalı? 6 ay- 5 yaş arası çocuklar 65 yaş üzeri olanlar Şeker,kalp,akciğer,böbrek hastalığı gibi kronik hastalığı olanlar Gebeler (3 aydan sonra) Sağlık personeli Kreş ve huzurevi gibi ortamlarda çalışanlar 6 aydan küçük bebeklerin kardeşleri, anne-baba ve bakıcıları

3 Grip (influenza) aşısı çocuklara neden yapılmalıdır? Dünya Sağlık Örgütü 6ay- 5 yaş arası çocukları risk grubu olarak almıştır. Bu yaş grubu çocuklarda grip ağır seyreder (şiddetli ateş,öksürük,kas-eklem ağrıları,ishal-kusma). Orta kulak enfeksiyonu,zatürre,beyin iltihabı gibi komplikasyonlar bu yaş grubu çocuklarda daha sık görülür. Ölüm riski vardır. Çocuklar hastalığı daha çok ve daha uzun süreli bulaştırır.Erişkin hastalığı 5 gün bulaştırırken çocuklarda bir aya kadar bulaşıcılık olmaktadır. Hastalık uzun sürer (15 gün ) ve hastaneye yatışı da gerektirebilir.

4 Grip aşısı nasıl yapılmalı? 6 ay- 3 yaş arası olan ve daha önce hiç grip aşısı olmamış çocuklara 1 ay arayla 2 kez yarım doz aşı kas içine yapılır. 3 yaş-8 yaş arası hiç grip aşısı olmamış çocuklara 1 ay arayla 2 kez tam doz grip aşısı yapılır. Daha önceki yıllarda grip aşısı olan çocuklara yaşa bakmadan 1 tam doz aşı yapılır. 8 yaş üstüne yılda bir kez aşı yapılır.

5 Grip aşısı neye karşı korur? Grip aşısı influenza adı verilen virüsün en sık görülen ve en ağır seyreden tiplerine karşı (H1N1, H3N2,influenza B) %60-70 civarında 6-8 ay süren bir koruma sağlar. Aşı yapıldıktan 15 gün sonra koruyuculuk başlar.

6 Grip aşısı yan etkileri nelerdir? En sık aşı yapılan yerde kızarıklık,sertlik ve ağrı yapabilir. Hafif ateş olabilir. Grip aşısı ölü bir aşı olduğundan grip benzeri şikayetler yapmaz.

7 Ne zaman aşı olalım? Ekim-Aralık ayı arası aşı yapılması için en uygun zamandır.Tüm grip sezonu boyunca da yapılabilir (Türkiye’de grip sezonu aralık sonu Nisan arasındadır).


"Çocuğunuzun Grip aşısını yaptırdınız mı?. Grip aşısı kimlere yapılmalı? 6 ay- 5 yaş arası çocuklar 65 yaş üzeri olanlar Şeker,kalp,akciğer,böbrek hastalığı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları