Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ŞÜKRÜYE GÖĞÜŞ İLKOKULU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ŞÜKRÜYE GÖĞÜŞ İLKOKULU"— Sunum transkripti:

1 ŞÜKRÜYE GÖĞÜŞ İLKOKULU

2 Marka şehre yakışan marka okul olmak
VİZYONUMUZ Marka şehre yakışan marka okul olmak

3 MİSYONUMUZ Biz, öğrencilerimizi yetenekleri ve yeterlilikleri doğrultusunda özgüven sahibi ve sorumluluklarının bilincinde, çağdaş bilgilere ulaşabilen, dünyada eğitim alanındaki gelişmelere ayak uydurabilen ve üst öğrenime bu donanımla gidecek bireyler olarak yetiştirmek; sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde kendilerini geliştirebilmelerini sağlamak; okul çevresine Eğitim, Öğretim, Bilim ve Kültür alanlarında bilgiye ulaşma ve kullanma olanağı sunmak için varız. Öğrencilerimizi yenilenen programımız doğrultusunda zirveyi değil zirvenin ötesini göstermek, ufuklarını genişletmek, uyuyan değil soran sorgulayan, kendine güveni olan bireyler yetiştirmek için varız.

4 Değerlerimiz Şükrüye Göğüş İlkokulu olarak;
Çalışanlarımız, öğrencilerimiz ve velilerimiz ile açık iletişim ve empati kurarız. Okuldaki tüm süreçlere okul toplumunun katılımını esas alırız. Çalışanların kendini güvende hissetmesini, işbirliğine dayalı çalışmasını ve kendini sürekli geliştirmesini sağlarız. Eğitim Öğretim’de “öğrenciyi”; yönetimde “okulu” merkeze alırız. Öğrenci başarısını ve mutluluğunu temel alarak kaliteli Eğitim’den ödün vermeyiz.

5 Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunmak isteyen okul toplumunun tüm bireylerini destekleriz. Öğrencilerimizi kendisiyle ve toplumla barışık, sorumluluklarının bilincinde bireyler olarak yetiştiririz. Asık suratlı değil, mutlu insanlar yetiştiririz. Sevgiyi saygıyı ve ülkenin bütünlüğünü ve değerlerini ön planda tutan, manevi ve ahlaki değerleri ön planda tutan bireyler yetiştirmek. Değişime açık, ufku geniş, hoşgörülü, vatan ve bayrak sevgisiyle donatılmış bireyler yetiştirmek. Temizlik ve sağlıklı yaşam kurallarını benimsemiş, toplumsal yaşama önem veren bireyler yetiştirmek.

6 Kısaca Okulumuz 1-Okulun Adı ŞÜKRÜYE GÖĞÜŞ İLKOKULU 2-Okulun Adresi
Selahattin Eyyubi Mah.48 Nolu Sok. No:46 Şehitkâmil 3-Okulun Telefon Numaraları

7 4-Okulun Web Adresi 5-Okulun Adresi 6-Öğretim Şekli Şu anda Mahmut Fehime Güleç İlköğretim okulu binasında öğleci olarak eğitim öğretim yapmaktayız.

8 Şükrüye Göğüş Kimdir?                 Adı ve Soyadı : Şükrüye GÖĞÜŞ Baba Adı : Tahir Doğum Yeri     : Gaziantep Doğum Tarihi   : 1909 Ölüm Yeri        : Gaziantep Ölüm Tarihi      : 1987

9 Okulun Tarihçesi 14 Haziran 1985 tarihinde açılışı yapılarak 1985 – 1986 eğitim ve öğretim yılında hizmete giren okulumuz yukarıda açık kimliği belirtilen merhume Şükrüye GÖĞÜŞ ‘ ün ölümünden önce Milli Eğitim adına bir okul yapılması isteği üzerine yaptığı bağış sonunda okul arsası istimlâk edilmiştir. Okulun arsası 3105 m2 dir. Zemin katın yapımına 1984 te başlanmıştır. 15 milyon Türk Lirası para harcanarak zemin katta 6 derslik, idare odası ve tuvaletler yapılmıştır. Binaya toplam 75 Milyon Türk Lirası Harcanarak 1. Kat 1988 – 1989 öğretim yılında eğitim ve öğretime açılmıştır.1. katta 6 derslik 1 Müdür Odası 2 Bilgisayar sınıfı ve tuvaletlerden ibarettir.

10 YENİ BİNAMIZ Okulumuz 2010 Temmuz ayında yeniden yapılmak için yıkılmıştır. Okulun tamamlanıp teslimi 2013 yılında yapılmıştır. Yeni binamız 2 Fen,2 BT 1 Müzik,1 Teknoloji Tasarım ve Görsel Sanatlar,3 Anasınıfı olmak üzere 33 derslikten ibarettir.

11 OKULUMUZUN GÜÇLÜ YÖNLERİ
Teknolojik donanımımızın ve ders araç gereçlerimizin yeter seviyede olması; Ast – üst tüm çalışanlar arasında etkili, sağlıklı ve saygılı bir iletişimin ortamının olması. Sıcak, demokratik, nispeten gelişime açık bir okul ortamına sahip olunması. Disiplin ( ciddi yaptırım gerektiren davranışlar ) ve devamsızlık probleminin asgari düzeyde olması. Zararlı alışkanlıkları olan öğrencilerin çok az olması

12 Okul idaresinin eşgüdümlü çalışması.
Anasınıfının olması. Kamera sistemi ile okul içi ve bahçe güvenliğinin 24 saat sağlanması, kayıt edilmesi. Öğretmen veli işbirliğimizin iyi olması Öğretmenlerimizle Okul idaresinin uyumlu çalışması Genç ve idealist bir öğretmen kadrosunun olması

13 OKULUMUZUN ZAYIF YÖNLERİ
Soysal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılımın az olması; Okulun spor tesislerinin yetersizliği Öğrencilerimizin ve velilerimizin ufukun ötesini görmede sıkıntı çekmeleri bu konuda üzerimize düşen yükün fazla olması. Öğrencilerimizin özgüvenlerinin az olması; Çalışanların değişime direnci;(her değişimin mutlaka sancılı olduğunun farkına varılmaması) İnsan kaynaklarının sosyal kültürel faaliyetlere gereken önemi vermemesi

14 Öğretmenlerin sık sık değişmesi (en az Bir okulda Bir öğretmenin 5 Yıl Görev yapmasını tavsiye ediyoruz.) Yardımcı personel eksiğimizin bulunması Bazı öğretmenlerimizin akademik olarak kendilerini geliştirmeye, yeniliklere açık olamamaları Bazı öğretmenlerimizin teknoloji okur- yazarlığından mahrum olması. Bazı öğretmenlerimizin motivasyonlarının eksik olması – sınıf içi etkinliklerde istenilen verimin alınamaması Bazı konularda görev paylaşımının yapılamaması, görevlerin bir kişi veya gruba kalması. Mali kaynakların yetersizliği. Okula – okumaya karşı ilgisiz velilerin olması, okuma – yazma bilmeyen velilerin bulunması. Okulda örgüt kültürü ve ilkelerinin henüz oluşmaması;

15 FIRSATLAR İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve çevreyle iletişimin iyi olması. Öğrenci ve personel sayımızın az olması, küçük bir okul olmamız. İlimizde tanınmış 1 üniversitenin olması ve 2 tane özel üniversitenin açılması ve ortaöğretimde çok farklı dallarda eğitim görebilme imkânı. Veli-okul işbirliği; Okul-çevre ilişkisinin güçlü olması;

16 TEHDİTLER Personel değişiminin fazla olması;
Velilerimizin sosyo – kültürel ve ekonomik bakımdan yetersiz olmaları Okulun sanayi bakımından gelişmiş bir ilde olması nedeniyle göç alması. Okulumuzda ikili öğretim yapılması. Disiplin cezalarının, yaptırımdan ve caydırıcılıktan uzak olması (yönetmelik ile ilgili durum.)

17 Öğrencilerde sigara içmek gibi kötü alışkanlıkların oluşmasına sebep olacak dış ortamların varlığı.
Öğrencilerin evlerinde ders çalışma ortamlarının olmaması Medya - İnternetin öğrencilerimiz üzerindeki olumsuz etkileri Okulumuzda özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler için özel alt sınıfın bulunmaması Hala öğrencilerimizin bir kısmının mevsimlik işlere gitmesi. Ara branşlar da öğretmen eksikliğinin çok olması.

18 SORUN ALANLARIMIZ Fiziki şartlardan kaynaklanan sorunlar
Çevreden kaynaklanan sorunlar Velilerden kaynaklanan sorunlar Teknolojiyi takip edemeyen personelden kaynaklanan sorunlar Personel yetersizliğinden kaynaklanan sorunlar Mali yetersizliklerden kaynaklanan sorunlar

19 Okulun Sorunları Çözüm Önerileri
Soysal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılımın az olması; Öğrencilerimizin ve velilerimizin ufkun ötesini görmede sıkıntı çekmeleri bu konuda üzerimize düşen yükün fazla olması. Öğrencilerimizin özgüvenlerinin az olması; Çalışanların değişime direnci;(her değişimin mutlaka sancılı olduğunun farkına varılmaması)

20 İnsan kaynaklarının sosyal kültürel faaliyetlere gereken önemi vermemesi
Öğretmenlerin sık sık değişmesi (en az bir okulda bir öğretmenin 5 Yıl Görev yapması) Okulda örgüt kültürü ve ilkelerinin henüz oluşmaması; Personel değişiminin fazla olması; Öğrencilerimizin bir kısmının mevsimlik işlere gitmesi Ara branşlar da öğretmen eksikliğinin çok olması.

21 Sınıflara Göre Kız Erkek Öğrenci Sayıları
Erkek Öğrenci Sayısı Kız Öğrenci Sayısı Sınıf Toplamı  Anasınıfı Toplam

22 Personel Sayıları 3 İdareci 26 Sınıf Öğretmeni 1 Matematik Öğretmeni
1 Türkçe Öğretmeni 1 Fen ve Teknoloji Öğretmeni 1 Sosyal Bilgiler Öğretmeni

23 1 İngilizce Öğretmeni 1 Beden Eğitimi Öğretmeni 1 Din Kültürü Ve Ah. Bil. Öğretmeni 1 Rehber Öğretmen 4 Anasınıfı Öğretmeni 1 Ücretli Türkçe Öğretmeni 1 Memur/Hizmetli

24 Öğrenci Devam-Devamsızlık Durumu
Devamsızlık olayları e-okul ile azalmış, Devamsız öğrencilere yapılan yardımlarla özellikle kız öğrenciler okula kazandırılmıştır.

25 Okulun Hedefleri

26 Hedef No 1 100 soruluk bir testte halen % 40 olan net oranı; 2010/2011 Eğitim Öğretim yılında %50’e, 2011/2012 Eğitim Öğretim yılında %60’ye ve 2012/2013 Eğitim Öğretim yılında %75’e çıkarılacaktır.

27 Hedef No 2 Haftada ortalama bir kitap okuyan öğrenci yüzdesi; 2.sınıfta %45; 3.sınıfta %50; 4.sınıfta %60; 5.sınıfta %50;7.sınıfta %40 ve 8.sınıfta %30 olup, bu oranlar 2010/2011 Eğitim Öğretim yılında % 10, 2011/2012 Eğitim Öğretim yılında %20, 2012/2013 Eğitim Öğretim yılında %30 arttırılacaktır.

28 Hedef No 3 Yapılan ev ziyaretlerinde planlı olarak üst öğrenim sınavlarına hazırlanan öğrenci oranı % 10 olarak saptanmış iken bu oran 2010/2011 Eğitim Öğretim yılında % 30’a, 2011/2012 Eğitim Öğretim yılında % 50’ye ve 2012/2013Eğitim Öğretim yılında % 70’e çıkarılacaktır.

29 Hedef No 4 2010/2011 Eğitim Öğretim yılında sınıf başına ortalama 2 olan sınıf-veli toplantı sayısı 2011/2012 Eğitim Öğretim yılında 3’e, 2012/2013 Eğitim Öğretim yılında 5’e çıkarılacaktır. Ortalama veli katılımı % 50’den % 70’e çıkarılacaktır.

30 Hedef No 5 2010/2011 Eğitim Öğretim yılında 1 olan “veliye öğrenci çalışmasını takip formu gönderen öğretmen” sayısı 2011/2012 Eğitim Öğretim yılında, 12’ye çıkarılacaktır.2012/2013 eğitim öğretim yılında 20 ye çıkarılacaktır.

31 AKADEMİK BAŞARI İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Akademik Başarıyı Artırıcı Çalışmalar Yönergesi doğrultusunda

32 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılında

33 1 - Okul Yürütme Kurulu Oluşturuldu.
2 - Okulun kendi bünyesinde deneme sınavları yapıldı. 3 - Öğrenciler öğretmenlere zimmetlendi. 4 - Halk Eğitim Merkezi bünyesinde SBS kursu açıldı.

34 5-Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından kursa gelen öğrenciler için yardım talebinde bulunuldu.
6-Vakıftan öğrencilere yardımcı kitaplar gönderildi.

35 Sonuç 60 öğrencimiz sınava girmiştir.

36 331.924 Puan ortalaması yakalanmıştır.(Gaziantep ortalaması 286.. dır)

37 30 öğrencimiz çeşitli Anadolu Liselerine yerleştirilmiştir
30 öğrencimiz çeşitli Anadolu Liselerine yerleştirilmiştir.(% 50 başarı )

38 Ayrıca 5.6.7 ve 8. sınıftan DPYB sınavına girenlerden 15 öğrencimiz Bursluluğu kazanmıştır.

39 1-Sınava girebilecek öğrenci sayısı ortalama 50

40 2- Puan hedefimiz 350

41 3-Hedefimiz sınavla öğrenci alan bir üst eğitim kurumuna 40 öğrenci yerleştirmek (% 80 )

42 Bu Amaçla Halk eğitim bünyesinde okulumuzda kurs açıldı.
Öğrenciler öğretmenlere zimmetlendi. Öğretmenlerimizin hazırladığı deneme sınavları yapılmaktadır.

43 Okulumuz Böyle İken

44

45

46 BÖYLE OLDU

47


"ŞÜKRÜYE GÖĞÜŞ İLKOKULU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları