Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Dezenfeksiyon Dr. A. Saatçı. Su neden temizlenir ? Patojenleri gidermek için Parazitleri, bakterileri ve virüsleri gidermek için Suyun bulanıklığını zaltma.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Dezenfeksiyon Dr. A. Saatçı. Su neden temizlenir ? Patojenleri gidermek için Parazitleri, bakterileri ve virüsleri gidermek için Suyun bulanıklığını zaltma."— Sunum transkripti:

1 Dezenfeksiyon Dr. A. Saatçı

2 Su neden temizlenir ? Patojenleri gidermek için Parazitleri, bakterileri ve virüsleri gidermek için Suyun bulanıklığını zaltma için ( 10 NTU bulanıklık biriminde giren su en fazla 1 NTU biriminde çıkması gerekir. Renk gidermek için Demir, Mangan gidermek için (Fe ++ suda erir, Fe +++ suda erimez, kırmız renk olarak çöker) Mangan filtre kumunun siyah rengini verir. Kum üzerine biriken mangan ve demir kendi kendini katalize eder (reaksiyonu hızlandırır= autokatalyst)

3 Cryptosyporidium

4 Giardia

5 Klor WHO Dünya Sağlık Örgütüne göre suda en az 0.2 mg/L klor kalmalıdır. Klor uçucu organiklerle birleşip kanser yapıcı Tri Halo Metanları (THM) leri oluşturur. Kloroform en çok rastlanılan THM dir Klor kullanılırsa borularda bakiye klor kalır ve tullantı su sızması halinde boruda dezenfeksiyon devam eder. Ozonun ve Ultraviyolenin kalıcı (bakiye) kısmı yoktur, onun için şebekede dezenfeksiyona devam edemez.

6 2 log ve 4 log öldürme Filtrelere giren 100 virüs 1 e indirilebilir. 1/100 = 0.01 -log (0.01) = 2 (2 log öldürme) Klorlamada virüsler 4 log öldürülür (10 000 giren virüs sayaıs 1 e düşürülür)

7 Piston Tipi Reaktör Daha yüksek konsantrasyon, daha hızlı reaksiyon, daha küçük reaktör

8 Piston Tipi Reaktör:Klorlama için tercih edilir

9 Tam Karışmalı Reaktör: Konsantrasyonlar daha az, seyrelir

10


"Dezenfeksiyon Dr. A. Saatçı. Su neden temizlenir ? Patojenleri gidermek için Parazitleri, bakterileri ve virüsleri gidermek için Suyun bulanıklığını zaltma." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları