Sunuyu indir
Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz
YayınlayanIlhami Karakuş Değiştirilmiş 8 yıl önce
1
ODTÜ İŞLETME 1957
2
2 Özel sektör ve kamu kuruluşlarının, değişen çevre koşullarına uyum göstererek, etkili, kârlı ve verimli bir şekilde yönetilmelerine ilişkin esasları kapsayan bir sosyal bilimdir. İşletme Bilimi
3
3 İşletmecinin Görevi Kuruluşun amacı doğrultusunda elindeki para, hammadde, malzeme, insan ve bilgi kaynaklarını en verimli şekilde kullanmaktır.
4
4 Hesapları ve kayıtları ve vergi işleri kim tutacak? Muhasebe Dükkanı açmak için gerekli sermayeyi hangi kaynaklardan kullanmalıyım? Finans Çalışanların ilişkilerini nasıl düzenlemeliyim? Kim hangi konuda kime karşı sorumlu olmalı? Tek ve büyük bir mutfak mı olmalı, yoksa mutfak kendi içinde bölümlere mi ayrılmalı? Örgüt Yapısı Bir lokanta açmaya karar verdiniz Hangi tür yiyecekler sunmalıyım? Bu konuda yenilikçi fikirlerim var mı? Girişimcilik Lokantamı diğerlerinden (rakiplerinden) ayırmak, farklı konumlandırmak için ne yapmalıyım? Misyonum ne olmalı? Stratejik Planlama İşletmeciliğin Alanları Bir örnekle açıklayacak olursak,
5
5 Ürünlerimi nasıl fiyatlamalıyım? Lokantamın dekorasyonunu sunduğum yiyecekler ve hedef kitlemle uyumlu bir hale nasıl getirebilirim? Pazarlama İnsan Kaynakları Lokantamın kapasitesi talebi karşılayabiliyor mu? Müşterilerim yemeklerin kalitesi ve servis süresinden memnun mu? Ürün Yönetimi Bulduğum elemanların işlerinden memnun kalmalarını sağlamak için onlara nasıl davranmalıyım? Tüm bu işleri yapacak elemanları nereden ve nasıl bulacağım? Ne gibi özellikler arayacağım? Ücretleri ne olacak? İşletmeciliğin Alanları Örgütsel Davranış
6
6 Bugün 550’den fazla lisans 100’ü aşkın yüksek lisans öğrencinin eğitim gördüğü, 2 Tamamı doktoralı, alanlarında tanınmış deneyimli akademik kadroya sahip, 3 Kurulduğu günden bu yana 5000’i aşkın mezun vermiş, 1 ODTÜ İşletme Bölümü Türkiye’nin sayılı işletme bölümlerinden biridir.
7
7 Özel ve kamu sektöründe uzman ve yönetici pozisyonlarına eleman, ve girişimci yetiştirmektir. ODTÜ İşletme Bölümü’nün amacı
8
8 SUNY Binghamton Ortak Lisans Programı: Taban Puan: 327.87 Sıralama: 96,200 Kontenjan: 29 ücretli +1 burslu ODTÜ İŞLETME Lisans Programı: Taban Puan: 427.85 Sıralama: 9,620 Kontenjan: 113 ODTÜ İşletme Bölümü
9
9 02 03 04 05 01 Günümüz şartlarına uyum sağlamaya uygun, esnek bir program Zorunlu – seçmeli dersler dengesinin öğrenciye sağladığı uzmanlaşma şansı Mezun olduktan sonra Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen şirketlerinde çalışma imkanı Derslerde ve çeşitli etkinliklerde iş dünyasından profesyonellerle tanışma imkanı Deneyimli ve dinamik akademik kadrodan eğitim görme imkanı Neden ODTÜ İşletme?
10
10 23 Yıllık Köklü geçmiş Kriz yönetimi Karar verme Öğrenilenleri Uygulama İmkanı Türkiye’nin Öğrenciler Tarafından organize edilen İlk pazarlama yarışması Just Marketing Global ve Yerel bir çok şirketle iş birliği İş dünyasında profesyonellerle birebir görüşme imkanı Yılda 8 Büyük Organizasyon ODTÜ İşletme Topluluğu (METU BIZ)
11
11 %35’i Mezun olmadan çalışacakları yerle anlaşmış oluyor %90’ı Özel sektörü tercih ediyor %90’ı Mezun olduktan sonra ilk 6 ay içinde iş buluyor ODTÜ İşletme Mezunları Mezunlarımızın,
12
12 MEZUNLARIMIZIN ÇALIŞTIĞI KURULUŞLARDAN BAZILARI
13
13 MEZUNLARIMIZIN ÇALIŞTIĞI KURULUŞLARDAN BAZILARI
14
14 ODTÜ İşletme Mezunları
15
15 ODTÜ İşletme Mezunları Türkiye Ülke Müdürü Resan Yuner CEO Hakan Ateş Ortadoğu ve Afrika Bölgesi CFO Erdem Kolçak Kurumsal Fonksiyonlar Başkanı Canan Ercan Çelik
16
16 2015 Yılı Mezunlarımızdan Bazıları İrem Birlik - Marka Yönetimi Ezgi Etuzsoy - İnsan Kaynakları Emre Kaya – İç Denetim Çağıl Çağatay – İnsan Kaynakları Başak Günaydın – Marka Yönetimi Burak Üstün – LAMP Ticaret Kanalı Saha Yöneticisi
Benzer bir sunumlar
© 2024 SlidePlayer.biz.tr Inc.
All rights reserved.