BALON Küçü k çocuk, baloncuyubüyülenmişgibi takipederken,şaşkınlığınıgizleyemiyordu. Onuhayretedüşürenşey, ‘ Bizim eve bilesığmaz ’ dediğiogüzelimbalonların.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Advertisements

Iletişimde üç filtre
İŞTE ADALET VE DOĞRULUK
GÜNEŞİN UYUDUĞU YER
ÇIKARMA ZAMANI.
Lütfen sesi açıp Tıklayınız..
AYAKKABICI Ayakkabıcı, yeni getirdigi malları vitrine yerleştirirken, sokaktaki bir çocuk onu izlemekteydi.
SİNAN AYTULU BUĞDAYIN YOLCULUĞU
Bir zamanlar bir ağaç varmış
Benim biricik Canım Babacığım
Ay’ ın Evreleri Merhaba! Beni tanıdınız mı?Ben her gece gökyüzünde farklı şekillerde dolanan AY. Benim aslında 4 tane adım var.Bunları öğrenmek ister misiniz?
BİLMECELER.
KÜLKEDİSİ.
Hikmet SIRMA.
MATEMATİK 2. SINIF DOĞAL SAYILARDA TOPLAMA VE ÇIKARMA İŞLEMİ
I . BÖLÜM Slaytı SESLİ ve kendi akışında izleyiniz
Yaşlı bir adam emekliye ayrılır ve kendine bir lisenin yanında küçük bir ev alır. Emekliliğinin ilk bir kaç haftasını huzur içinde geçirir ama sonra ders.
TIKANDI BABA Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.
EWAN 22 YAŞINA O YIL BASMIŞTI, KENDİNDEN EMİN, ZEKİ VE ÇEKİCİ BİR GENÇ ADAM OLMANIN GURURUNU TAŞIYORDU. EWAN 22 YAŞINA O YIL BASMIŞTI, KENDİNDEN EMİN,
Bir zamanlar bir ağaç varmış
Pes ettim... Daldaki yapraktım yaşamda, Hayat denilen ağacın dallarından, En yalnız olanında bir küçük yaprak, Yalnızdı üzerinde bulunduğum dalım,
BAYKUŞ KARDEŞİN PARTİSİ.
ÜÇ İHTİYAR MİSAFİR ÖYKÜSÜ
Ali Barsal 5N 1K Anne ne çok soru soruyorsun aklım karıştı ya…
DÖRT MUM Tıklayınız.
Nasrettin Hoca
Sen hangisini seçerdin?
İki kardeş vardı Bu iki kardeşin Hizmete muhtaç Bir anneleri vardı
MASALLAR DİYARI Çocuklar masalı dinlemeye hazır mısınız?
Okulun ilk günü, ilk derste profesörümüz, önce kendini tanıttı, sonra 'Bu yıl, yepyeni bir öğrencimiz var. Çok ilginç biri bakalım bulabilecek misiniz'
Yalnız sana borçluyum bugün dünyada varsam:
Ö Z G Ü R L Ü K... Soğuktu... Kar yağmaya devam ediyordu ve bir lokma yiyecek bulabilmek en büyük mutluluk olacaktı KURTiçin. Umutsuzca yaşadığı dağdan.
Anne, sana bir soru sorabilir miyim?
DAYANIŞMA VE YARDIMSEVERLİK
ZARFLAR Fiillerin, sıfatların ya da kendi türünden olan sözcüklerin (zarfların) anlamını “zaman, durum, yer yön, miktar ve soru” bakımından etkileyen sözcüklere.
Boya sandığına saklı düşler
Boya sandığına saklı düşler
Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… No: ……… 15 Ocak 2010 Cuma Annem marketten 2.
SAYGI SAYGI VAR OLDUKÇA DEĞERLERİMİZ HEP YAŞAYACAKTIR….
BİR ÖYKÜ.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAKIRKÖY İLKOKULU
BALONUM OKUMA – ANLAMA.
YA Ş ASIN TÜRKÇE ÖĞRENDİM. HAZIRLAYANLAR MEHMET İLHAN ORAL ŞEYHMUS TARKAN AFİF ALTUNKAYA.
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 16 Nisan 2009 Perşembe Matematik Kelebeği ağaca ulaştırıp, ağacı boyamasına yardım et. Ekin’in elindeki.
TC.ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ
Bremen Mızıkacıları.
TAVŞAN İLE KAPLUMBAĞA Güzel bir ilkbahar günüydü.
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
KÜL KEDiSi-SINDRELLA Hazırlayan: Emine KOÇAK- 7/A
İKİ ERKEK KARDEŞ.
Çıkarma İşlemi-4
“Bizde bundan sonra Müslümanların çocuk- larını kesmeyeceğiz” dediler. üç yüz gönüllü askeriyle birlikte kurtardı. sipere.
TAVŞAN KUZU VE SERÇE Çalı dibinde bir tavşan. Kulaklarını dikmiş bakıyor. Çimen üstünde bir kuzu. Başını eğmiş,ot yiyor.
MERHAMET ŞEVKAT FEDAKARLIK
‘’İYİKİ DOĞDUN KIZIM’’ Dokuz Ocak Bin Dokuz Yüz Doksan Üç tarihinde, Baban ile seni yaratmaya karar verdik! On Dokuz Ekim Bin Dokuz Yüz Doksan Üç tarihinde.
Bir zamanlar bir ağaç varmış
DÜZENLİ OLMAK.
Uzak bir ormanın yamacında bir ördek yaşarmış
CANIN KUŞLARI Can, o gün annesine ne kadar çok sıkıldığını anlatıyordu: — Neden oyuncaklarınla oynamıyorsun? diye sordu annesi. — Ama onlar benimle oynamıyorlar.
Tombik ormanda.
Şapka satarak geçinen bir adamın yolu bir gün bir ormana düşmüş. Adam biraz yürüdükten sonra sıcaktan ve yorgunluktan bunalmış, bir ağacın altına oturmuş.
EDAT(İLĞEÇ) Yalnız başına anlamı olmadığı halde kullanıldığı cümlelere anlam katan ve kavramlar arasında çeşitli anlam ilgisi kurmaya yarayan sözcüklere.
1 tane yüzlük 100 birlik 1 tane yüzlük 10 tane onluk.
DOĞADA NELER OLUYOR Biz insanlar çevreye bakmıyoruz oysa ki baksak çevremizdeki yeşillikleri nasıl pisletiyoruz. Biz insanlar çevreye bakmıyoruz oysa.
Bir zamanlar, birbirine bitişik iki çiftlikte yasayan iki erkek kardeş vardı. Günlerden bir gün bu iki kardeş arasında bir anlaşmazlık baş gösterdi. İki.
bitmeyen sevgi Genç adam ellerinde bir buket çiçek, sahile koşarak geldi... Gözleri şöyle bir sahilde gezindi, aradığını göremeyince ilk gördüğü banka.
Bir zamanlar bir ağaç varmış
GÖNÜL KÖPRÜSÜ.
HERKESİN BİR YUVASI VAR
Çıkarma İşlemi
Sunum transkripti:

BALON Küçü k çocuk, baloncuyubüyülenmişgibi takipederken,şaşkınlığınıgizleyemiyordu. Onuhayretedüşürenşey, ‘ Bizim eve bilesığmaz ’ dediğiogüzelimbalonların adamınasılhavayakaldırmadığıidi.

Baloncudinlenmekiçindurakladığında odaduruyorvesonrayinetakibe koyuluyordu.Biraraadamınkendisine baktığınıfarkederekonadoğruyaklaştı vebütüncesaretinitoplayarak:

-Baloncuamca,dedi.Biliyormusunbenim hiçbalonumolmadı. çocuğubirsöyleAdamsüzdükte n sonra: diyemı?sordu. -Paranvar le. Senonusöy-

-Bayramdavardı,diyeatıldıçocuk, önü- müzdekibayramyine olacak. -Öyleysebayramdagel,dediadam. Acelem yok, ben beklerim.

Çocuksessizc e geridöndü. O ana kadar balonlardan ayırmadığı gözleri dolu olmuş, yürümeye bilemecali kalma- mıştı. Bir kaç adım attıktan sonra elinde

olmadan tekraronlara baktığında, gördük- lerineinanamadı. Balonlar, her nasılsa adamın elinden kurtulmuşve yol kena- rındaki büyük birakasya ağacının dal- larınatakılmıştı.

Çocuk, olup bitenleri büyükbirmerakla takip ederken, baloncu ona doğrudönerek: -Küçük diye seslendi. Balonları ağaçtan kurtarırsan birini sanaveririm.

Yapılan teklif, yavrucağın aklını başından almıştı. Koşarak ağacınaltınadoğru yö- neldi ve ayakkabılarını aceleyle fırlatıp tırmanmaya başladı.

Hedefineadım yaklaşırken duyduğu heyecan, bacaklarını kanatan akasya di- kenlerinin acısını hissettirmiyordu. Sincap çevikliğiyle balonlara ulaştığında bir müddet onları seyretti ve dallara dola- nan ipi çözerek baloncuyasarkıttı.

Ancakbalonlardan birisi iyice sıkıştığından diğerlerinden ayrılmış ve ağaçtakalmıştı. Çocuk onu kurtarmaya kalkışsa, dikenler- den patlayacağını çok iyi biliyordu. İster istemez balonu yerinde bırakıp aşağıya indi ve adama dönerek:

-Birini bana verecektiniz, dedi. Hangisio? Adam elinintersiyle burnunu sildikten sonra: -Seninkiağaçta kaldı evlat, dedi. İstersen Çocukbu sefer ayakta bile duramadı.

Kaldırım kenarına oturupbaloncunun uzak- laşmasını bekledikten sonra, dallar arasında parlayan balona uzun bakarak: "Olsun", diye mırıldandı. "Olsun." Ağacın üzerinde kalsa da, birbalonumvar ya artık.. SON