IŞIĞI BEYİNLERİNDE TAŞIYANLARIN

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Vay aslanım!.. Vay yiğidim!.. Vay ki vay!..
Advertisements


HA GAYRET!... Özgürce yaşam…; Akıl, izan, vicdan…
Gökkuşağı Oyhan Hasan Bıldırki Şiirler Sesli Dinleyiniz.
“ANNELER GÜNÜ” İÇİN DERS SUNUMU
Oyhan Hasan Bıldırki İyi günler diler.
ESKİDENDİ ÇOK ESKİDEN.. Murathan Mungan
BİR KADINI BEKLEMEK ATAOL BEHRAMOĞLU
Kış arıyorsun karların arasındaki Şu anda işyerinde değilsin... Hadi durma hayal et, Bir dağ kulübesinde,
HA GAYRET TAYYİBAN!... Kalmadı Satılmadık VATAN, Özgürce ve çagdaş yaşam…; Akıl, izan, İnsaf,vicdan… pınarından sulanan!... Rızk,Kula,kuldan değil!...
HA GAYRET!... Özgürce yaşam…; Akıl, izan, vicdan… pınarından sulanan!... Kula,kuldan değil!... Doğrudan… Doğadan!... Armağan!.. Metin : Mehmet Halil Arık.
Çalışmaz da, üretmezse bir arı Bal neye lazım, petek kime gerek... Geçilmezse nehrin coşkun suları Sal neye lazım, kürek kime gerek...
AH YÜREĞİMİN SEGAH MAKAMI Ah be sevdalım Ah be belalım Ah Yüreğimin segah makamı! Yazlarım üşüyor yoksun! Kaçıncı koyduğum işaret takvimlere? Kaç sonbaharı.
BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU’NDAN
ANıLaRıM.
Şiir, Ali YAŞAR ‘ın DELİ IRMAK isimli kitabından alınmıştır… Ali YAŞAR Lütfen slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
Hüzünlü akşamlar düşüyor,sol yanımın sensizliğine Yoksul cümlelerim var, kuramadığım dilimde Ilığımsın,sıcağımsın,düşlerine yattığımsın Sevdalı sözlerim.
İÇİMİN KUYTULARINA DÜŞ SEVGİLİ İÇİMİN KUYTULARINA DÜŞ SEVGİLİ.
Aşkı Aramak....
Yıktın Mavi Hayallerimi
UNUT BENİ CAN Bu kaçıncı gece hasretinle yandığım kaçıncı gece yıldızları yıkadığım göz yaşlarımla? Mesafeler yırtıldı hıçkırıklarımla Bosnalı kadınlar.
KaDıN.
Benim gönül dostlarım: Dünyanın dört bir kö ş esinden derledi ğ im çiçekler.
CAHİT KÜLEBİ Hayatı Sanatı Eserleri Seçme Şiirleri.
MASAL KAHRAMANLARI Oyhan Hasan BILDIRKİ SEVGİYE SUSAMAK.
dünyanın “NEHİR”lerindeki her damla su...
AĞıTLaR YaKMaLıYıM Ağıtlar yakmalıyım,acılarımın üstüne Kokun gelmeli,puslu havalardan Bir nefes olmalı,şiirlerime Keder dolu bakışlarıma,yüzüme Siyahın.
GİTME VAKTİ Şiir: Emine TOKGÖZ.
BOZKIRDA YAZ SAATLERİ Ceyhun Atıf Kansu
Cemal Şimşek HÜZÜN YAĞMURLARI Venüs'ten GELİYORDU.
SAKSIM SAKSIM Önce toprak doldurdum Önce toprak doldurdum
Tasarım: magirbas © Sesli Akışında İzleyiniz Yüreğimin sürgün korkuları cebimde Gözlerimin şafaklarında iki büklümüm Hangi şamar acıtır özlemli gönlümü?
I h l a m u r l a r Ç i ç e k A ç ı n c a G e l Ses Düğmesini Açınız.
Seni Seviyorum.
Sen de Yan Canım.
Sokaklar hep yalanla dolu Hayat sanki tiyatro, Rol alan alana Sevdalar üç günlük…
DEMLİDİR SEVDAM MARVAN OĞUZ
ÇAĞRI.
10 KASIM TÜRKÜSÜ Atatürk! Anıtkabir devrimlerini söyler, Bozkır ovalarına, Erciyes'e Ağrı'ya, Ulusun egemen olduğunu, Özgür olduğunu. Haykıracağım haykıracağım.
MELEK GİBİ ( ŞİİRİ ) Melek oldum rüyamda, İpekten kanatlar taktım.
Sevdamızın pembe zamanlarında Sevdamızın pembe zamanlarında Griliğinden aydınlık çaldığımız Griliğinden aydınlık çaldığımız Çok bulut geçti üzerimizden.
Dostluğa Dair.
seslidir Çok uzak bir ülkede Yaprakları sararmıştır ağaçların İnce bir yağmura durmuştur bulutlar Şimdi çok uzak bir ülkede Yaz yemişlerinin tadını bırakarak.
BEN YOKUM Sesli dinleyiniz.
Bir bedende atan kalp gibiydik!
Yine birileri ölüyor müezzinin sesinde Yine birileri ölüyor müezzinin sesinde günler gecelere yağarak günler gecelere yağarak Bir çığlık çağlıyor Bir çığlık.
Şiir : Berat Bahure ANTEPLİOĞLU Sesli Akışında İzleyiniz.
Gözlerine Selam Söyle gözlerine selam söyle benden Selamlarımı söyle benden O güzel gözlerine Dalıp dalıp gidersem.
GÜNEŞİ İÇENLERİN TÜRKÜSÜ
Konuş sevdiğim Yüreğinin şarkısını söyle bana Gece karanlık,
Kendini tanıyınca; ağaçları, kuşları tanırsın, sonbaharları, altın sarısı yaprakları, uzaktan gelinliği giymiş kızlara benzeyen, karlar düşmüş dağları,
GiTTiĞiN YeR.

Oyhan Hasan BILDIRKİ Gökyüzünde bin bir turna şarkılar söylüyor Bu kadar mı özledin beni? Al benden de o kadar Bütün gece dolunayda gözledim seni.
Olmasa da olur dediğimiz insanlarla doludur hayatımız; tanıştığımız,selamlaştığımız; Klasik cümlelerle iletişim kurduğumuz, yanıtlarını merak etmediğimiz.
Sesi AçınızAkışına Bırakınız Önümde bir beyaz kağıt, Özlemini yazıyorum satırlara. Yokluğunda yanan bir ağıt, Gözyaşlarını asıyor duvarlara. Bugün.
RÜYÂ GİBİ ZAMANLAR Oyhan Hasan BILDIRKİ Dağlar duman duman, başındaki sisleri Ömrümün anılarla bezenmiş geçmiş günleri Yıldırım gibi bir atlı iner yamaçtan.
SEN İSTANBUL GİBİSİN Şiir: Müslüm KIZIL GÜFTE: Necdet Rüştü Efe TARA
SEVDALILARIN.
Ses Basınız.
SESLİDİR Sen Hiç..? MR CAN AKIN Sen; mehtaplı yaz gecelerinde sevginin coşkusuyla, yıldızlara dokunabildin mi hiç..? Sen; güneşli ılık bahar günlerinde.
ŞİMDİ EN AÇIK RENGİNDE GÖZLERİN
GÖKKUŞAĞINA BAKIN!.
Althea rosa ( Gül Hatmi) FAMİLYA: Malvaceae CİNS: Alcea TÜR: Althea officinalis Althea hibiscus Althea hibiscus Althea rosa Althea rosa Althea purple.
10 KASIM TÜRKÜSÜ Atatürk! Anıtkabir devrimlerini söyler, Bozkır ovalarına, Erciyes'e Ağrı'ya, Ulusun egemen olduğunu, Özgür olduğunu. Haykıracağım haykıracağım.
ATATÜRK.
Müzik : Kenny G.
GENEL TEKRAR - 02 TAMLAMALAR TÜRKÇE. SIFAT TAMLAMALARI sarı yapraklar güler yüz masmavi deniz birkaç soru bu ev hangi kitap kaçan balık ihtiyar adam.
BENİM YAŞLARIM.
Sunum transkripti:

IŞIĞI BEYİNLERİNDE TAŞIYANLARIN TÜRKÜSÜ

Prof. Dr. Mustafa AKIN Prof. Dr Prof. Dr. Mustafa AKIN Prof. Dr. Mustafa ÖZBARAN ve ekip doktorları için

Karanlığın ucundaki mumu Işıktan elleriyle büyütenler Kalbimin atlasını mehdi elleriyle dokuyanlar Yüreğimin ücra köşelerindeki kabelere Elleriyle nice sanemler kuranlar Kara dikenler üstünde Kırmızı karanfiller açtıranlar Doktorlar, doktorlarım benim Kalbimin ustaları mustafalarım benim Nasıl yazsam şiirlerinizi sizin?

Ölüm nehrinin kenarına ulaşıldığında Avuçlarındaki ışıkları kalplere serpenler Gökyüzündeki kara bulutları -maviye çevirenler- Şimşeği avuçlayıp yüreğime koyanlar İsam,tahirim, oğuzum, doktorlarım benim Kalbimin ustaları mustafalarım benim Nasıl bestelesem şarkılarınızı sizin ?

Bir promete gibi ışığı beyinlerinde taşıyanlar Kara toprağa düşmüş tohumu çatlatanlar Beyinlerindeki bilgiyi karanlık sulara ekenler Bir gece vakti kalbimin ışığını yakanlar Sanemim,ayşinim,muradım, doktorlarım benim Kalbimin ustaları mustafalarım benim Nasıl söylesem destanınızı sizin ?

Doktorlarımla yürüdüm -dar, sığ patikalarında yaşamın- korkmuştum,yorulmuştum yılları sürükleyen sulardan ve hasrettim gülmeye ağlamaya ve yaşamaya

Şimşekler çaktıran, yanardağlar uçuran Kalbimin köşesindeki babamın “korkma” sözü İsası, ,tahiri,sanemi,cemili Ve yeryüzü mehdileri Bir ipekböceği gibi Dokumaktalar kalbimin çiçeğini Coşkun bir sevdayla aşarken yeryüzünü Doktorum, doktorlarım, mehdilerim benim Kalbimin ustaları mustafalarım benim Nasıl yazsam şarkılarınızı sizin ?

Yaşadım hayatı güz bahçelerinde Ölüm nehrinin kenarına güller diktim şarkılardan Gökyüzünün mavilikleriyle mayaladım karanlıkları Bir türkü söyler gibi dans ettim ölüm sularında “Ne olursa olsun” dedi mustafalarım “bu yaşam sürecek” “saçlarında ozanın gün ışığı eksilmeyecek”

Beyinlerindeki bilim ışığını yüreğime sundular Ölüm nehrine iki gün kala Karadikenler üstüne akgüller kondurdular Doktorum, doktorlarım,onurlarım benim Kalbimin ustaları mustafalarım benim Nasıl söylesem türkülerinizi sizin ?

t.ayhan çıkın