BSM447 – MOBİL UYGULAMA GELİŞTİRME

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Programlama-II (Java ile Bilgisayar Programlama)
Advertisements

Ders İçeriği Ağaç Veri Modeli Tanım ve Gerçekleştirim İkili Ağaç
Saatte V km hız ile giden bir aracın t zamanda aldığı yolu bulan metodu yazınız. Metodu kullanacak bir program yazınız. ( yol=hız*zaman, x=V*t) — Metot.
C# - Metotlar.
Tuğba DEMİREL
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
void medyan(int cevap[]) { int j; siralama(cevap);
Nesneye Dayalı Programlama
ANDROID işletim sistemi
SEDA ARSLAN TUNCER Android işletim sisteminde RGB histogram değerlerinin gerçek zamanlı olarak elde edilmesi SEDA ARSLAN TUNCER
BPR152 ALGORİTMA VE PROGRAMLAMA - II
7. DİZİLER Diziler birçok değişkene aynı adla ulaşmayı sağlayan bir grup veri yapısıdır. Bir dizi aynı tipte ve aynı adı paylaşan bir grup değişken demektir.
NESNEYE YÖNELİK PROGRAMLAMA
MySQL, SQL ve PHP Öğr.Gör.Şükrü KAYA.
DİZİLER.
BPR152 ALGORİTMA VE PROGRAMLAMA - II
DELEGATE OOP-UYG.
Erişim Denetimi, Fonksiyon
NESNE TABANLI PROGRAMLAMA -METOTLAR-
C# Metot Overloading (Aşırı yükleme)
METODLAR Canan Işıl. 1 İçindekiler Açıklamalar, Örnekler, Sorularınız? Kaynakça, Teşekkürler..
C#.NET 5.0 C# .NET 5.0 Eğitimleri Volkan KANAT.
SINIFLAR VE DİNAMİK BELLEK YÖNETİMİ
EDUTIME Java Day 8 Serdar TÜRKEL.
Demet AYDIN METODLAR Demet AYDIN
END3061 SİSTEM ANALİZİ VE MÜHENDİSLİĞİ
Diziler (Arrays).
JAVA’DA DİZİLER Dr.Galip AYDIN.
Dizi ve ArrayList.
Sınıflar ve Nesneler Sınıf: bir nesnenin şablonunu, kalıbını, şeklini, davranışını, kalıtımını değişkenleri, metodları ve ebeveynleri vasıtasıyla tanımlar.
SINIFLAR VE DİNAMİK BELLEK YÖNETİMİ VE SINIFLARIN DİĞER ÖZELLİKLERİ Yılmaz Kılıçaslan.
Trees, Vectors, Iterators. ADT Abstract Data Type (ADT) vs implementation -Soyut Veri Türleri - Uygulamaları.
Bölüm 5 Nesneler ve Metotlar
Bil 102 Bölüm 6 Diziler.
YAZILIM.
Bil 102 Bölüm 3 Java’da Program Akış Denetimi Bil 1021.
Bilgisayar programlarının en büyük avantajı, kullanıcının işini kolaylaştırmalarıdır. Her bilgisayar programı bunu değişik metotlar kullanarak sağlar.
YAZILIM.
YAZILIM.
SINIFLAR ve NESNELER. İlk sınıfımızı ekleyelim class KrediHesap { public ulong HesapNo; public double Limit; public string KartSahibi; }
METOTLAR.
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
Mobil Uygulama Geliştirme
BİLGİSAYAR NEDİR?.
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
IMGK 207-Bilimsel araştırma yöntemleri
BSM447 – MOBİL UYGULAMA GELİŞTİRME
BSM447 – MOBİL UYGULAMA GELİŞTİRME
BSM447 – MOBİL UYGULAMA GELİŞTİRME Öğr. Gör. Nevzat TAŞBAŞI 3. Hafta.
MOB İ L UYGULAMA GEL İ ŞT İ RME Hafta 11. VER İ LER İ SAKLAMA Android sistemlerinde hazırlanacak projelerde verileri saklamak için android sisteminin.
Veri yapıları Hafta3 Dizi Yapıları.
BSM447 – MOBİL UYGULAMA GELİŞTİRME Öğr. Gör. Nevzat TAŞBAŞI 7. Hafta.
AB’15 Arduino ile sensörler dersi
BSM447 – MOBİL UYGULAMA GELİŞTİRME Öğr. Gör. Nevzat TAŞBAŞI Giriş.
BİLGİSAYAR programlama II
BSM447 – MOBİL UYGULAMA GELİŞTİRME Öğr. Gör. Nevzat TAŞBAŞI 6. Hafta.
ÜNİTE 1 Timpanik Membran Sıcaklığını Değerlendirme.
Hafta2 Rekürsif Algoritmalar
Akdeniz Ü., Teknik Bilimler MYO, Bilgisayar.
İNSAN-BİLGİSAYAR ETKİLEŞİMİ. Bağlam Arayüz Görev Kullanıcı İBE Ana Bileşenleri.
PATLAMA MUKAVEMETİ TESTİ
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
Nesneye Dayalı Programlama Temel Kavramlar Hüseyin ESKİ.
NBP103 Programlama Temelleri Öğr. Gör. Mahmut Kılıçaslan
JAVA’DA DİZİLER. Özet  Dizi: belirli sayıda ve aynı veri türünden de ğ işkenlere aynı adla erişilmesini sa ğ layan bir yapıdır.  Dizilerde döngü işlemleri.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
Android Adım Sayar Uygulaması
Nesneye Dayalı Programlama 1
Nesneye Dayalı Programlama 1
DENGE GÜÇLÜĞÜ ÇEKEN BİREYLER İÇİN AKTİVİTE TESPİTİ
Sunum transkripti:

BSM447 – MOBİL UYGULAMA GELİŞTİRME Öğr. Gör. Nevzat TAŞBAŞI 9. Hafta

Sensörler Günümüzdeki cihazlar telefonların gerçekleştirdiği görüşme ve mesajlaşmanın dışında bir çok sensörle beraber gelmektedir. Bu sensörler kullanılarak sıcaklık, parlaklık, hareket, ivme, nem v.b. birçok çevresel faktörler ölçülebilir.   Android ile hazırlanan projeler içerisinde birden fazla sensör kullanılabilir. Android işletim sisteminde bu sensörlerin donanım özellikleri ve diğer bilgiler bir dizi değişken içerisinde tutulur.

Sensörler Vektör Açıklama TYPE_ACCELEROMETER İvmeyi ölçmek amacıyla kullanılan sensör. İvmeyi üç eksen doğrultusunda hız olarak verir. TYPE_GRAVITY Yerçekimi sensörü. TYPE_GYROSCOPE Denge sensörü. Cihazın yönelme durumunu üç eksen doğrultusunda derece olarak verir. TYPE_LIGHT Işık sensörü. Ortamın bulunduğu ışık miktarını verir. Genlde ekranların parlaklığının ayarlanmasında kullanılır. TYPE_LINEAR_ACCELERATION Doğrusal ivme sensörü. TYPE_MAGNETIC_FIELD Manyetik alan sensörü. Üç eksen doğrultusunda manyetik alan değerlerini mikrotesla olarak döndürür.

Sensörler Vektör Açıklama TYPE_ORIENTATION Yön belirleme sensörü Cihazın yön durumunu üç eksen doğrultusunda derece olarak verir. TYPE_PRESSURE Basınç sensörü. Cihaz üzerindeki basıncı tek değer olarak verir. TYPE_PROXIMITY Yakınlık sensörü. Bir nesne belirlendiğinde cihazla nesne arasındaki mesafeyi metre olarak verir. TYPE_RELATIVE_HUMIDITY Nem sensörü. TYPE_ROTATION_VECTOR Dönme vektörü sensörü. TYPE_STEP_DETECTOR Adım dedektör sensörü. TYPE_TEMPERATURE Ortam sıcaklığını ölçen sensör. Sıcaklık değerini santigrat olarak döndürür.

Sensörler Bu sensörlere sensor.<sensor adı> ile ulaşılır. Cihazda bir sensörden birden fazla olabilir. Cihazda var olan sensörleri öğrenmek için SensorManager’dan yararlanılır. sensorManager’ın getSensorListmetodu ile Sensor.TYPE_ALL değeri ile tüm değerler öğrenilebilir. List<Sensor> sensorlistesi=sensorManager.getSensorList(Sensor.TYPE_ALL);

Sensörler Sensor üzerinde gerçekleşen değişiklikleri öğrenmek için olay dinleyicisi kullanılır. SensorEventListener <olay_dinleyicisia_adı> =new SensorEventListener(){ public void onSensorChanged(SensorEvent sensorEvent) { Sensörde oluşan değişik olduğunda çalışacak metottur. } public void onAccuracyChanged(Sensor sensor, int accurary) Sensör değerlerinde değişiklik olduğunda çalışacak metottur.

Sensörler Makinedeki kullanılacak olan sensör sensorManage’i getDefaultSensor ile Sensor türünde bir değişkene tanımlanır. Sensor <sensordeğişkeni>= sensorManager.geDefaultSensor(Sensor.sensöradı); Oluşturulan sensör dinleyicileri, oluşturulan sensör değişkenide kullanılarak sensorManager’ın registerListener metoduna atanır. sensorManager.registerListener(<olay_dinleyicisia_adı>, <sensordeğişkeni>, SensorManager.SENSOR_DELAY_NORMAL);

Android Konum Uygulamaları Kaynaklar: [1] http://www.ahmetcebisli.net/2011/07/android-listview/ [2]https://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr [3] http://www.akilliyazilim.org/androiddersleri/android-dersleri-30android-location-api.html