Hazırlayan:Yasin KAYNAR Serkan AKKAYA

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hazırlayan :İ.Durak Sınıf Öğretmeni
Advertisements

ÇANAKKALE 1915 Övün, ey Çanakkale, cihan durdukça övün!
ŞEHİDİM “Türk Milleti, kendinin ve memleketinin, yüksek menfaatlerinin aleyhine çalışmak isteyen bozguncu, vatansız ve milliyetsiz beyinlerin saçmalamalarındaki.
ŞEHİTLERİM.
GÜNEŞLERİN BATTIĞI YER!
VATAN SEVGİSİ.
ŞEHİTLER HAFTASI.
ÇANAKKALE SAVAŞI.
Çanakkale geçilmez Bomba şimşekleri beyninden inip her siperin Sönüyor göğsünün üstünde o arslan neferin. Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer, O.
ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLU OLSUN ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLU OLSUN
Selman ALBAY Din Kül. ve Ahl. Bil.
KONU:23 NİSAN ULUSAL EĞEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
Kıyılarıyla Avrupa ve Asya’yı birleştiren Marmara ve Ege Denizini birbirini bağlayan Çanakkale savaşlarının en kanlı muharebelerinin cereyan ettiği, çok.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN HAYATI
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN HAYATI.
TBMM’NİN AÇILIŞI ve SAKARYA SAVAŞI
xzz2Itwm4E7E 1-) Çanakkale Kara Savaşları süresince Gelibolu yarımadasına çıkarılan asker mevcudu dir. Bu askerlerin nini İngiliz,
ŞEHİTLERİM
KAHRAMANLAR DA ÖLÜR ZAMANSIZ YAŞLARDA SİPERSİZ KIŞLALARDA YÜREĞİMİZE GÖMÜLÜR BİN KURŞUN YARASI YETİM ANAM ZIPLADI GEÇTİ KURŞUNLAR KINALAR SÜRERDİN GELİNLERİNE.
ÇANAKKALE.
Çanakkale zaferi Çanakkale şehitleri.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
VATANSEVERLİK.
BAYRAKSIZLAR                                              
ÇANAKKALE ZAFERİ.
ÇANAKKALE ZAFERİ.
ÇANAKKALE.
ÇANAKKALE Övün, ey Çanakkale, cihan durdukça övün! Ömründe göstermedin bin düşmana bir düğün. Sen bir büyük milletin savaşa girdiği gün, Başına yüz milletin.
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYAMI
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.
ÖNCE VATAN Bu toprağa nice canlar verildi, Haindir ülkemi satan diyorum, Zalimler ordusu yere serildi, Önce vatan sonra vatan diyorum. Toprağını sürdüm.
Savaşa katılan ülkeler
BİRİNCİ BÖLÜM ( ) “Senin adın da Mustafa,benim adım da;
HAZIRLAYAN: AYŞE NUR OKUR HANDAN YOL MERYEM RASULİ
ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN ANISINA..
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
BİLİŞİM TEKNOLOJİERİ VE YAZILIM DERSİ PERFORMANS ÖDEVİ
HAZIRLAYAN: ZÜBEYDE DURMUŞ 6_B 532
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI.
MİLLİ (ULUSAL ) BAYRAMLARIMIZ
BAYRAMLARIMIZ Biz Türk’üz.Geleneklerimize bağlı bir milletiz.
Çanakkale Zaferi Hazırlayanlar: Fatma Dinç Sevgi Hançerli.
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ Milli bayramlarımız, ulusça kutladığımız, birlik beraberliğimizi pekiştiren sevinçli günlerimizdir.
ATATÜRK'ÜN HAYATI.
18 MART ZAFERİMİZ Şehri Sönmez Gülsüm AYHAN. ŞEHİTLER ÖLDÜ KALDI VATAN YAR ALAN BİLİNMEDİ ŞEHİTLER ĞÖĞE BAKTI İNLEDİ…
BAYRAK TÜRKÇE.
ÇANAKKALE ZAFERİ yılında I. Dünya Savaşı'nın başlamasıyla İtilaf devletleri bu isteklerini gerçekleştirme fırsatının doğduğuna inandılar. Bu inançla.
İSTANBUL ADALET SARAYININ DÜZENLEDİĞİ 100. YILINDA MİLLİ DESTANIMIZ ÇANAKKALE ŞİİR YARIŞMASINE 3-A SINIFI ÖĞRENCİMİZ SENA KUTLU İSTANBUL GENELİNDE 5. OLMUŞTUR.
BENİM BÜYÜK YUVAM.
ATATÜRK’ÜN GÖREV ALDIĞI SAVAŞLAR
Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz YIL Sonra…
ATATÜRK’ÜN YAŞAMI.
Niçin Bayram Yapıyoruz ? Cumhuriyet ilan edilmeden önce devletimizin adı Osmanlı Devleti’ydi. Osmanlı Devleti padişahlar tarafından yönetiliyordu. Bazı.
Çanakkale 18 MART Çanakkale bir haykırıştı.Zayıfın güçlüye isyanı. Bir dehanın zeka ile imtihanıydı.  Çanakkale Boğazında avını arıyordu aç kalmış.
VATAN SEVERLİK IRZ VE NAMUSTAN MAHRUM KALANLAR MİLLET VE VATAN HİSSİ TAŞIMAZLAR;BÖYLELERİNDEN SAKINMALILAR. MEVLANA GÖLHİSAR MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ.
SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz.
 Atatürk olmasaydı bence Türkiye şu anda Türkiye değil başka bir ülkenin adına sahip ola bilirdi. Bu sebepden dolayı bence Atatürk’ü asla unutmamalıyız.
ÇANAKKALE SAVAŞI. ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARI SEYİT ONBAŞININ GÜLLEYİ KALDIRMASI.
ÇANAKKALE VE KURTULUŞ SAVAŞIMIZDAN GÖRÜNTÜLER.
ÇELTİKÇİ İLKÖĞRETİM OKULU ATATÜRK'ÜN HAYATI.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü
ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZİ
TÜRK BEŞLERİ.
Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını sembolize eden ve milli marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılmış,
ŞEHİTLERİM.
Türk Bayrağının Ortaya Çıkışı Sunu
ŞEHİTLERİM.
Sunum transkripti:

Hazırlayan:Yasin KAYNAR Serkan AKKAYA 18 Mart Çanakkale Zaferi Hazırlayan:Yasin KAYNAR Serkan AKKAYA

18 Mart’ın Önemi Çanakkale savaşı yüzyılın en büyük savaşıdır 300.000 askerimiz şehit olmuştur Çanakkale savaşı 18 mart 1915’te alınmıtır 19 şubat’ta ilk ateş açılmıştır

Çanakkale 1915'de kurtuldu çanakkale atatürk gitti kurtuldu çanakkale bu güzel yurdu kurtardı çanakkale istiklali kazandı çanakkale bir değil bin şehit var burada bağımsızlığı bekleyen bin şehit çanakkaleyi kurtardı yunanlılara düşman oldu bu güzel çanakkale çanakkale korkmadı bayrağına sarıldı bu vatanı kurtardı teşekkürler çanakkale

18’Mart Çanakkale 18 mart Çanakkale doğdu insanlar Çanakkalede Çanakkalede doğanlar Çok şanslı bir insanlar 18 mart Çanakkale Oldü Askerler Çanakkalede Çanakkalede ölenler Çok şanslı insalar çanakkalede doganlar çanakkalede ölenler çanakkalede yaşıyanlar çok şanslı bir insanlar

Türkün Geçit Vermez Kalesidir Çanakkale Bir destanın adıdır Çanakkale Ateşle imtihandır Çanakkale Tarihte destandır Çanakkale Düşmana mezardır Çanakkale Türkün şerefidir bu Çanakkale Kurşunların sevdası Çanakkale Ateşe karşı imandır Çanakkale Haçlıya ölümdür bu Çanakkale Şehitlere mezardır Çanakkale Yamyamlara derstir Çanakkale Canavarlara derstir Çanakkale En büyük destandır Çanakkale Kınalı kuzuların yattığı yer Çanakkale

ATAM Bir sonbahar gününde bizleri Bizleri bırakıp gitmişsin Her Türk'ün kalbinde Bir yer edinmişsin Atam her 10 Kasım'da, Bu millet seni anar. Saat dokuz'u beş geçe Her Türk sana ağlar. Bu vatan sana emanet, Atam sen yerinde rahat et. Biz Türk çocukları var olodukça Seni unutmaz bu millet.