BESİN İÇERİKLERİ İlayda ASİL 9/E 416.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sağlıklı Beslenme.
Advertisements

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
HAMİLELİKTE BESLENME Dyt. Şerife ÖZDEMİR TAVLAN.
FUTBOL VE BESLENME BESLENME
SAĞLIKLI BESLENMEDE POSALI YİYECEKLERİN ÖNEMİ
OBEZİTE VE SAĞLIKLI BESLENME
UZUNKÖPRÜ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ
saĞLIKLI BESLENME NASIL OLMALI?
SAĞLIKLI VE DENGELİ BESLENME
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARININ BESLENMESİNDE
HAZIRLAYANLAR HADİCE DEMİREL ZAFER DÜZGÜN DÜRDANE AYGÜL YUSUF YALÇIN
DENGELİ DÜZENLİ BESLENME
BULAŞICI OLMAYAN HASTALIKLAR VE PROGRAMLAR ŞUBESİ
SAĞLIKLI BESLENME VE BİLİNEN YANLIŞLAR
AHMET NURİ ERİKOĞLU İLKOKULU ALIŞKANLIKLARININ KAZANDIRILMASI
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
FEN VE TEKNOLOJİ PROJE ÖDEVİ
İNSANIN SAĞLIKLI GELİŞİMİNDE ETKİLİ BESİNLER
İL HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
BESİNLER VE ÖZELLİKLERİ
SPORDA BESLENME BESİNLER VE SİNDİRİM
Canlılarda madde ve enerji
Besin ve İçerikleri.
BESİNLER İNORGANİK ORGANİK.
VİTAMİNLER VE GÖREVLERİ.
YAŞ GRUPLARINA GÖRE BESLENME
Vitaminler Konuşuyor V İ T A M İ N L E R A B C K E D.
ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
BESİNLER.
SAĞLIKLI BESLENME.
BESLENME REHBERİ 1.
FEN VE TEKNOLOJİ ÜNİTE:VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
SAĞLIKLI BESLENME.
GIDA GÜVENLİĞİ ve ALO GIDA 174
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
5.SINIF 1.ÜNİTE VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
İNSANIN SAĞLIKLI GELİŞİMİNDE ETKİLİ BESİNLER VE ÖZELLİKLERİ NELERDİR??
UMMAHAN YILMAZ Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi
Canlı Ve Enerji İlişkisi
1-3 yaş grubu çocuklarda beslenme
Beslenmenin ABC’si Dyt. Ece Köprülü.
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
AD:Anıl SOYAD:Köylü SINIF:9/A NUMARA:378
Beslenmemizde Önemli Etken Vitaminler
TÜRK MUTFAĞI Meşhur Türk Yemekleri
ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME.
Sağlıklı Beslenme.
Sağlıklı Beslenme / 32.
BESİNLER VE DENGELİ BESLENME.
DERS: Fen ve Teknoloji TEMA: Besinler Ve Dengeli Beslenme SINIF: 5. Sınıf
SUDA ERİYEN VİTAMİNLER
BESLENME VE DİYETETİKTE TEMEL KAVRAMLAR
İLKÖĞRETİM ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
BESLENMEDE SÜTÜN ÖNEMİ
Sağlıklı Beslenme.
Mineraller Tüm hücrelerin gereksinim duyduğu maddelerdir
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
DENGELİ BESLENME SEDA DEMİRAĞ.
CANLILARIN TEMEL BİLEŞENLERİ
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin her birinin yeterli miktarda alınması.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
LİPİTLER.
(ERZURUM) KADAYIF DOLMASI Zeliha IŞIK
GIDALARIN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
Sunum transkripti:

BESİN İÇERİKLERİ İlayda ASİL 9/E 416

SUCUK Yağ, Karbonhidrat, Protein Sodyum, Potasyum pH = 6.0 en yüksek , pH değerinden dolayı asittir.

YUMURTA Yağ, karbonhidrat, protein, A ve C vitamini Sodyum, Potasyum, Kalsiyum, Demir pH değerinden dolayı bazdır.

ZEYTİN Yağ, Karbonhidrat, Protein, A vitamini Sodyum, Potasyum, Kalsiyum, Demir

AYÇİÇEK YAĞI Yağ, A vitamini Sodyum, Potasyum, Kalsiyum pH değerinden dolayı asittir.

EKMEK Karbonhidrat, Protein Sodyum, Potasyum, Kalsiyum, Demir Genellikle asittir.

Balık Protein, A vitamini Sodyum, Potasyum, Kalsiyum pH değerinden asittir.

LİMON Yağ, Karbonhidrat, Protein, A ve C vitamini Sodyum, Potasyum, Kalsiyum pH değerinden dolayısıyla bazdır.

KARPUZ Karbonhidrat, A ve C vitamini Potasyum, Kalsiyum pH değerinden dolayı asittir.

MAKARNA Karbonhidrat, Protein Sodyum, Potasyum, Kalsiyum, Demir

BAL Karbonhidrat, C vitamini Sodyum, Potasyum, Kalsiyum, Demir pH değerinden asittir.

SÜT Yağ, Karbonhidrat, Protein, A ve C vitamini Sodyum, Potasyum, Kalsiyum pH değerinden dolayı asittir.

SAF SU Sodyum, Kalsiyum Saf su pH değeri 7.0 dir yani nötr.

MISIR Yağ, Karbonhidrat, Protein, A vitamini Sodyum, Potasyum, Kalsiyum, Demir pH değerinden asittir.

PEYNİR Yağ, Protein, A vitamini Sodyum, Potasyum, Kalsiyum Ph ‘ından dolayı asittir.

CEVİZ Yağ, Karbonhidrat, Protein, A ve C vitamini Sodyum, Potasyum, Kalsiyum, Demir Asittir.

TUZ Sodyum, Potasyum, Kalsiyum, Demir

BADEM Yağ, Karbonhidrat, Protein, Potasyum, Kalsiyum, Demir Bazdır.

KIRMIZI ET Yağ, Protein pH değerinden dolayı asittir.

BUĞDAY Karbonhidrat, Protein Potasyum, Kalsiyum pH 7.0 dan küçük olduğu için asittir.

KURU FASULYE Yağ, Karbonhidrat, Protein, A ve C vitamini Sodyum, Potasyum, Kalsiyum, Demir Bazdır.