Keskin.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DOĞAL SAYILARDA BÖLME İŞLEMİ
Advertisements

Önce yenilen cevizlerin toplamını bulurum = 6 13 yenmiş
BÖLME İŞLEMİNİ KAVRAYALIM.
ÖZEL VE TÜR (CİNS) ADLARI
1/25 Dört İşlem Problemleri A B C D Sınıfımızda toplam 49 öğrenci okuyor. Erkek öğrencilerin sayısı, kız öğrencilerin sayısından 3 kişi azdır.
MATEMATİK DERSİ SUNUSU BİLGİ YUVAMIZIN KUZUCUKLARI
DÜZİNE.
KESİRLER. Pastayı eşit paylaşalım.(Eşit paylaşmak ne güzel.)
BÜTÜN - YARIM.
HİKMET SIRMA.
BİRLİKTE DENİZDEKİ BALIKLARI SAYALIM MI?
Deste ve düzine
BÜTÜN YARIM ÇEYREK bütün yarım yarım çeyrek bütün.
SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİM;
Metin’in yaşı kardeşinin yaşının 3 katı kadardır
BÜTÜN
DESTE VE DÜZİNE.
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 25 Eylül 2009 Cuma Matematik Aynı türden 10 nesnenin sayısına ………… denir. Aynı türden …. nesnenin sayısına.
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 13 Mayıs 2009 Çarşamba Matematik İşlem sırası verilen problemleri yazar mısın? Arda.
2. SINIFLAR BİLGİ YARIŞMASINA HOŞGELDİNİZ
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 28 Nisan 2009 Salı Matematik Yağmur damlalarını sayalım. Kaç onluk ve kaç birlik olduklarını belirtelim.
Aynı-Farklı Kavramı Dilek Selek
Matematik kümeler vedat çelik mesut kılınç.
ÖDEVİ HAZIRLAYANLAR ÇİĞDEM DEMİR 3/B ZAHİDE TRAMPACI
Problem: Ali 5 arkadaşına 3’er tane şeker dağıtmış. Acaba Ali kaç şeker dağıtmış?
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 16 Nisan 2009 Perşembe Matematik Kelebeği ağaca ulaştırıp, ağacı boyamasına yardım et. Ekin’in elindeki.
Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… No: ……… 28 Aralık 2009 Pazartesi Sevgili kuzucuklarım,
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 11 Mayıs 2009 Pazartesi Matematik İşleme uygun soru cümlesi yazalım. Aşağıdaki.
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 30 Nisan 2009 Perşembe Matematik Çocuklar, yapmanız gereken kavanozları ikili gruplara ayırıp, ayrı renklere.
MATEMATİK DERS: KONU: KESİRLER ÜNİTE 5 SÜRE :40 DAK.
MATEMATİK.
PROBLEMLER.
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 13 Nisan 2009 Pazartesi Matematik Okan’ın 4 ve Tuğba’nın 5 tane silgisi vardır. Fırat’ın silgileri sayısı.
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 16 Mart 2009 Pazartesi Matematik tebeşirden 7 tanesini kullandık. Geriye kaç tebeşirimiz.
Aşağıda modellerle yapılan çıkarma işlemini inceleyiniz.
EĞLENCELİ MATEMATİK
MATEMATİK DERSİ TOPLAMA İŞLEMİ (Toplamları 10’a kadar olan sayılar)
ÇÖZÜMLÜ BÖLME PROBLEMLERİ
Yarısı 8 olan sayının 3 fazlası kaçtır ?
İZMİT ERENLER TOKİ İ.Ö.O 3/B SINIFI
MATEMATİK DERSİ 1 KESİRLER TAM - YARIM.
EĞLENCELİ MATEMATİK.
PROBLEM ÇÖZÜYORUM.
PROBLEMLER.
 10 cevizin yarısının 6katı kaç ceviz eder?  32 sayfalık kitabın çeyreğini okuyan Arda’nın okuyacağı kaç sayfası kalmıştır?
PROBLEMLER.
Tane ile satışı pek anlamlı olmayan nesneler vardır. Bunların birkaçı bir araya getirilip bağlanır. Bu oluşumlar bağ, topak, deste, demet, tutam, düzine.
KÜTLE ÖLÇÜSÜ PROBLEMLERİ
BİLGİ YUVAMIZIN KUZUCUKLARI
1) Bir bakkal sabah 9, akşam 7 yumurta sattı. Bakkal bir g ü nde ka ç yumurta satmıştır?
Sonra onluklar çıkarılır. Önce birlikler çıkarılır.
PROBLEMLER  Annemin 15 tane yumurtası var 10 tane de ben versem kaç tane yumurta olur?

1 tane yüzlük 100 birlik 1 tane yüzlük 10 tane onluk.
MATEMATİK DERSİ ORAN ORANTI SORU VE ÇÖZÜMLERİ.
DÖRT İŞLEM PROBLEMLERİ
301 – 198 = çıkarma işleminin sonucu kaçtır?
4 tane 26 X 4 4 kere x 26 Kaç tane 26 vardır?
2.SINIF PROBLEMLER * Toplam 75 problem
DESTE DÜZİNE KAVRAMI.
Problem çözelim.
DÖRT İŞLEM PROBLEMLERİ
Hazırlayan:Eylül Ada YAZGAN Çakabey İ.Ö.O.. Aşağıdaki taralı alanlar kaç birim karedir? =19 birim karedir.
Arkadaşlarımla çiçekleri gezmeye gittik ama birbirimizi kaybettik.
BİRLİKTE DENİZDEKİ BALIKLARI SAYALIM MI?
Problemler10 Biri diğerinden 4 yaş büyük olan iki kişinin yaşları toplamı 22’dir.Küçüğü kaç yaşındadır? A- 9 B- 10 C- 11.
Çıkarma İşlemi
MATEMATİK ÖDEVİ.
Sunum transkripti:

Keskin

DESTE VE DÜZİNE DESTE VE DÜZİNE DESTE VE DÜZİNE Keskin

SİZCE KAÇ ELMA VAR? Keskin

ŞİMDİ SAYIN BAKALIM KAÇ ÇİLEĞİMİZ VAR? Keskin

KALEMLERİ DE SAYALIM MI? Keskin

VARLIKLARIN SAYISI ON OLUNCA DESTE ADINI ALIR. BİR DESTEYİ OLUŞTURAN VARLIKLAR 10 TANEDİR. SİZ DE ÇEVRENİZDEKİ EŞYALARDAN DESTELER OLUŞTURUNUZ. Keskin

İŞTE 10 TANE OLDU VE DESTENİN BELİNİ BAĞLADIK Keskin

BEN 12 ÇOCUK SAYDIM YA SİZ? SİZ DE 12 ÇOCUK SAYDIYSANIZ DÜZİNEYİ YAKALADIK DEMEKTİR. Keskin

AYNI CİNSTEN 10 VARLIĞA DA DESTE DENİR. AYNI CİNSTEN 12 VARLIĞA DÜZİNE, AYNI CİNSTEN 10 VARLIĞA DA DESTE DENİR. Keskin

Bilgimizi Ölçelim Yandaki tabloda kaç kareyi boyarsak bir deste kare boyamış oluruz? Yandaki tabloda kaç kare boyarsak, bir düzine kare boyamış oluruz? Tabloda en fazla kaç deste olabilir? Tablomuzda en fazla kaç düzine olabilir? Keskin

On tane çiçek 1 deste eder. 1.İki deste de kaç çiçek vardır? Adı soyadı:………………………. DESTE VE DÜZİNE NEDİR? Deste: Aynı türden 10 tane varlığın oluşturduğu topluluğa 1 deste denir. On tane çiçek 1 deste eder. 1.İki deste de kaç çiçek vardır? 1.İki deste de ……….. tane çiçek vardır. 2.İki deste kalemin 5 tanesini arkadaşıma verdim kaç kalemim kaldı? 2……………………………………………………………………………………… 3. 3 destenin içinde kaç birlik vardır?. 3……………………………………………………………………………………. 4.Babam iki deste balon aldı. Dedem de 7 tane balon aldı. Toplam kaç balonum oldu? 4……………………………………………………………………………………….. 5.26 sayısından kaç birlik çıkarırsak geriye 2 deste kalır? 5. …………………………………………………………………………………… 6.Düzine desteden kaç fazladır? 6. …………………………………………………………………………………… 7.2 düzine yumurtanın bir destesini kullandık geriye kaç yumurta kalır? 7………………………………………………………………………………………….. Keskin

Bir düzine balon 12 tanedir. 1.Bir deste kaleme, kaç kalem eklersek, bir düzine olur? 2. ……………………………………………………………………………………….. 3. 2 düzine kalemin 2 destesini kullandık geriye kaç kalemimiz kaldı? 3……………………………………………………………………………………….. 4.16 çiçek bir düzine çiçekten kaç fazladır? 4. ……………………………………………………………………………………. 5.2 düzine kalemin 2 destesini yardım amacı ile dağıttık Geriye kaç kalemimiz kalır? 5. ………………………………………………………………………………….. 6. 1 düzine kalem + 1 deste kalem + 5 kalem = Kaç kalem eder? 6. ………………………………………………………………………………….. 7. 8 elmaya kaç elma daha eklersek bir düzine elma eder? 7. ………………………………………………………………………………….. 8.16 ekmeğin bir düzinesini bakkal iade etti(geri verdi) geriye kaç ekmeği kalşdı? 8………………………………………………………………………………………… Şimdi de Annemize. Babamıza yazımızı gösterip imzalatalım Keskin

Keskin