Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 28 Nisan 2009 Salı Matematik Yağmur damlalarını sayalım. Kaç onluk ve kaç birlik olduklarını belirtelim.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 28 Nisan 2009 Salı Matematik Yağmur damlalarını sayalım. Kaç onluk ve kaç birlik olduklarını belirtelim."— Sunum transkripti:

1

2 Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 28 Nisan 2009 Salı Matematik Yağmur damlalarını sayalım. Kaç onluk ve kaç birlik olduklarını belirtelim. …. damla saydım. …, …. onluk ve … birlikten oluşur. Bir düzine bardak almama yardım eder misin? Daire içine alabilirsin. 12 adım uzaktaki arkadaşıma doğru 7 adım ilerledim. Arkadaşıma ulaşmam için kaç adım daha yürümeliyim? Remziye’nin 18 tane tokası vardı. Tokalarından 7 tanesini Ayten’e, 4 tanesini de Çiğdem’e verdi. Geriye kaç tokası kalmıştır? Bir deste kalem ile bir düzine kalemin toplamı kaç kalem eder? 20 21 10+12=24 24 kalem eder. 12-7=5 5 adım yürümeliyim. 18-7=11 -4=7tokası kalmıştır.

3 Mitat Zorlu 2 Küçük evin çatısı karlarla doluydu. Bir hafta boyunca yağan kar yolları da kapatmıştı. Kerim dede, bu evde yaşıyordu. Kasabanın çıkışında bulunan bu ev, herkesin dikkatini çekiyordu. Çünkü kasabadaki tek ahşap evdi. Diğer evlerin hepsi beton evlerdi. O gün yağan kar evin çatısını iyice zorluyordu. Kerim dede merdivenini çıkardı. Kar küreğini alarak,çatıya çıktı. Tam kara ayak basmıştı ki Hayat Bilgisi Türkçe Sana ait eski bir giysini incelemeni istiyorum. Bu giysinin eskimesine neden olan etkenleri birer birer yazmanı bekliyorum. Satılmış bey, boyacılık yapıyor. Giysilerinin eskimemesi için neler yapabilir?


"Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 28 Nisan 2009 Salı Matematik Yağmur damlalarını sayalım. Kaç onluk ve kaç birlik olduklarını belirtelim." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları