Trakya Bölgesindeki Yiyecek İçecek Mesleki Eğitim Okullarında

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
FORM 3 USE OF THE PRESENT CONTINUOUS TENSE • a)Bu tense ile temel olarak içinde bulunduğumuz anda yapmakta olduğumuz eylemleri anlatırız. Zamanı.
Advertisements

Food & drink ● Possession
SUNUMU HAZIRLAYAN VE SUNAN SINIF ÖĞRETMENİ B.UMUT ATEŞ
Merhaba, çocukları sever misiniz? Hi, Do you like children?
IMPERATIVES (EMİR CÜMLELERİ)
Soru sorma Geniş zaman “DO – DOES”
UNIT 3 IMPROVING ONE’S LOOK
KUNEFE TURKİSH DESSERT. * Sugar 2 1/2 cup * Water 1 3/4 cup * Lemon juice 2 teaspoon * Pistachionuts (chopped) 2 3/4 cup * Margarine 1 Spoon * Kadayif.
NOUN CLAUSES (İSİM CÜMLECİKLERİ).
SORU CÜMLESİ (?) (QUESTIONS)
Today’s Lesson By the end of this lesson you should be able to say phone numbers in Turkish.
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi Improving.
REQUESTING OTHERS TO DO SOMETHING
İNGİLİZCE WANT, WOULD LIKE
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. House of Lifelong Learning and Quality Assurance Thomas Gruber German Reference.
SÜLEYMAN DEM İ REL PRIMARY AND SECONDARY SCHOOL. GENERAL INTRODUCTION SCHOOL DIRECTORY, TEACHERS AND OTHER STAFF CLASSROOMS PARTS OF THE SCHOOL GALLERY.
Birthday party. birthday party new year's party new year's party New Year's Party.
BE HEALTHY HEALTHY SHOPPING DOĞRU BESLENMENİN YOLU ÖNCELİKLE DOĞRU ALIŞVERİŞTEN GEÇİYOR PRIORITIES RIGHT WAY TOWARDS SHOPPING OF FED İS GOİNG THROUGH.
Alp Osman Altunsoy. Ankara is located in centre of Turkey Ankara is the capital of Turkey.
 Let’s go for a walk. ( Hadi yürüyüşe çıkalım.)  Let’s drink coffee. (Hadi kahve içelim.)
SERVING WATER TO A THIRSTY PERSON Bu Proje AB Tarafından Finanse edilmektedir. This Project is funded by European Union. Responsibility for the information.
PRESENT CONTINUOUS PRESENT SIMPLE
21/02/2016 A Place In My Heart Nana Mouskouri « Istanbul « (A Different Adaptation)
TEOG SINAVINA BU KELİMELERİ BİLMEDEN GİRMEYİN UNIT 3.
TEOG SINAVINA BU KELİMELERİ BİLMEDEN GİRMEYİN UNIT 7.
5. Sınıf Unit 7 Party Time (Ünite 7 Parti Zamanı)
MODAL VERBS.  Modal’lar yardımcı fiilerdir ve İngilizce ‘de çok önemli bir rol oynarlar. Bu yardımcı fiilleri kullanarak birçok farklı durum için farklı.
SIK kullanılan CÜMLELER
MUNZUR WATER Bu Proje AB Tarafından Finanse edilmektedir. This Project is funded by European Union. Responsibility for the information and views set out.
Practice your writing skills
Must ©2016 ingilizcebankasi.com.
P RESENT C ONTINUOUS T ENSE ( Şimdiki zaman ). Konuşma anından önce başlayan, konuşma anında devam eden ve muhtemelen bir süre daha devam edecek olayları.
(YAPABİLİRİM/YAPAMAM)
COUNTABLE AND UNCOUNTABLE NOUNS
Shopping How much is … ... a bar of chocolate? … a can of coke?
Written By: Can Akın Translated By; Nilüfer Dursun
Ben Sana Geldim Mevlânâ Translated By; Nilüfer Dursun
Translated By; Nilüfer Dursun
İNGİLİZCE 6. SINIF 2. ÜNİTE YUMMY BREAKFAST
YUMMY BREAKFAST.
SPAIN. STATE NAME: Kingdom of Spain PRESIDENT: Madrid AREA: km2 POPULATION: OFFICIAL LANGUAGE: Spanish RELIGION: Christianity CURRENCY:
Ben Sana Geldim Mevlânâ Translated By; Nilüfer Dursun
W O R D A M G E U FOR N I T 1.
Would you like a different color?
MY HOME Hello guys now tell you the house I'm living in.
YES YOU CAN THEME 4.
Excuse me. Afedersiniz. 1.
PUANLAMA ÖNERİSİ *Öğrenciler iki gruba ayrılır. Her iki gruba da baştan 1000’er puan verilir. *Birinci grup yarışırken “GAME 1“ açılır. Öğrenciler her.
Birthday party. birthday party new year's party new year's party New Year's Party.
L A R V A L R I C E AD:ZEYNEP SOYAD:BULUT. YOU NEED: 400G RICE SPICE 20G LARVAL MEAT SAUCE.
Cook. cook cook Yemek pişirmek / Aşçı BAKE ROAST STEAM GRILL BOIL FRY POP HOW TO COOK BAKE ROAST STEAM GRILL BOIL FRY POP.
HEALTH.
MAKİNA TEORİSİ II GİRİŞ Prof.Dr. Fatih M. Botsalı.
5. Sınıf Unit 7 Party Time (Ünite 7 Parti Zamanı)
5. Sınıf Unit 7 Party Time (Ünite 7 Parti Zamanı)
Turkish cuisine is very popular around the world. It has a very wide options for everyone. The variety of the recipes and the ingredients which are grown.
UNIT 3 FOOD AND DRINKS MARATHON BOOK UNKNOWN WORDS
Prepared by Ziya GÖKALP
Unit: 3 COOKING (YEMEK YAPMAK)
8. SINIF 1. ÜNİTE söz kalıpları
DREAMHOUSE TY TLG DREAM HOUSE TY TLG DREAM……… YOU CAN TOUCH, IF YOU DREAM………
Mert and Doruk played football yesterday. Begüm was angry this morning because Cem made faces to her. What did Mert and Doruk play yesterday? Why was.
ENGLISH PERFORMANCE HOMEWORK TOPIC: SPAIN NAME: MUHAMMET TITLE: KARA NO: 8821 CLASS: 9 / G.
ENGLISH PERFORMANCE HOMEWORK TOPIC: SPAIN NAME: MUHAMMET TITLE: KARA NO: 8821 CLASS: 9 / G.
HAZIRLAYAN İSMAİL BAYHAN
Imagine that you are a teacher and you are taking your 20 students to England for the summer school.
DÜZLEMSEL MEKANİZMALARIN
GLOBAL UNDERSTANDING. FıRST COUNTRY: JAPAN JAPANESE’ S EATING HABITS Their dishes are very popular in world They usually eats healty foods Breakfast.
ELİF SU KÜÇÜKKAVRUK. plants When you touch this plant, it can be like the photograph. When you let go, it becomes normal.
Sunum transkripti:

Trakya Bölgesindeki Yiyecek İçecek Mesleki Eğitim Okullarında Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Trakya Bölgesindeki Yiyecek İçecek Mesleki Eğitim Okullarında Kalitenin Arttırılması  

YiYECEK & İÇECEK SEKTÖRÜ iÇiN MESLEKi İNGiLiZCE [VOCATIONAL ENGLISH FOR FOOD & BEVERAGE SECTOR] 1. KNOW THE STAFF Osman GÜLDEMİR & Emrah YILDIZ

Who Is Who In The Kitchen? sous chef commis chef chef de cuisine chef de partie

Pronounce Blanch Sear Braise Simmer Boil Dry-fry Minced Grill Chill Stock Chop Steam Poach Stew Roast Sweat Deep-fry Stir-fry Dice Marinade

YiYECEK & İÇECEK SEKTÖRÜ iÇiN MESLEKi İNGiLiZCE [VOCATIONAL ENGLISH FOR FOOD & BEVERAGE SECTOR] 2. FAMOUS CHEFS Osman GÜLDEMİR & Emrah YILDIZ

FAMOUS CHEF’s Biographies Erdem DÖNMEZ’s Biography Auguste ESCOFFIER’s Biography Heston BLUMENTHAL’s Biography René REDZEPI’s Biography Carlo BERNARDINI’s Biography Marie-Antoine CARÊME’s Biography

YiYECEK & İÇECEK SEKTÖRÜ iÇiN MESLEKi İNGiLiZCE [VOCATIONAL ENGLISH FOR FOOD & BEVERAGE SECTOR] 3. AT WORK: PLACE AND TIME Osman GÜLDEMİR & Emrah YILDIZ

Place and Time On At Any Plural Cardinal & ordinal numbers Time

4. KITCHENWARE (UTENSIL), CROCKERY AND CUTLERY YiYECEK & İÇECEK SEKTÖRÜ iÇiN MESLEKi İNGiLiZCE [VOCATIONAL ENGLISH FOR FOOD & BEVERAGE SECTOR] 4. KITCHENWARE (UTENSIL), CROCKERY AND CUTLERY Osman GÜLDEMİR & Emrah YILDIZ

Kitchenware (Utensil)

Crockery and Cutlery

YiYECEK & İÇECEK SEKTÖRÜ iÇiN MESLEKi İNGiLiZCE [VOCATIONAL ENGLISH FOR FOOD & BEVERAGE SECTOR] 5. FOOD AND BEVERAGE Osman GÜLDEMİR & Emrah YILDIZ

Vocabulary: Names of Food Meat Confectionery Nuts Poultry Vegetables Herbs And Spices Fish Fruit Cereals Seafood Berries Dairy products

Indicating Likes and Dislikes

Vocabulary: Names of Beverages Alcohol Hot drinks Still Fizzy

YiYECEK & İÇECEK SEKTÖRÜ iÇiN MESLEKi İNGiLiZCE [VOCATIONAL ENGLISH FOR FOOD & BEVERAGE SECTOR] 6. CONTROL THE HEAT Osman GÜLDEMİR & Emrah YILDIZ

Control the Heat Sweet Acid Dairy Veggies

Kitchen Cooking Appliances

Taste How does it (your meat) taste? Do you like the taste of it (this cake)? Would you like to taste it (this pie)?

YiYECEK & İÇECEK SEKTÖRÜ iÇiN MESLEKi İNGiLiZCE [VOCATIONAL ENGLISH FOR FOOD & BEVERAGE SECTOR] 7. MEALS OF THE DAY Osman GÜLDEMİR & Emrah YILDIZ

Meals of the Day To have a snack Meal Dish Course Starter Dessert Refreshments Turkish Breakfast The Most Popular Breakfast Foods

YiYECEK & İÇECEK SEKTÖRÜ iÇiN MESLEKi İNGiLiZCE [VOCATIONAL ENGLISH FOR FOOD & BEVERAGE SECTOR] 8. PREPARING THE MENU Osman GÜLDEMİR & Emrah YILDIZ

Menu Sample table d’Hote dinner menu Wedding menu Fine dining catering dinner menü Wedding event menü A Concept Menu

YiYECEK & İÇECEK SEKTÖRÜ iÇiN MESLEKi İNGiLiZCE [VOCATIONAL ENGLISH FOR FOOD & BEVERAGE SECTOR] 9. CLOTHES AND UNIFORMS Osman GÜLDEMİR & Emrah YILDIZ

Clothes and Unıforms Kitchen staff clothes Toque Bandana Triangle Jacket Apron Torchon Trousers Shoes

YiYECEK & İÇECEK SEKTÖRÜ iÇiN MESLEKi İNGiLiZCE [VOCATIONAL ENGLISH FOR FOOD & BEVERAGE SECTOR] 10. NUTRITION Osman GÜLDEMİR & Emrah YILDIZ

Nutrition Nutrients CHOs Proteins Fats Vitamins Minerals Fiber Water

YiYECEK & İÇECEK SEKTÖRÜ iÇiN MESLEKi İNGiLiZCE [VOCATIONAL ENGLISH FOR FOOD & BEVERAGE SECTOR] 11. TURKISH CUISINE Osman GÜLDEMİR & Emrah YILDIZ

Turkish Cuisine Homemade food Restaurants Meats The Most Popular Turkish National Food and Drink

12. METHODS OF COOKING AND PREPARING FOOD YiYECEK & İÇECEK SEKTÖRÜ iÇiN MESLEKi İNGiLiZCE [VOCATIONAL ENGLISH FOR FOOD & BEVERAGE SECTOR] 12. METHODS OF COOKING AND PREPARING FOOD Osman GÜLDEMİR & Emrah YILDIZ

Cooking & Preparing to steam to crack to simmer **** to season to boil to mix to sprinkle to fry to peel to dry to bake to stir to pickle to roast to mince to marinate to grill to cut to stew to chop to barbecue to slice to smoke to grate

13. SOME RECIPES FROM TURKISH CUISINE YiYECEK & İÇECEK SEKTÖRÜ iÇiN MESLEKi İNGiLiZCE [VOCATIONAL ENGLISH FOR FOOD & BEVERAGE SECTOR] 13. SOME RECIPES FROM TURKISH CUISINE Osman GÜLDEMİR & Emrah YILDIZ

Recipes From Turkish Cuisine Menemen İmam Bayıldı Lamb Cacık Orman Kebabı

14. FILMS CAN BE WATCHED IN ENGLISH YiYECEK & İÇECEK SEKTÖRÜ iÇiN MESLEKi İNGiLiZCE [VOCATIONAL ENGLISH FOR FOOD & BEVERAGE SECTOR] 14. FILMS CAN BE WATCHED IN ENGLISH Osman GÜLDEMİR & Emrah YILDIZ

Films Ratatouille Kitchen Stories Babette’s Feast A Touch of Spice Tampopo No Reservation Julie & Julia Soul Kitchen Eat Pray Love Haute Cuisine

15. SOME GRAMMER KNOWLEDGE AND PRACTICES THAT CAN BE USEFUL FOR YOU YiYECEK & İÇECEK SEKTÖRÜ iÇiN MESLEKi İNGiLiZCE [VOCATIONAL ENGLISH FOR FOOD & BEVERAGE SECTOR] 15. SOME GRAMMER KNOWLEDGE AND PRACTICES THAT CAN BE USEFUL FOR YOU Osman GÜLDEMİR & Emrah YILDIZ

Grammer & Practices The ABC Reading Rules Describing Work Place Indicating Time Tenses Shall Dialogues Irregular Verbs for Cooks Vocabulary for Cooks

Trakya Bölgesindeki Yiyecek İçecek Mesleki Eğitim Okullarında Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Trakya Bölgesindeki Yiyecek İçecek Mesleki Eğitim Okullarında Kalitenin Arttırılması  

YiYECEK & İÇECEK SEKTÖRÜ iÇiN MESLEKi İNGiLiZCE [VOCATIONAL ENGLISH FOR FOOD & BEVERAGE SECTOR] ÖRNEKLER, SORU & CEVAP Osman GÜLDEMİR & Emrah YILDIZ

Örnekler, Soru & Cevap

Örnekler, Soru & Cevap

Örnekler, Soru & Cevap

Örnekler, Soru & Cevap

Örnekler, Soru & Cevap

Örnekler, Soru & Cevap

Örnekler, Soru & Cevap

Örnekler, Soru & Cevap

Örnekler, Soru & Cevap

Örnekler, Soru & Cevap

Örnekler, Soru & Cevap

Örnekler, Soru & Cevap

Örnekler, Soru & Cevap

Örnekler, Soru & Cevap

Örnekler, Soru & Cevap

Örnekler, Soru & Cevap

Örnekler, Soru & Cevap

Osman GÜLDEMİR osmanguldemir@gmail.com Teşekkürlerimizle... Osman GÜLDEMİR osmanguldemir@gmail.com Emrah YILDIZ emrahyildizz@gmail.com

Osman GÜLDEMİR osmanguldemir@gmail.com Teşekkürlerimizle... Osman GÜLDEMİR osmanguldemir@gmail.com Emrah YILDIZ emrahyildizz@gmail.com